magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Nemzeti SC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.18, 18:48 (szerk.: 2022.02.19, 10:45)
    FTC - NSC 0:0

    Üllői uti pálya, 4500 néző
    Bíró; Schubert M. Ferenc

    Karosszékben ülve, kényelmesen elnyujtózkodva legföljebb elmélkedni lehet régi dicsőségén, vagy a sivár jelenen, mérkőzést nyerni azonban nem lehet. Már pedig az FTC ma agy akart győzni, hogy meg se kottyanjon a játék, faradság nélkül;[könnyen, olcsón. De rajta vesztett, elszalasztott egy pontot s tudja isten, talán ezzel egész bajnoki eredményét is elrontotta. A mérkőzés első részében igen élvezetes iskola játék folyt, precíz adogatások, ügyes cselezések váltogatták egymást. A szemnek jólesett a látvány, a lelkeket azonban nem fűtötte s álmos unalom terpeszkedett el a közönség sorain. Az NSC látván az FTC blazirtságát, főerejét a védekezésre helyezte s igy sike­rült is megőriznie kapuját az ellenfél góljától.

    | Az iskola-játékkal hamarosan beteltek a nézők, az FTC hívei nógatni kezdték a csapatot, ez azonban lusta maradt, akár egy rossz konflis paripa. Az FTC csatársora ezuttal ismét ragyogtatta gólképtelenségét, Héger gyorsasága nem sokat ér, ha nem tudja a labdát helyesen centerezni. Köves a közepesnél is gyengébb játékos, Pataki szereti másra bízni a góllövést, Tóth lót-fut jobbra és balra, Nemes pedig előkelő nyugalmával csak az ellenfél hátvédjének szerez sikert. A fedezetsorról már jót is lehet mondani. Wilhelm első klasszis, Szabó hasznos, Herman a mindig talpraesett Gorszkyra emlékeztet. A hátvédek erősen kifogás alá esnek. Kovács hazárd, mint egy kártyás, Wiener pedig csak a tiszta labdákkal tud elbánni Nehe­zebb helyzetben vagy bizonytalan, vagy durva,Szamossi megfelel.

    Az NSC nyilván álmodni sem merte, hogy a mai nap egy értékes ponttal fogja boldogitani. A match előtt olyan rosszul állott a szénája, hogy a csapatasem volt együtt, az utolsó ‘ percben ezután meg­érkezett a 11-dik játékos.

    A match egyhanguságába egy kis életet csak az öltött, hogy Nemes és Zsíros, az NSC balszél­sője hajbakapott s a bíró mindkettőt kiállította. Amennyire korholni való az FTC silány teljesít­ménye, annyira dicsérni való az NSC lelkes ambi­ciózus játéka, A csatársor hellyel-közel lendülete­sen dolgozott s Künstler néhányszor lövő helyzetet is teremtett. Hasznos tagja a csapatnak Szegedy nemkülönben Killermann center is kitett magáért.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 29.