magyarfutball.hu

Vasas - Ferenczvárosi TC 0 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.30, 21:13
    FTC—Vas és Fémmunkások SC 2:0 (0:0)

    Halom-utcai pálya. 5000 néző. Biró: Vértes Imre.
    Tulságosan hangos közönség jelenlétébsn ját­szotta le a két csapat a bajnokság helyezésére fontos bajnoki mérkőzését a melyben az FTC-nek sikerült revansot venni mult őszi legyőze- téseért. Az eredmény hű kifejezője a két csa­pat képessége közötti differenciának. Míg a já­ték első felében két egyenlő erejű ellenfél küz­delmét láttuk, a második félidőben azonban a Vasasok visszaestek és az FTC mindinkább ki­domborodó főlénye két gólban jutott kifejezésre. Az FTC csapata bár Payer, Kiss és Virág he­lyén tartalékkal állott ki, a második félidőben felhagyva az egyéni kísérletezésekkel, tartalma­sabb kombinációs szép játékkal örvendeztette meg híveit. A két hátvéd között Mandl volt a jobbik. A fedezetsorban Medgyessy fáradhatat­lan agilitással dolgozott, mig a csatársor leg­jobb embere ismét Pataki volt. Mellette Nemes és Tóth játéka érdemel még dicséretet.
    A Vasasok csapata ma mélyen a rendes for­máján alul játszott. Platkó a kapuban néhány labdát a tőle megszokott biztonsággal védett, a kapott gólokat nem menthette. A két hátvédtó1 már jobb játékot is láttuk. A fedezetsorban a beteg Gottlieb és Bánás helyet cseréltek, Bánás sok igyekezettel játszott, de a csere nem vált a csapat előnyére. A csatársor­ban Jellinek agilis és okos játéka érdemel em­lítést.
    FTC kezd nap ellen, de a támadást a Vasa­sok veszik át és már a harmadik percben kornert érnek el. Igen erős iramu és változa­tos játék keletkezik, amelyben a fedezetsoroknak jut a legnagyobb szerep. A 19 percben az FTC még két eredménytelen kornert, mig a 26 percben Sefcsik labdája jut az FTC kapuja mellé. A játék további folyamán az iram foly­ton erőssebb lesz és csupán a biró erélyes fel­lépése akadályozza meg a mérkőzés elfajulását. Eredmény nélkül végződik az első félidő.
    A második félidőt az FTC támadásai vezetik be, A Vasasok csak ritkán jutnak szóhoz, többnyire a ferencvárosi hátvédeken akadnak fenn támadásaik.
    Az első gól a 12. percben esik, a Kövess ál­tal lőtt labdából, amely Zatykó melléről jutott a hálóba (1 : 0). A ferencvárosiakat fellelkesíti az elért eredmény és lendületes támadásokba kezdenek, amelyeket nagyobbrészt Pataki lab­dáiból Bódis és Nemes vezetnek. A 2 . perc­ben Nemes a jobboldalon lerohan, laposan cen­terezett labdáját Pataki éles lapos lövéssel ka­pásból a hálóba lövi (2:0). Innen kézdve a Vasasok visszaesnek és a Ferencváros sürü támadásait csak ritkán szakítja meg egy-egy Vasas lefutás. Eredményt azonban a játék to­vábbi folyamán egyik csapat sem ér él.
    Külön meg kell emlékezünk a Törekvés derék vezetőiről, akik a rend fenntartása érdekében fáradhatatlan munkát fejtettek ki.


    Sporthírlap, 1918 szeptember 23.