magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti TC 0 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 20:06 (szerk.: 2022.02.12, 16:57)
    BTC-FTC 1:0 (0:0)

    Üllöi-ut, 6000 néző
    Biró: Schiller Gyula

    Rá sem lehetett ma ismerni a BTC csapatára. Egy hét leforgása alatt olyan előrehaladást tett, aminőre alig tudunk példát. A kapkodó, csapkodó csapat helyett egy egységesen dolgozó, összhang­gal átitatott és lelkesedéssel fütött együttes állott előttünk, amely ehhez mérten megérdemelt, rend­kívül értékes győzelmet aratott. Amilyen örömmel állapítjuk meg a BTC ujabb nagyfoku formajavulását, éppen olyan fájdalommal szólunk az FTC ujabb hanyatlásáról. A klub eletében duló és hiába leplezett válságot tükrözi vissza az FTC csapatá­nak szomoru szereplése. A zöld-fehéreknek amugyis meggyengült csapata ma a már megszokottnál is gyengébb volt. Hiányzott Kovács és Nemes. Előbbit Kiss helyettesitette, Nemes távolmaradása pedig Wilhelm II-nek, az ifjúsági csapat közép­fedezetének a beállítását vonta maga után — a centercsatár helyére. A csapat ilyen összeállításban abszolut gólképtelennek bizonyult s még szeren­csés esetnek mondható, hogy a folytonosan és nagy vehemenciával támadó BTC-nek csak a leg­minimálisabb arányban jutott ki a győzelem.

    Az FTC két hátvédje minden kritikán aluli já­tékot produkált. Tóth a jobbszélen segítőtárs nél­kül nem lehetett eredményes. Pataki egészen el­bomlott, Wilhelm II. nem egy centercsatár az FTC részére. Köves és Héger nem adhatták formájukat.Köves az első félidőben lesántult, Héger pedig meg­sértette a szemét s ezért nem is vehették ki részü­ket a játékból. Szamossi becsülettel végezte dolgát,de a második félidő 20. percében Horváth II. szép fejeséből eredő gólt nem védhette. Legjobb része a csapatnak a fedezetsor volt.

    A BTC csapata minden izében kitűnő volt. A csatársor lendülettel támadott s ha Kertész helyén megfelelőbb balösszekötő áll, eredményesebbek lettek volna sürü támadásai. Dobó rendkívül hasz­nos, Kollár a balszélen igen ügyes. A fedezetsor szorgalmas volt, a két hátvéd egyetlen hibát sem csinált. Stier mindössze két labdát fogott. Schiller elsőrangu biró volt.

    Sporthirlap, 1919. október 13.