magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti AK 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 20:30 (szerk.: 2022.02.17, 13:03)
    FTC — BAK 0:0

    Üllöi-uti pálya, 5000 néző
    Bíró: Fiedler Konrád

    A hét elején leesett hó eltakarítása után is valósággal használhatatlan talajon mérkőzött egy­mással a két csapat. Az Üllői-uti pálya alsó tér­fele nem volt egyéb sár- és viztengernél, ahol félméternél messzebbre alig lehetett a labdát elrugni és ahol a footballnak csak paródiáját produkálhattták a csapatok. A pályának a bejárat felé eső része szintén igen mély és ennek megfelelően nehéz, de azért tűrhető állapotban volt. A mérkőzés a tradíciókhoz híven rendkivül he­ves iramu, változatos lefolyásu küzdelmet hozott, mely végül is eldöntetlen eredménnyel végződvén, egy értékes ponttal szaporította a BAK pontjainak számát. A mérkőzés folyamán az FTC talán egy kis árnyalattal jobbnak bizonyult, de jobb formá­jának gyümölcsétől egy sajnálatos és érthetetlen bírói tévedés megfosztotta. Az történt ugyanis, hogy a második félidő 31. percében, amikor az FTC játszott a kedvező oldalon s a győzelmet jelentő gól aligha maradhatott volna el, Fiedler bíró teljes világosságban 14 perccel előbb fujta le a mérkőzést. Fiedler biró e tévedése azonban nem ok reá, hogy ezuttal is megrovásban ne részesítsük pályatulajdonos és rendező egyesületeinket, amiért 3 órára hirdetett mérkőzéseket háromnegyed négy után kezdenek el.

    A csapatok közül a BAK-ot illeti dicséret az el­döntetlen eredményért A BAK mai összetételében végre eltalálta a legjobb együttesét, amellyel, a továbbiak során sokat lendíthet még jelenlegi rossz pozícióján. Spitzernek a kapuban nem volt dolga. Müller és Szendrő megbízható hátvédpárnak bizo­nyult. A fedezetsorban Károly intelligenciája domi­nált ezuttal is. bár Geller és Tóth is kitett ma­gáért. A Donát—Gácsy—Gulyás—Takács—Ráczkevy összeállításu csatársor jól kombinál, de keve­set lő a kapura.

    Az FTC csapatának „bibije" ismét a csatársor jobbszárnya volt, amelynek tehetetlensegén meg­feneklett a jól funkcionáló Tóth—Pataki balszárny minden igyekezete. A fedezetsor mint mindig, ez­uttal is gerince volt a csapatnak; egyénileg Wilheim emelkedett ki belőle. A két hátvéd, ha nem is csinált nagy hibákat, nem volt a szokott jó. Szamosinak könnyű volt a helyzete.

    Sporthirlap, 1919. november 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 20:02 (szerk.: 2022.02.17, 13:02)
    A mérkőzés epilógusa: Az FTC megóvta a matchet, azt állítván óvásában, hogy a biró sötétség címén fujta le 14 perccel korábban a játékot, holott még világos volt s a matchet be lehetett volna fejezni.

    Csodálni való, hogy az FTC komoly vezető­sége ilyen komolytalan óvással kívánja fog­lalkoztatni a szövetséget, hogy eléggé vilá­gos-e az idő a match lejátszhatására vagy sem, igazán a biró megállapítására van bízva s ha már ilyesmiben is gáncsoskodni fogunk a bíróknak, fölborul az egész football. mert kötéllel sem lehet majd bírót fogni, aki ilyen kritikának és szekaturának kiteszi magát. Nem is tudjuk megérteni, milyen titkos célt szolgál ez az óvás, amelyet egyébként kedden este tárgyal az MLSz intézőbizottsága.

    Sporthirlap, 1919. december 8.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 19:58 (szerk.: 2022.02.17, 13:02)
    FTC — BAK 0:0 (14 perces pót-mérközés).

    Az üllői-uti pályán folyt le a kurta mérkőzés, amely eredményt nem hozott s így az FTC—BAK mérközése 0:0 arányban döntetlenül záródott. A játék eléggé élvezetes és változatos volt. Az első per­cekben a BAK szép összjátékkal dolgozva, fölény­ben volt, majd középjáték következett. Az utolsó percekben Tóth lövése hajszálnyira a kapu mellett röpült el.

    Sporthirlap, 1919. december 8.
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.23, 14:53
    Félbeszakadt a mérkőzés sötétedés miatt a 76. percben, a folytatás december 4-én volt.