magyarfutball.hu

III. Kerület - Terézvárosi TC 4 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.25, 23:34 (szerk.: 2022.03.26, 15:08)
    III. ker. TVE - TTC 4:1 (2:0)

    Határ-utcai pálya, 1500 néző
    Bíró: Horváth János

    Megérdemelt nagy gólarányu győ­zelmet aratott a III. kerület csapata a letört TTC fölött. A sokáig hátul kul­logó III. kerületi csapat ezzel a győ­zelmével az őszi bajnoki lista negye­dik helyére küzdötte fel magát.

    A III. kerületiek csatársora volt ma különösen elemében. Szebbnél-szebb támadásokat vezetett és meglepő gólképesnek bizonyult.
    Ma szerepelt először a csapatban Palcsek a MAC átigazolt középcsatára, s bemutatkozása kitünően sikerült. Nagyszerű lövő, paszoló és gyors játékos; kétségtelenül csapatának leg­jobb embere volt. Telkes jobbszélső lefutásaival és centerezéseivel állan­dóan veszélyeztette a TTC kapuját. Szabó balösszekötő passzaival tűnt ki. Kovásznay és Hegyi is hasznára voltak csapatuknak. A fedezetsorban főként Keck állotta meg jól a helyét, Kléber szintén jól dolgozott, ellenben Mayher gyenge volt, A hátvédek közül Erdélyi kitűnő játéka feltűnést keltett, mig Harrer gyenge volt, Neuhaus kevés dolgát jól végezte, bár a gólért őt is meg lehetne róni.

    A TTC játékosai a sáros talajon bizonytalanul mozogtak és amellett semmi sem sikerült nekik. A játék elején egy 11-est nem tudtak értéke­síteni.
    A kapuban Füleki a gólok közül jobb helyezkedéssel kettőt kivédhe­tett volna. A hátvédek közül Höfflinger kitűnő játéka mentette meg csa­patát a katasztrofális vereségtől. Ko­vácsnak rossz napja volt. Feltűnő volt a fedezetsor gyenge játéka Palkovics, Friedman és Neumann sehogy sem tudtak a sáros talajjal megbirkózni.

    A csatársorban a Törekvés ellen kitünően játszó Weininger, ugyszin­tén Deme, Rack és Recht sem mutattak semmit. Malynak is csak elvétve sikerültek a lefutásai.
    TTC támadással kezdődik a mér­kőzés. A Harrer faultja miatt meg­ítélt 11-est Höfflinger a kapu fölé lőtte. Ezután a III. kerület veszi át a támadó szerepét s Szabó egyéni játékkal megszerzi a vezető gólt (1:0) majd Palcsek elgáncsolása miatt megítélt 11-est Harrer rendel- tetési helyére jutattja. (2:0) III. ke­rület támadással végződik az első félidő.

    A II. félidő kezdetén a TTC támad, de pozitív eredményt elérni nem tud. Majd ismét a III. kerül főlénybe. Szabó átadásából Palcsek gyönyörű gólt lő (3:0). Höfflinger szabagrugása a kapufáról pattan vissza. Később egy kapuelőtti kava­rodásból lövi Telkes a III. kerület utolsó gólját(4:0). Az utolsó percben Neuhaus kezéből kirugott labdával lövi Maly a TTC egyetlen gólját.

    Sporthirlap, 1921. december 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.25, 12:22 (szerk.: 2018.09.25, 13:28)
    Határ-ut. — Bíró: Horváth.

    A TTC vehemens támadásaival kezdődik a játék. A 12. percben Höffinger által kapu fölé lőtt l1-es után jut csak szóhoz a III. ker. és a 20. percben Szabó révén már meg is szerzi a vezetést. III. ker. némi fölénybe jut. Hegyi remek centerét Palcsek üresen kapja, de a lövés pillanatában Höffinger elfaultolja. A megítélt 1l-est Harrer gólba lövi. (40. p.)
    A II. félidőben TTC sorozatos támadásai dacára a 20. percben Hegyi beadásából Palcsek szépen helyezett gólt lő, majd a 30. percben Telkes 4-re emeli a gólok, számát. TTC tovább küzd és sikerül is a mérkőzés utolsó perceiben Maly révén 4:l-re javítani az eredményt.

    III. ker. Neuhausz, Hamar, Erdélyi. Msjcher, Kléber, Kheck, Telkes, Kovásznay, Palcsek, Szabó, Hegyi.
    TTC: Füleki, Kovács, Höffinger, Neumann, Friedmann, Paukovics, Maly, Recht, Deme, Ragg, Weininger.

    Nemzeti Sport, 1921.12.12.