magyarfutball.hu

MAC - Ferenczvárosi TC 3 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.01, 20:02
    MAC - FTC 3:2.

    A húsvéti serlegmérkőzések döntőjében a BTC felett aratott szép győzelme után biztosra volt vehető, hogy a MAC kemény dió lesz a volt bajnokcsapatnak, hogy azonban a zöld-fehéreknek ebbe beletörik a foguk, az erős meglepetést kelt, daczára annak, hogy az FTC tartalékos csapattal volt kénytelen kiállni.
    A tavaszi szezonnak talán a leghatalmasabb iram­ban lefolyt bajnoki mérkőzésén, ha az FTC általában véve némi fölénynyel játszott is, a MAC azt a match kezdetétől az utolsó perczekig folytatott agilis játékával sikeresen tudta ellensúlyozni. Téves hit az, mintha a tartalékjai miatt veszítette volna el az FTC a pontokat. Rumboldot, Borbást és Weiszt kellett ugyanis a zöld­fehérek vezetőségének helyettesítenie, Geizer a hátvéd helyén és Anthony a balszélen méltó módon szerepel­tek, annál kevésbé mutatott kielégítő formát a jobbszélső Rumbold II., a ki belsőcsatárjátókos lévén, szép számmal hagyott kihasználatlanul kedvező helyzeteket és csak a match végén, az FTC ötperczes finishében volt kifogástalan. A zöld-fehérek vereségét főleg néhány ren­des játékosának indíszpozícziója okozta. A csatársor jobbösszekötöjére egyáltalában rá sem ismertünk s a máskor oly félelmetes jobbszárny alg adott munkát a MAC védelmének. Kiss, Payer és Ungár sem állották meg figyelemreméltóan helyüket. Igaz, hogy Payer csak néhány hibát csinált, de azt Bodnárral szemben elkövetni kész veszélynek bizonyult, mert ily esetekből érte el a MAC goaljait. Kiss alul maradt a Fodor elleni harczban és Ungár is bizonytalan labdafogásával igen gyakran kétségbeejtette a zöld-fehérek híveit. Hogy mégis változa­tos, sőt sokszor fölényes játékot tudott produkálni az FTC, az Schlosser, Pataki, Blum, továbbá a néhány gixertől eltekintve igenjó Payernek köszönhető, a kik teljes erőfeszítéssel dolgoztak a győzelemért és nem rajtuk múlt, hogy fáradozásukat siker nem koronázta.
    A győztes csapatból két játékos vált ki, a kik­nek mindegyike reprezentatív formát mutatott. Kehrling Béla és Bodnár Sándor valóban kolosszális teljesítményt produkáltak s egyformán hozzájárultak az értékes győ­zelem kivívásához. Bodnár energikus előretöréseivel még Payer sem tudott mindig megbirkózni, az Anthony— Schlosser—Pataki szárny akcziőit pedig Kehrling klasszis backre valló hidegvérrel, mindig a kellő pillanatban akasztotta meg, a miben azonban nagy segítségére volt az óvatosan játszó Medgyessy is. Igen jól játszott még Ócskai, Rácz és Onódy, mig a középcsatárt játszó Auer, továbbá Kunszt csak ritkán tünt ki, a MAC balhalfja, Szücs, pedig a mérkőzés vége felé teljesen elkészült ere­jével.
    A játék a Bodnár-—Rácz szárny támadásával indul meg, de már az 5-ik percz az FTC jobbösszekötőjének első súlyos hibáját hozza a kapu előtt. Továbbra is az FTC marad frontban, de a belső csatárok lövéseit Dömötör fogja. Az FTO fölényét Weinber megsérülése szakítja meg, a ki egy időre a pályát is kénytelen elhagyni, mire a csatársorból Tóth a Weinber helyére megy. Bodnár és Rácz akcziói néhány veszélyes helyzetet teremtenek Ungár kapuja előtt, azonban Payer közbelépése elhárítja a veszélyt. A labda Rumbold II.-hoz jut, a ki lerohan és czenterét a belső csatárok Patakihoz tolják, a ki a 31-ik perczben helyezett goalt lő a meglepetésében védeni sem próbáló Dömötör és még két MAC-játékos között. A goal után energikus támadásba megy át a MAC és tiz percz után az FTC hátvédeinek pillanatnyi habozását kihasználva Bodnár kiszökik, shotját Ungár fogja, de kiejti és a ráfutó Bodnár a labdát a kapuba továbbítja (43. pó 1:1. FTC csatársora lerohan, Kehrling az elfogott labdát Medgyessynek adja át, a ki — miután Pataki mögötte állott — Dömötörnek akarja hátraadni a labdát, azonban későn veszi észre, hogy a kapus nincsen a helyén és izgatottságában maga segíti a labdát a goalba (44. p.).
    Félidő 2:1 az FTC javára.
    Szünet után igen erős iramban folyik a játék. Ráoz lerohan, czenterét Ungár bizonytalanul fogja és a ráfutó Ónody az 5-ik perczben lőtt goaljával ismét kiegyenlít. Két kapufalövés következik ezután. Először Schlosser shotja pattan vissza a felső kapufáról; Bodnár rövidesen visszaadja a látogatást s vehemensen a goal felé irányí­tott labdája a kapu felső szögletéről perdül vissza a mezőnybe. Kölcsönös sarokrúgások után Rácz lerohanásából a czenterezett labdára rástartoló Bodnár a sárga­kékek győztes goalját rúgja. FTC erősen támad, de néhány korneren kivül eredménytelenül. Az utolsó tiz percz küzdelme nagyszerű képet nyújtott. Először a MAC támad nagy agilitással s már-már úgy látszik, újabb goalt rúg, az FTC védelme azonban most már kifogástalanul működik. Az utolsó perczekben a zöld-fehérek remek finisht produkálnak. Sarokrúgás sarok­rúgást követ, mind pontosan Schlosser elé jutnak, de Kehrling és Dömötör az utolsó veszélyt is elhárítják.
    Bitó; Fehéry Ákos.

    Az Újság 1914 április 20.