magyarfutball.hu

Budapesti-Csepeli AK - Ferenczvárosi TC 3 : 5 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.23, 16:53
    Ki­elégítő munkát végzett a F. T. K.-ban Blum is, Medgyessy is, B. A. K.-ban — bár kissé erőszakos volt, — Szuri és Préiyi, ellenben Veinber. Rumbold, Un-gár, valamint Kucsera és Grosz teljesítménye nem ragadtatott el.

    Budapesti Hírlap 1912 március 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.23, 16:43
    FTC—BAK 5:3.
    ( Üllői-uti pálya.) Ismét a régi FTC ! Ez volt a tízezerfőnyi közönség egyértelmű véleménye a Ferenczvárosi Torna-Club csapatáról, a mely vasárnap nemcsak a ta­vaszi szezon legértékesebb s legjobban megérdemelt győzelmét aratta, hanem egyszersmind olyan játékot produklát, a mi valósággal lázba ejtette a közönséget. Az FTC egesz csapata elsőrangú játékot produkált,de nem soLömi maradt el mögötte ellenfele sem, a melyetmég ritkán láttunk olyn bravúrral játszani, mint vasár­nap. A kék-feketék tudatában voltak a reájuk várakozó nehéz feladatnak s láthatóan ambiczionálták a bajnok­csapat elleni győzelmit. Védőjátékosaik fáradhatatlan agilitással szereitek le a ferenczvárosiak nagyszerű táma­dásait és vitték saját csatársorukat mindig újabb s újabb támadásba. Csatáraik nagy technikai készültségüket lelkesedéssel erősbitették és csak így volt lehetséges hogy a játékot, ha csak perczekig is, döntetlenné tudták tenni. A mikor látták, hogy rhus-sökkel nem boldogul­nak az FTC gyors védelmével szemben, változtat taktaktikájukon es hosszú adogatásokkal próbálkoztak,még pedig sikerrel. Egyénileg Károly középfedezet játéka magaslott ki. A nagyszerű játékos immár teljesen vissza­nyerte régi briliáns formáját, a mi annál is inkább örven­detes, mert reprezentatív czenterhalfjaink közül a másik kettő (Bródi és Hlavay) nincsenek harczképes kondiczióban. György kapuvéd eleinte, talán a szembetüző nap­tól akadályoztatván, nagyon trémázott, később azonban lendületbe jött. A hátvédek közepes munkát végeztek,a szélső fedezetek közül Ligeti rutinján még sok a csiszolnivaló, Szuryt pedig fairebb játékra kellene szorítani. A csatárok közül ezúttal Klement játéka volt a legötletesebb és elsősorban eredményes.
    Az FTC-ben a csatársor játéka minden dicséretetmegérdemel. Remek összjáték, szinte feltartózhatatlanszélső rohamok és az ügyes akcziónak jól irányított lövé­sekkel való befejezése tették érdemessé a zöld-fehéreke ta jelentős eredményre. Schlosser megint játszott -s igy a támadások súlypontja ismét a hires reprezentatív balszárnyra esett. Fényesen játszott Weisz. a ki most van formája tetőpontján, mig Borbás és Pataki észszerű játé­kukkal és precziz adogatásukkal váltak csapatuk hasz­nára. A fedezetsorban Medgyessy sokat Ígérő módon helyettesítette a beteg Bródít, a szélső halfok közül af olyton fejlődő Blum játéka vívott ki elismerést. Rumbold sehogysem tudott beleszokni a baloldali hátvéd szerepébe,backtársa, Payer azonban elsőrangúan működött. Ungár néhány bravúros védést produkált, a BAK első azonban megsérült, úgy hogy a második negyvenöt perez­ben nem fejthette ki teljes tudását.
    Az FTC csak a 4I-ik perezben éri el az első goalt s azt is olyanformán, hogy Schlosser egy kapu előtti kava­rodásban off-side helyzetbe jutva Patakihoz juttatja a labdát, utóbbinak lövése a kapufáról Schlosserhez pattan, a ki védhetetlenül a hálóba juttatja. Két perczczel később Gálos lerohan, czenterez és Klement Ungárt a labdával együtt a kapuba tolja. A félidő utolsó perczeben Károly egy alacsonyan jövő labda fejelése közben erősen megsérül, úgy hogy csak társai támogatásával jut azöltözőbe.
    Félidő 1: 1.

    Szünet után az FTC forszírozott tempóval Borbás lerohanásaiból Koródy és Schlosser réven még két goalt ér el; az utóbbinál a kitűnő balösszekötő off-side állás­ból startolt. A BAK nem lankad és Klement a huszadik perczben a második goalt rúgja, majd öt perczczel később Kucsera szép fej kick-kel kiegyenlít. A ferenezvárosiak most minden erejüket összeszedve küzdenek a győzelemért.A 35-ik perezben Borbás egyedül lefut, a kornervonalról szépen visszatolja a labdát Patakihoz, a ki a negyedik goalt rúgja, majd egy percz múlva Weisz czenteréből Koródy az ötödik goalt is megszerzi.
    Vámos Soma gyenge bíráskodása sok kellemetlen inczidensnek volt az okozója. Csodáljuk a teoreticze oly kiválóan képzett játékbirót, hogy a gyakorlatban az off­side szabályokkal oly sokszor jut ellenkezésbe. A mellett nem is volt elég erélyes, mert különben az előfordult súlyos szabálysértések elkövetőit kizárta volna a játékból.

    Az Újság 1912 március 26.