magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Kispesti AC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.30, 23:15 (szerk.: 2022.05.31, 10:32)
    A vasárnapi mérkőzések programja.

    FTC-KAC
    Üllői-ut, 4 óra. — Biró: Hertzka Pál-

    Sporthirlap, Vasárnap.
    153. szám, Budapest, 1924. szeptember 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.05.29, 23:20
    FTC-Kispesti AC 2:0 (1:0).

    Üllői-uti pálya. — 12.000 néző. — Biró: Hertzka Pál.
    A zöld-fehérek új összeállításu csapatának sikeres startja.

    FTC: Amsel — Rupricht, Takács — Fuhrmann, Sándor, Blum — Héger, Szteczovits, Pataky, Szalay, Kohut.
    KAC Varga — Saguly, Dudás — Raix, Tóth, Buday— Gresch, Norik, Körmendy, Morvay, Ertlinger.

    A mérkőzés előtt Hertzka Pál bíró felolvasta az uj, módosított játékszabályokat a játéktér közepén összegyűlt játékosoknak, majd

    az FTC kezd

    nappal szemben és azonnal támadólag lép fel. Támadásának már a 6. percben kézzelfogható eredménye is van, amennyiben
    Steczovits a két rosszul helyezkedő hátvéd között szökteti Patakit, aki a kapujából kifutó Vargával együtt startol a labdára, de egy tizeddel előbb éri s mintegy 10 méterről Varga feje felett a hálóba emeli azt. (1 - 0).
    A gólra a KAC eredménytelen támadással felel. A 9. percben Pataki gyönyörűen szökteti Hégert, de ez a támadást rossz beadással fejezi be. Az FTC kornere nyomán Héger lövése emberbe megy. A 12. percben Héger három emberen is áttöri magát, de elveszti a labdát. Kohut a 14. percben gyönyörűen elhuz a KAC védelem mellett, beadása azonban egy kissé erős, ugy hogy Hégerhez kerül , ez elhibázza. A 16. percben az előrehuzódott FTC védelmet a gyors Dresch lefutja, éles lapos lövése azonban a jobb kapufáról pattan vissza a mezőnybe, mire a ráfutó Morvay élesen a kapu fölé lövi. A 19. percben a csatársorban előrehuzódó Fuhrmann kidriblizi az egész védelmet, aminek befejezéseképen nehéz szögből leadott lövése a kapufáról pattan Steczovits elé, de ez fölé lö. A 24. percben Héger beadását Pataki fejeli, a labdát Varga kiejti, de a bekkek tisztáznak. A 32. percben a KAC ér el kornert, amelyet azonban Takács fejjel tisztáz. A 38. percben Steczovics kiadásával Kohut fut le s süvítő lövése Varga kezét és a kapufát érintve, jut kornerre. A 45. percben Steczovits éles lövése megy a kapu fölé.

    A A második félidőben

    az FTC a sérült Takács nélkül 10 emberrel áll fel, s a játék ennek nyomán teljesen ellaposodik. A 10. percben Kohut szépen lefut, beadását azonban Pataki átlépi, Héger pedig elrontja. FTC korner. A 11. percben esik az FTC második gólja.
    Husz méternyire a KAC kapujától a jobbösszekötő helyéről szabadrugás, amelyet Kohut bombaszerű lövéssel kűld a kapura. Varga a magas éles labdát kissé könnyelműen készül fejelni, mire az a kezéből kicsúszik, s a kapufát érve a hálóba jut. Saguly a gólvonalon belül elfogja a labdát, de még jobban besegíti.
    A 15. percben FTC korner, amelyet Pataki fejjel gyengén továbbít. A 17. percben KAC korner. A 24 percben tumultus a KAC kapuja előtt, miközben Varga hibásan fut ki, s csak a 16-os tájékán szerencsével tudja a labdát magához keríteni. A 30 percben ötperces KAC fölény kezdődik anélkül, hogy komoly veszély fenyegetné Amsel kapuját. A 39. percben Kohut 20 méteres szabadrugása fenyeget ismét, az éles lapos labdát Varga ki is ejti, de a védelem tisztáz. A 45. percben Amsel egy labda kirugása alkalmával az őt támadó csatár után nyul, mire a bíró meginti és a labdát 30 méternyire a kaputól feldobja. A játék végét jelző sípszót követő másodpercekben incidens támad Pataki és Morvay között, amelyet nem lehet tisztán látni, s amelyet az érdekeltek, mint az alábbiakból is kitűnik, a legellentétesebben adnak elő.

    Sporthirlap, 1924. szeptember 8.