magyarfutball.hu

Vasas - Ferenczvárosi TC 0 : 4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.02, 19:29 (szerk.: 2022.04.03, 10:54)
    FTC - Vasas 4:0 (4:0)

    Üllői- uti pálya, 6000 néző
    Biró: Gerő Ferenc

    Az FTC pályát hatalmas munkával várakozáson felül jó állapotba hozták, s igy a szezonnyitó bajnoki mérkőzést sikerült lebonyolítani. A talaj ugyan élég mély volt és a játékosok testi épségé ilyen körülmények közt gyakran forgott veszélyben. Végeredményben azonban négy játékos kiállításán kívül semmi komolyabb baleset nem történt. A mérkőzést a pályára leszállott sűrű köd végig erősen befolyásolta. Az első félidőben még látni lehetett az állóhely közönségét, a második, félidőben azonban teljesen ködbemosódott a pálya képe; a kapusok már a fél pályáig sem láthattak és igen gyakran fél perc is eltelt, amíg a közönség itt vagy ott viszontláthatta a labdát.

    - Hol a labda, hol a labda? — hangzott fel az egész második félidőben a tribünökről és a játékosok is gyakran zavarban voltak, a mikor a labdába akartak rugni. A közönség végül mulatságosan fogta fel a helyzetet. Mindenesetre némi fogalma lehet most már arról, hogy' Angliában hogyan, folynak le a mérkőzések a nagy ködben.

    A játék menetét és a csapatok teljesítményét éppen a köd miatt két részre oszthatjuk: a köd előtti és a köd utáni részre. Az első rész telve volt szép akciókkal, a második pedig néhány méteres csapkodással és fölösleges durvaságokkal, amelyeket a mély talaj csak némikép tett érthetővé.

    Mindkét csapat legjobb összeállításban szerepelt. Az FTC-ben Wiener II helyén Tóth játszott a balszélen. Az FTC csapatáról az első félidőben mutatott játék alapján csak jót írhatunk. A védelem Takács, Obitz és Blum kivételével ugyan még nincsen rendes formában, a csatársor azonban máris igen élénken működött. Áll ez elsősorban Patakira, aki ritka fürgeséggel dolgozott és már az első percben bebiztosította az FTC győzelmét Partnerei Schwarz és Nikolsburger is jó formát árultak el; a szélsők azonban már mérsékeltebb teljesítményt nyujtottak. Héger csak lefutasaival exellált, beadásai egészen primitívek, míg Tóthnak éppen beadásai elsőranguak, ezzel szemben azonban tulságosan lassu. A csatársor játéka érthetően sok tapsot kapott amit megis érdemeltek. A védelemben külön meg kell emlékezni Csajka-ról, akinek ma nagyszerű napja volt és Zatykó élesen lőtt 11-esét is kivédte.

    A Vasasok csapata az FTC-vel vívott küzdelemben lényegesen alul maradt. Egyedül a csatársor játéka érdemel elismerést a védelem csak a második félidőben találta fel magát, ekkor azonban már régen eldőlt a meccs sorsa. Egyénileg Zatykó, Gottlieb, Kaizer és Jellinek nyujtottak kielégítőt.

    A meccs az FTC támadásával indult meg és alig fél percnyi játék után máris Nyerges hálójában a labda: Tóth szökteti Nikolsburgert aki laposan centerez és Pataki remekül helyezett gólt lő. A Vasasokat meglepi az eredmény, az FTC támadásait azonban nem tudják megakadályozni és Patakinak a 14-ik percben egy kapu előtti kavarodásból sikerül a második gólt is belőni. Az FTC továbbra is frontban marad és három perc mulva Tóth korneréből Schwarz szépen irányított fejessel háromra növeli az FTC góljainak számát. Most már a Vasasok is gyakrabban támadnak, de Csajka ügyesen ment. Különösen Katzer szabadrugását fogta figyelemreméltóan. A 40-dik percben esik a mérkőzés utolsó gólja: végre egyszer Héger is okosan centerez és Pataki Nyerges hibájából a hálóba gurítja a labdát.

    A második félidőben a köd mind erősebben alább szállt, az FTC is megelégelte a tempót és ennek eredményeképpen nívós játékról most már alig lehetett szó. Ekkor a játékosokban is felébredt a rossz szellem és ennek következményeképpen a biró elsőnek a Takács—Rucskai, majd ez Obítz—Tomecskó párt küldötte le a pályáról. A félidő közepén Stojka ellöki a kiszökő Nikolsburgert a biró 11-est ítél; Tóth azonban kétszer egymásután is a kapusba rugja a labdát A közönség ezután a nagy kőd miatt jóformán azt sem tudja, hogy mi történik a pályán. Szerencsére az idő hamarosan letetik. As utolsó percben ll-es az FTC ellen; Zatykó lövését azonban Csajka biztosan kivédi.

    FTC: Csajka— Takács, Hungler II — Szabó, Obitz, Blum —Héger, Schwarz, Pataky, Nikolsburger, Tóth.
    Vasas: Nyerges— Zatykó, Stojka— Klein, Gottiieb, Tomecskó— Katzer, Koffler, Jellinek, Szentmiklóssy, Rucskai.

    Sporthirap, 1922. február 27.