magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MTK 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.10.04, 17:28 (szerk.: 2017.10.11, 16:16)
    FTC – MTK 1:0 (1:0)

    Üllői-úti pálya – 15.000 néző – Bíró: Vértes Imre.
    Hatalmas meglepetés: Miután már mindenki el parentálta az FTC-t teljesen érdektelennek deklarálta a mai mérkőzését a zöld-fehérek csapata régi ferencvárosi tűzzel és lelkesedéssel játszva legyőzte az MTK-t s ezzel nemcsak két értékese pontot szerzett, hanem a csapat jövője szempontjából oly erkölcsi sikerre tett szert, amelynek jelentősége ma még kellőkép fel sem becsülhetők.

    A mérkőzés külső képe is azt mutatta, hogy jelentőség tekintetében meg sem közelíti a régi MTK – FTC meccsekét. Két órára volt kitűzve a mérkőzés kezdete, s bár már délben megindult a népvándorlás az üllői-úti pályára, a mérkőzés kezdetekor a fordulóban levő körlépcsők mégis üresen maradtak, ami ennek előtte régen, talán sohasem történt meg.

    Tizenötezer főnyi nézőközönség bajnoki meccseknél kétségtelenül rekordot jelentene, de egy MTK – FTC meccsét csak mint legkisebb látogatottság jöhet számításba.
    A játék első perceiben az MTK van támadásban, de Schlosszernek a kapu mellé rúgott labdájánál egyebet nem tud elérni. Ezután meglepetésszerüleg az FTC veszi át az irányító szerepét, s a félidő utolsó öt percétől eltekintve mindvégig iramban is volt és tetszetős játékával is tudta kötni a nézők figyelmét.

    A harmincharmadik percben Feldmann foultolja a jó helyzetben levő Patakit, Vértes 11-eset diktál, melyből Kovács megszerzi a győztes gólt. A második félidőben az MTK van fölényben, de míg rendszertelen támadásai pillanatnyilag sem veszélyesek, az FTC szórványos lefutásai mindig góllal fenyegetnek. A kornerarány különben 4:3 az FTC javára.

    A második félidő 4. percében Kropacsek egy kapu mögött álló gyereket, aki állítólag megsértette és megdobta, megvert mire a bíró kiállította Kropacsek kiállítása az amúgy is ideges MTK-csapatot még izgatottabbá tette, s alig egy perc múlva már Braun sérti meg a bírót, természetesen kiállítás a jutalma. Már csak egy fél perc hiányzik a mérkőzés szabályos befejezéséhez, mikor az izgatott Feldmann sérti meg a bírót, aki látva, hogy nem lehet a mérkőzést simán befejezni, lefújja a meccset.

    hmgy