magyarfutball.hu

III. Kerület - Ferenczvárosi TC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.11, 23:17
    FTC—III. ker. IVE 1:1 (0:0)

    Utolsó pillanatig kétséges volt a mérkőzés kimenetele.
    FTC: Amsel, — Hungler I, Hungler II, — Fuhrmann, Szabó, Blum, — Héger, Kelemen, Pataky, Tóth, Markovich
    III. ker. TVE: Neuhaus, — Mayherr, Szabó,— Nagy, Kléber, Keck,— Mengl, Kenyeres, Horváth, Skvarek, Hegyi.
    Határ utcai pálya. — 3000 néző. — Biró: Kiss Tivadar.

    Kezdés után

    az első percek heves III. kerületi támadásokkal telnek el, amelyek közül több Hegyi offszeidjén akad meg. Az 5-ik percben Matkovich lefut, beadását Kelemen kapja és rossz lövésével megkezdi hibás akcióinak kifogyhatatlan sorozatát. Majd Hungler I. és Fuhrmann bizonytalansága zavarja meg az FTC-hívek nyugodt kedélyét. A III. kerületi támadások csaknem kivétel nélkül a baloldalról indulnak ki. A 9-ik percben Héger egy jó szélreadást rosszul ad vissza. Egy perc mulva Potya kapu felé lő a center helyéről. Az FTC támadásai szünet nélkül tartanak, a Pataky által teremtett pompás gólhelyzeteket Kelemen sorra tönkreteszi. A 22-ik percben válnak ismét veszélyessé a III. kerületiek, de Blum a kornervonalon ment. Hajszálnyira kapu mellé megy a 25-ik percben Patakinak egy 25 m-es gurított labdája. Horváthnak van most kétszer is alkalma gólszerzésre, de először késik, majd elcsípi ugyan a 36. percben Hegyi magas beadását a kifutó Amsel elől, de a toronymagasan az üres kapu fölé rugja. A félidő vége felé már mindkét csapat nagyon forszírozza a támadást, de míg a III. kerületiek tiszta helyzetet nem tudnak teremteni az FTC kapuja előtt, a zöld-fehéreknél a két összekötő gondoskodik a gólhelyzetek elrontásáról.

    A II. félidőben

    a helyzet egy ideig nem változik. Az FTC belsői mindent rontanak. Hiábavaló a szélsők és, Pataki igyekezete. A 10-ik perctől kezdve a III. kerületiek hosszu offensivába kezdenek és negyedórán keresztül az FTC térfelén folyik a játék. Blum harmadik hátvédet játszik. A gól minden percben esedékes, de meg sem születik meg ebből az offenzivából. Az FTC nehezen jut ismét szóhoz, most már azonban Patakit erősen fogják. A támadásokat javarészt Matkovich vezeti. A 23-ik percben esik a III. kerület gólja. Hegyi nagy nehezen keresztül dolgozza magát az FTC védelmén, beadására a három belső csatár zavartalanul helyezkedhetik s közülök Kenyeres két méterről befejeli a labdát. Még fel sem ocsudott a közönség meglepetéséből, s máris megszületik a kiegyenlítő gól. Kezdés után a III. kerület kapuja elé fut a labda, Hégert Keck a 16-os sarka körül felbuktatja. A bíró a faultot lefujja, s minthogy ugy, mint a megkérdezett határbírók a faultot 16-oson belül látták, 11-est diktál, melyet Hungler II. be is lő.
    A 11-es megítélése a III. kerület csapatából nagy izgalmat váltott ki, ugyhogy a rendőrtisztviselő is bement a pályára a játékosok lecsillapítása végett. A kedélyek azonban most már végleg fel vannak izgatva, Kiss Tivadar bíró azonban a legkisebb durvaságra irányuló hajlamot is vasszigorral fojt el, a rajongóktól pedig nem hagyja magát befolyásoltatni. A 31-ik percben Neuhaus a kapusvonalon fog el egy labdát.
    Hatalmas küzdelem indul meg a győztes gólért, amelyet inkább a III. kerületieknek lett volna módjukban megszerezni. A félidő végén a III. kerületiek veszélyeztetnek egy szabadrugással. Horváth azonban Hegyi beadását Amsel kezébe fejeli.

    Sporthirlap, 1923. december 17.