magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Vasas 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.24, 23:56 (szerk.: 2022.03.25, 12:29)
    FTC — Vasas 3:1 (0:0)

    Üllői- uti pálya, 25000 néző
    Biró: Kiss Menyhért

    A két csapat váratlanul érdekes és nivós küzdelmet vivott; amely végül is az FTC fölényes győzelmével vég­ződött. A hótól megtisztított pálya mély talaja alaposan próbára tette a csapatok fizikumát és technikai ké­szültségét, s igy kéttőzött mértékben érdemelnek dicséretet a csapatok nyuj­tott teljesítményükért.

    Csajkának az FTC kapujában egyet­len komolyabb labdája sem volt. Hungler II. helyén Wiener I. játszott, s különösen rugótechnikája jól érvé­nyesült. Takács, a közvetlen védelem oszlopa volt, s hibátlanul látta el fel­adatát. A Szabó—Obitz—Blum halfsor ezuttal sem játszotta ki rendes formá­ját. Blum ugyan most is ideálisan dolgozott, kapcsolásai, fejjátéka és labdaadogatása egyaránt a mezőny legjobb emberévé avatták, de partnerei nem állottak feladatuk magaslatán. Obitz sehogysem tudott a sáros talaj­jal megbékülni s gyengébb játékát faultokkal igyekezett korrigálni. Szabó tulsokat huzódott a közép felé, ami­nek megfelelőleg a Vasas-balszárny szabadabban mozoghatott.

    A csatársor tetszetős kombinativ játéka általános tetszést aratott. Wie­ner II. mint balszélső élete egyik leg­jobb játékát produkálta. Gyors lefu­tásai, pontos beadásai mindenkor veszélyt jelentett az ellenfél kapujára. Schwarcz ezuttal balösszekötőt játszott, s e szokatlan poszton is megértő part­nere Wienernek; gólja pedig nagy­szerű lövés eredménye volt. Pataki mint mindig most is mesteri irányítója volt a támadásoknak; finom passzai nagy hasznára váltak a csapatnak, de a közelharcban kímélte magát. A Héger—Nikolsburger jobbszárny ezuttal messze elmaradt a balszárny mögött, Héger gyors lefutásait csak ritkán fe­jezte be észszerűen, míg Nikolsburgernek a lövöképesség volt a gyenge oldala.

    A Vasasok csapata hellyel-közzel egészen csinossan játszott, de a játék nagy részében inkább deffenzivára szorítkozott. Tapfer a kapuban nem volt teljesen elfogadható. Az első és a harmadik gólt klasszis kapus elhá­rította volna. A két hátvéd, Zatykó és Stengl szorgalmasan és agilisán, de nem hibátlanul végezte nehéz dol­gát. A fedezetsor lelke Gottlieb volt, a ki, miként Zatykó nem nagy barátja a fair játéknak. A csatársorban csak Katzer és Jellinek nyujtott elfogad­hatót.

    Az első félidőben az FTC csatár­sora játszik a sárral borított térfélen, s bár a mezőnyben tetszetősen mo­zog, a kapu előtti sárban minden góllövési kísérletük hajótörést szen­ved. Az első félidő kimagasló ese­ménye Pataki kapufát ért fejese, s egy az FTC javára ártatlan hends miatt megítélt tizenegyes volt, ame­lyet azonban Obitz nobilisán a kapu mellé lőtt.

    A második félidő állandó FTC offenziva jegyében telik el. A 12. perc­ben Pataki szépen helyezett lapos lö­vése talál utat a Vasasok kapujába. A 14. percben Héger szép beadását Schwarcz kapásból éles, magas lö­véssel újabb góllá értékesíti. A 13. percben Stengl rosszul hátraadott lab­dáját Tapfer elvéti és Nikolsburger megszerzi a harmadik gólt. A 32. percben Szabó hendse miatt megítélt tizenegyesből érik el a Vasasok egyet­len góljukat Zatykó révén.

    Sporthirlap, 1921 november 14.