magyarfutball.hu

Budapesti TC - 33 FC 3 : 0 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.30, 21:21 (szerk.: 2021.12.02, 09:23)
    BTC— „33" FC 3:0 (2:0)
    Üllői-ut. Biró: Sugár István.

    A két védelem közölt lévő nagy különbség döntötte el a mérkőzés sorsát a BTC javára. Csupa határozottság, megfontoltság volt a BTC védelme és rendszertelenül, bizonytalanul dolgozott a 33- asoké, Az első félidő két goalja, _ egyenesen Dreischok — jobb back vaskos hibájából eredt A BTC halfjai — élükön a kitűnő Einwaggal — a védelelemnek és támadásnak egyaránt hasznára voltak, mig a 33-asök szélső halfjai csak a véde­lemmel törődtek és a csatárok támogatására egye­dül Vanicsek János centerhalf gondolt

    A csatársorok közül a 33-asóké tetszetősebb passzjátékot mutatott a mezőnyben és a mér- közésről-mérkőzésre fejlődő Franz jobbszélsó ré­vén számos goalhelyzetet teremtett a BTC. kapuja előtt. A csatárokból azonban hiányzott az élel­messég és nyugodtság, ugy hogy a BTC. hatá­rozott védelme mindig kellő időben szerelte le a szépen keresztülvitt támadásaikat.
    A BTC csatársora a két gyors szélső szöktetésével vezette a támadásokat, amelyek nemcsak a 33-asok védelmének határozotlansága miatt, de ezért is eredményesek voltak, mert a szemfüles belső csatárok kihasználták az ellenfél védelmének minden hibáját.

    Az első goal Dobó lefutásából eredt a 12. perc­ben. Szépen beadott labdáját Dreischoch elhibázta és a résen levő Kézsmárky élesen belőtte. Kézsmárky rugta a második goalt is a 37-ik percben. A labdát Mészárostól kapta, aki a tétovázó Dreischoch mellett elfutva adta azt át. A harmadik goalt Horváth I. lőtte a II. félidő 39. percében Dobó beadásából. A hibátlanul és hellyel-közzet bravurral dolgozó Zsák egyik goalt sem védhette.

    Sporthirlap, 1913. december 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.07.28, 22:23
    BTC- 33« FC 3 : 0.

    (Üllői-úti pálya.) Izgalmas és mindamellett fair mérkőzésben intézték el vasárnap a fenti ellenfelek a bajnoki lista harmadik helyét. A győzelem a feltétlen jobb csapatnak jutott. Három gaolt rúgni a már teljesen egészséges válogatott kapusnak a kapujába, mindenesetre figyelemreméltó teljesítmény. A mérkőzés végig öldöklő iramban folyt le és szinte csodálatraméltó volt az a frisseség, a mivel vasárnap a szezon utolsó mérkőzé­sén a játékosok még rendelkeztek. A 33-asok, eltérőleg a múlt heti taktikájuktól; a támadó szerepre vállalkoztak ez alkalommal, a mit annál is inkább meg mertek koczkáztatni, mert a múlt vasárnapi csapatukat a Vanicsek-fivérekkel és Horváthtal lényegesen megerősítették.
    A BTC ezzel szemben a múlt heti összeállításban szerepelt. Szinte szemmellátható volt az a javulás, a mit a piros-fehérek egy héten belül elértek. Támadásaikat ezúttal szépen beosztották, majdnem egyformán volt üzemben a jobb- és baloldal, és ez a nagyszerű taktikájuk segítette a piros-fehéreket jól megérdemelt győzelmükhöz. Csakis a gyors szélsőik igénybevétele mellett támadtak, ezzel mintegy széthúzták a 33-asok védelmét, tehát a kapu előtti csoportosulást lehetetlenné tették. Megtanulták a mult heti 33-as mérkőzésből azt is, hogy Zsáknak tizenöt-húsz méterről goalt lőni csak nehezen lehet, miért is támadásaikat egész a kapu közelébe vitték.
    A BTC csatársora és a 33-as FC védelme közötti különbség döntötte el a mérkőzés sorsát. Ha most arányba állítjuk a BTC védelmét, a kapkodó és fej nélkül játszó 33-as csatársorral, a fenti eredmény teljesen hü képben fejezi ki a küzdő felek közötti erőkülönbözetet. A BTC ezzel a mérkőzésével beigazolta, hogy az utolsó eredményei tudással párosult, fáradhatatlan munkájának gyümölcsei. Híveit megnyugtatta vasárnapi játékával, a mely a DFC mérkőzése óta immár az ötödik respektábilis ered­ményt hozta a piros-fehéreknek. A bajnokságban elfoglalt harmadik helye jelenlegi formája alapján feltétlenül megérdemelt.
    Háromnegyed egy órakor kezdődik a mérkőzés. A 33-asok hatalmas iramot diktálnak ellenfelüknek, a kik csonka csapattal védekeznek az első attakok ellen. De nem telik el öt percz s a BTC csapata teljes lesz. A tizenkettedik perczben Poótz figyelmes játékkal Dobót szökteti, a ki a kapu közelébe érve, eddigi rossz szokásától eltérve, nem lőtt, hanem Késmárki elé helyezte a labdát, a ki a legnagyobb könnyedséggel goallá értékesítette azt. A 33-asok erős támadásba fognak a goal után, de fedezet­soruk rosszul adott labdái a BTC fedezetsorához jutnak, a melynek ugyancsak kijutott a játékból. A harminczhetedik perczben Horváth szép akczióval áttöri a 33-as védelmet, labdáját Mészárosnak adja, a ki az üresen álló Késmárkihoz passzol; ebből érte el a BTC a második goalját. Újrakezdés utána 33-asok néhány kritikus helyzetet teremtenek a BTC kapuja előtt, de kísérletük nem jár eredménynyel.
    Félidő 2: 0.
    A második félidőben a BTC, daczára annak, hogy szél ellen játszik, valósággal csillogtatja tudását. Állandó offenzivára kényszeríti a 33-asokat, a kik most már az erélyesebb védekezéstől sem riadnak vissza. Az első negyedórában a 33-asok mindent elkövetnek, hogy ered­ményt érjenek el, de a BTC-védelem Kőszegivel élén jól működik. A harminczkilenczedik perczben Horváth remek goalt rug, a mely után a 33-asok minden reményt feladnak. Az utolsó perczekben Székánynak kiujul a régi lábbaja, ugyannyira, hogy ki kell vinni őt a pályáról. A mérkőzés példás rendben folyt le, miben nagy érdeme van Sugár bírónak.

    Az Újság 1913 december 2.