magyarfutball.hu

Vasas - Ferenczvárosi TC 0 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.27, 23:01
    Az FTC jobb fedezetsora révén győzött

    FTC-Vasas 2:0 (1:0)

    Hungária út. Bíró: Iváncsics.
    FTC: Amsel — Takács I, Hungler II. — Fuhrmann, Müller, Blum — Héger, Stecovits, Domján, Kohut, Tóth.
    Vasas: Kutrucz — Rottler, Király — Rozsos, Sípos, Tomecskó — Kocsis, Takács, Jelinek, Szentmiklósi, Himmer.

    Kedves ünnepséggel kezdődött a mérkőzés.
    A Vasasok ugyanis szép selyem zászlóval ajándékozták meg az FTC-t 25 éves jubileuma alkalmából. A zászlót Kabók Győző nemzetgyűlési képviselő, a Vasasok elnöke adta át és az FTC nevében Szigeti Imre alelnök köszönte meg.
    Az első percek hol az egyik, hol a másik kapu előtt viharzó játékot
    hoznak, lövés, lövés után süvít a kapuk felé. Már az első percben Himmer kornert rúg az FTC ellen és Takácsot csak Hungler tudja leszerelni. A 2. percben Stecovits ferde lövése kerül kapu mellé, majd a következő percekben Szentmiklóssy küld két szép lövést Amsell kapujára A 7. percben a második Vasas kornert Kocsis kapu mögé rúgja.
    A Hungler gikszere nyomán a Vasas—Takács kitör, de az FTC—Takács szereli. A csatár elesik, a tribün zúgja: testvérek közt marad! Domjánt szökteti Stecovits, de elkésik. A 18. percben Héger gyönyörű lefutását éles lövéssel fejezi be, amit Kutrucz csak kornerre tud kilökni. Héger kornerrúgását Kohut visszaemeli. Kutrucznak kétszer is közbe kell lépnie. A 20. percben Vasas korner, de Kocsis földbe rúg, amit a vánszorgó labda mellett Takács (Vasas) is elkövet, Kohut szépen kitör, lökik hátulról, közben kézzel érinti a labdát és a bíró hendszet ítél. Jellinek és Fuhrmann összeütköznek, mire Fuhrmann pár percre kiáll. Rottler és Tóth karambolja után Domján lő gyengén kapura, Stecovits lövése célt téveszt. Fuhrmann kornert vét, amit a 30. percben Himmer rúg, de Takács (FTC) a mezőnybe küldi. Hégernek jó sánsza van, de elbotlik a labdába. Héger szabadrúgását a 16-os sarkáról Kohut kapja, aki élesen lő a kapu fölé.
    A 34. percben Müller szép paszt ad Tóthnak, aki rövid vezetés után az alig valamivel ofszájdon álló Stecovitshoz tolja a labdát. Stecovits lefut és lő. Lövését Kutrucz elvetés közben kiüti, a befutó Domján pedig öt lépésről élesen a gólba küldi a labdát.
    A Vasas erős támadásokkal felel, közben Blum hendsze miatt megítélt szabadrugásból Takács csuda-bombája a felső kapufát úgy eltalálja, hogy csak úgy porzik. A Vasas újabb kornerét Himmer kapu mögé helyezi. A Vasas zavarodottan dolgoz, az FTC erősen támad, de csak Tóthnak a 16-os széléről rugott szabadrugása hoz veszedelmet Kutrucz kapujára, Király azonban végül is ment.
    Szünet után újra a Vasas kezdi diktálni a tempót és pár percre teljesen uralja a mezőnyt. Szentmiklósi ravasz lövését Amsel majdnem beengedi. Igazi szép akció azonban csak a 7. percben van. Takács gyönyörű 25 méteres lövését csak a felső sarokban csípi el Amsel. Utolsó pillanat volt! A 12 percben Tomecskóról kornerre megy a labda, de Kutrucz kiboxolja a kornert, amit azután Tóth kétszer emberbe lő. Ujabb Rottler -Tóth karambol után a szabadrugást Fuhrmann irányítja és kornert ér el, ezt pedig Stecovits jó helyzetben a kapufának talpalja. Stecovits igen agilis és újra az FTC veszi át az irányítást. Közben még Takács egy jó helyzetet szalaszt el, amikor Blumba lövi a labdát, ezután a nyári meleg hatása alatt pihenő széria következik. Ennek elmultával újra az FTC-t a vezető hang. Egy szép, FTC-támadás után Stecovits még a kapu mellé lő, de
    a 37. percben Tóth Kohuthoz passzol, ezt elnyomják, közben azonban a labda Domjánhoz kerül, aki tisztán állva élesen lövi a labdát a kapura. Kutrucz veti magát, de közben ő maga segíti be a labdát a hálóba. 2:0! Ezzel a meccs sorsa el is dőlt és ezentúl már csak félgőzzel dolgoznak a csapatok. Még egy-egy korner esik mind a két oldalon. Tóth pedig félrelő egy jó labdát és vége a meccsnek.

    Nemzeti Sport, 1925. április 6.