magyarfutball.hu

Kispesti AC - Ferenczvárosi TC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.01, 22:50
    A megtért Biri legalább három biztos góltól mentette meg a KAC hálóját.

    FTC—KAC 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya. — Biró: Vértes Imre.

    FTC: Amsel— Takács I. Hungler II— Fuhrmann, Müller, Blum— Héger, Lyka, Sándor, Nikolsburger, Kohut. —
    KAC: Biri— Saguly, Dudás— Raix, Gyurkovits, Buday— Fatter, Stallmach, Fürstner, Morvay, Gulyás.

    A KAC kezdi
    a játékot erős iramban. A játék az első percekben a mezőnyben folyik, majd a KAC támadásba megy át, de Fatter offszájdja miatt az akció eredménytelen marad. Az FTC-csatárok több akcióját a védelem szereli, a további támadások során Lyka a kapu fölé emeli a labdát. Gyors, szép lapos játék folyik. Nikolsburger lövését Biri elvetéssel védi, de kiejti, Dudás azonban ment.
    Mindkét részről változatos gyors akciók, amelyek azonban nem jutnak el a kapukig. A 9. percben Lyka éles lövése alig megy el a léc mellett. FTC-támadások következnek. Blum azonban messziről a kapu fölé lő, Héger gyönyörű lefutás után a kapu mellé centerez. Fatter jó lefutásait a befejezés előtt sorra elrontja. A 19. percben Kohut jó beadása offszájdon találja Nikolsburgert, Sándor lövését pedig Biri védi. A 21. percben korner a KAC ellen, amelyből Nikolsburger a kapu mellé fejel. Fürstner hosszu lövését Amsel védi.
    Az iram lanyhul és a játék nagyrészt a KAC térfelében folyik. Kohut lapos éles lövése a kapu mellé kerül. A 27. percben Gulyás magas beadása gólhelyzetben találja Fürstnert, aki addig forgolódik, míg Hungler iI leszereli. Egy perc mulva Fatter az ellenféltől kapott labdával tisztán megszökik, a határbíró offszájdot jelez, ezzel megzavarja és elrontja a jó helyzetet. A felszabadulás után Lyka kitör, beadását Sándor fejeli, amelyet Biri kornerre véd. A 34. percben Fuhrmann szabadrugását Sándor a kapu fölé fejeli. Morvay szép kiszökését pedig a két hátvéd teszi ártalmatlanná.
    Nikolsburger szép átadását Sándor fogja, de kornerre szerelik. A KAC- balszárny támadásait elrontják, mert félnek Takácstól. Az utolsó percekben az FTC még két eredménytelen kornert ér el.
    Szünet után
    Nikolsburger-Kohut akcióját Saguly szereli, a labdával Fatter fut le, szép beadására Gulyás és Amsel egyszerre futnak rá, a labdát azonban egyik sem tudja elfogni és a kapu mellé gurul, Gulyás pedig keresztül esik Amselen. A 2. percben Fürstner lövése veszélyezteti Amsel kapuját, de a labda alig valamivel a kapu mellé jut. Az iram igen erős és a támadások veszélyesek.
    Buday kornerre szereli a lefutó Hégert. A sarokrugást Sándor fejeli a kapura, a labda Biri mellett már majdnem a hálóba esik, amikor a gólvonalon álló Saguly kézzel kiüti. A megítélt tizenegyest Kohut lövi félmagasan a jobbsarokba, de Biri remek elvetéssel elfogja. (4. perc). Alig néhány perc mulva ujabb izgalmas jelenet alakul ki a KAC kapuja előtt. Kohut pompás lefutás után lő, a labda a felső lécről Hégerhez pattan, aki az offszájdon álló Nikolsburgerhez passzol, de utóbbi két méteres lövését Biri gyönyörűen védi. Fatter szép lefutása és a balszárny akciója eredménytelen marad. A 11. percben a Kohut beadását lőni készülő Sándor lábáról Biri bravurosan szedi le a labdát. Váltakozó támadások után a 21. percben Gulyás gyönyörűen lehúzott labdáját Fürstner a kapu előtt elrontja. A következő pillanatban már Kohut éles szögből leadott lövését védi Biri kornerre. A 25. percben Raix éles szabadrugása megy kapu mellé, majd Hungler II két óriási lyukat rug, Fürstner fejesét pedig Amsel védi.
    A 30. percben Fuhrmann szökteti Hégert, akinek a beadását Sándor Kohut elé fejeli, aki a labdát leállítva, éles szögből 7 méterről védhetetlen gólt lő (1:0)
    A gól után a KAC támad, közben Fatter megsérül, egy percre kiáll. A 34. percben korner az FTC ellen, amely után Müller sérül meg a fején, kiáll és felkötött állal tér vissza. A 36. percben Kohut beadása Dudás melléről Sándor elé esik, akinek közeli lövését Biri védi. Majd Kohut és Nikolsburger lövése ad dolgot Birinek, ezután ismét a KAC veszélyeztet egy kornerrel. A mérkőzés Nikolsburger lövésével ér véget.

    Sporthirlap, 1925. május 11.