magyarfutball.hu

Hungary - Italy 1 : 1 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Longinus
    2023.10.11, 17:14
    képA magyar csapat fotója. Állnak balról jobbra: KAUTZKY József (tart.nagykabátban), SENKEY I Imre, KOMPÓTI-Kléber Gábor, Jimmy HOGAN (edző,feje látszik), REINER István, MOLNÁR György (a feje látszik),PATAKI Mihály, MÁRIÁSSY Lajos (szöv.kap.), ZSÁK Károly, DUDÁS Gyula, OPATA Zoltán, RÁZSÓ Izidor, JENY Rudolf. Kép: mlsz.hu Facebook
     
  2. avatar: Longinus
    2023.10.11, 16:04
    képKorabeli fotó a mérkőzésről. Kép: Nemzeti Sport, ftcbk.hu
     
  3. avatar: Mane
    2010.12.02, 16:04
    Ha fél 3-kor kezdték, akkor kb. negyed 5-re kellett befejeződnie. Mivel november 8-án 16 óra 18-kor nyugszik a Nap, eléggé sötét lehetett a hajrára, ha esős-borús idő volt. Úgy meg különösen, ha nem ért véget időre, mert 6 percig állt a játék. Igazán abszurd látvány lehetett, már amit láttak a nézők és a játékosok.
    Az olaszok stílusára pedig mi sem jellemzőbb jobban, mint a megfélemlítés, főleg, mert ekkoriban még mi voltunk jobban jegyzett csapat, s 7:1-re is vertük már őket. A 30-as években egy angol-olasz meccsen az angol Drake kettős lábtörést szenvedett az olaszok "áldásos" tevékenysége következtében. Igaz, addigra a taljánoknál is átszervezték a fociéletet, egycsoportos, profi bajnokságot írtak ki, jöttek is az eredmények Vittorio Pozzo kapitánykodása alatt, s már mi sem tudtuk őket megverni, egészen 1953-ig. Közben pedig volt még egy VB-döntőnk is velük...
     
  4. avatar: fgymat
    2009.05.16, 17:57
    Szakadó eső, feneketlen sár. Fölmerült, hogy halasszák el a mérkőzést, de mindkét szövetség ragaszkodott a játékhoz. Pedig a pálya valóban alkalmatlan a játékra. Ezen a talajon csatáraink már nem tudják érvényesíteni technikai tudásukat. De nem e miatt lett botrányos a mérkőzés. (Utólag könnyű ezt mondani, de jobb lett volna nem megtartani ezt az összecsapást.)

    Ami a játékot illeti, abból alig volt valami ezen a találkozón. A talajt jobban bírták az azzurik és többet is támadtak, aminek egy szabadrúgás utánni fejesgól "képében" meg is lett az eredménye. Vezettek és lehetett volna esélyük a győzelemre, de később már nem elsősorban a labdarúgással foglalkoztak, hanem vélt és valós sérelmeik miatt próbáltak elégtételt venni játékosokon, bírón, közönségen. Ezek fényében megérdemelten sikerült elérnünk a döntetlent, ezen a szépnek nem, sőt sportnak sem igazán nevezhető találkozón.

    A mérkőzés igazi főszereplője a játékvezető lett.
    A 38. percben került az "érdeklődés" középpontjába. Conti egy erősen meglőtt labdáját kapusunk csak kiütni tudta, de azt Cevenini III. kapásból a hálóba vágta. Mindenki gólnak hiszi a találatot, de a bíró lest ítél, ami óriási felháborodást vált ki az olaszok között. Bár fölháborodást csak közöttük vált ki, de a stadionban mindenki meglepődik a döntésen. Pontosabban talán mégsem mindenki. A játékvezető mérkőzés utáni magyarázata és Zsák nyilatkozata ugyanis egybe esik abban, hogy azért kellett lest ítélni, mert a fejes pillanatában kapusunk mögött két olasz játékos is a kapunkban állt és mivel a labda feléjük szállt, így jogos a döntés. Ez a magyarázat meggyőzően hangzik, talán így is volt. De ez az olaszok akkori érzésein már semmit sem változtat.
    Elszabadultak az indulatok és ezek a második félidőre sem csillapodtak, sőt....
    A 62. percben Patakit a 16-oson belül lerántják, de a bíró nem lát okot a beavatkozásra. Most középcsatárunk reklamál és mérhetetlen felháborodásában meglöki a játékvezetőt. A játékosok egymásnak esnek, többen a földre (illetve a sárra) kerülnek, sárcsomók repülnek, nem kímélve a síp birtokosát sem. Az ítélet szabadrúgás ellenünk.
    A 68. percben Della Valle a földre viszi Reiner-t. A játékvezető leküldi a harcos olaszt, de az nem hajlandó elhagyni a pályát. Az azzuri csapat azzal fenyegetőzik, hogy mindannyian levonulnak. Végül a bíró visszavonja döntését. A mérkőzés után azt mondta, hogy a magyar játékosok kérték, engedje, hogy az olasz játékban maradhasson.
    A 72. percben a híradások szerínt Rázsó az Őt szerelő Allemandit ellőkte. A játékvezető javunkra ítél 11-est. Tiltakozás, alkudozás kezdődik. Egye fene legyen szabadrúgás a 16-os vonalról, mondják az olaszok, de 11-es semmiképpen. A mezőnyjátékosok nem hajlandók a 16-oson kívülre menni, a kapus nem hajlandó védeni, vagy legalább beállni a kapuba, a 11-eshez leállított labdát elrúgják. Végül (ha nem is 11, hanem inkább 15 méterről) Molnár elvégzi a büntetőt és egyenlít. Ezután a vendégek megtapsolják a játékvezetőt és Magnozzi a szurkolóknak kezd mutogatni. Öt percre megszakad a mérkőzés, mire végül hellyre áll a rend.
    ...és hamarosan vége lett.


    forrás:
    mafoci