magyarfutball.hu

33 FC - Ferenczvárosi TC 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 22:14 (szerk.: 2022.02.27, 11:43)
    FTC - „33“ FC 3:0 (1:0)

    Üllöi-uti pálya, 9.000 néző
    Bíró: Fehéry Ákos

    A Harminchármasok mult heti győzelme és az FTC csütörtöki gyengébb játéka után sokan meg­lepetést vártak, ez azonban az FTC váratlanul jó játéka folytán elmaradt. A zöld-fehérek csapata ezuttal ugy játszott, mintha egyszerre akarná ki­pótolni sorozatos gyenge játékait, s oly szívvel és lélekkel játszotta végig a mérkőzést, mintha nála és nem a „33“-asoknál lett volna szó a lét vagy nemlét kérdéséről. Szamosinak nem volt nehezebb védenivalója. A két hátvéd, Takács és Hungler II, főleg az utóbbi, hétröl-hétre javuló formát mutat, s ezuttal már kifogástalanul látta el feladatát. A fedezetsor különösen a második félidőben szinte tömte labdákkal csatársorát, s igazi klasszis játékot produkált. Egyénileg Blum nyujtott kiválót. A csatársor ma ugy játszott, mintha nem is a régiek, hanem csupa uj ember játszott volna benne. Patakit hajszálfinom trückjei, pontos lab­daadogatása és szépen plaszirozott lövései egy­aránt a mezőny legjobb emberré avatták. Tóth hasznos segítőtársa volt Patakinak, s a kis Kele­men is jól illeszkedett be az együttesbe. Az uj jobbszélső, Hungler I., kitünően debütált; őnzetlenségével sok kedvező helyzethez juttatta csapa­tát. Wiener II is jobb volt mint csütörtökön.

    A „33“-asok ezuttal váratlanál gyengén játszot­tak, bár kitünően startoltak. Az első percekben nagy vervvel feküdt bele a játékba, s ugy indult a mérkőzés, hogy a harminchármasok megismétlik mult heti győzelmüket, mikor a váratlanul és megnemérdemelten bekapott első gól teljesen letörte a csapatot, a melyre innen kezdve rá sem lehetett ismerni. A bajt tetézte még, hogy Zloch lábbaja ismét kiujult, s a játék nagy részében statisztálni volt kénytelen. Zsák néhány labdát a tőle meg­szokott stílusban védett, ugyan mindamellett egész munkáján feltűnő indiszpozició volt észrevehető. A két hátvéd is bizonytalan volt, mig a fedezetsor Zloch irányítása nélkül nem tudott megbirkózni az FTC csatárok technikai tudásával. A csatár­sorban csak László neve említhető; a többiek gyengén funkcionáltak.

    Az első gólt Pataki lövi a játék 9. percében, ugyancsak ő lövi a harmadik gólt is a második félidő 3O. percében, mig a második gólhoz Kele­men fejese juttatta az FTC-t a második félidő 28. percébenn.

    Sporthirlap, 1920. március 29.