magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAC 6 : 1 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.30, 15:33
    F. T. C.- M. A. C. 6:1.

    (Üllői-uli pálya.) A Ferenczvárosi Torna-Club váratlanul klasszisokkal jobb volt ellenfelénél s a Magyar Athletikai Club inkább csak a szerencséjének köszön­hette, hogy több goalt nem kapott.
    A zöld-fehérek csapata ismét a tavaszi nagy for­máját mutatta. Az egész csapat igen jól játszott, de még ebből a kitűnő együttesből is kitűntek Schlosser, Koródy, Blum és Payer. Schlosser és Koródy ismét a félelmetes csatárok, kiknek kiszökései elsőranguak, lövéseik pedig mindig nagy veszedelmet jelentenek, Payer pedig kitűnő fejjátékával sokat és jól mentett. A fiatal Blum, a ki csak mostanában vett részt erős matcheken, máris otthonosan és biztosan mozog. Jól helyezkedik, biztosan kapcsol s e mel­lett pontosan adogatja a labdát. Weisz játéka is feltűnést keltett, a mennyiben szokatlanul bátran játszott.
    A M. A. C. védelme (Sipos, Sárközi és Krempels)jól működött, mentett is, a mi menthető volt. de a gyenge fedezetsor nem tudta feltartóztatni a zöld-fehérek vehe­mens támadásait. A fedezetek elég jól szednek labdát,de roszszul helyezkednek és nincs meg az állandó össze­köttetésük a csatársorral. A csatársor akczióképességét Oldal teljesen megbénította. A két szélső is meglehető­sen gyenge játékos (Vangel még nincs formában), de mégis valamennyire megértették kitűnő összekötőjük játékát.Onódy és Bodnár minden telük telhetőt megtettek, de Oldal valamennyi támadásukat elrontotta. A csapat legjobb emberei Krempels, Fodor, Onódy és Bodnár voltak, míg Sípos nem volt ezúttal jól diszponálva.
    M. A. C. kezd szél és nap ellen s a bizonytalanul játszó ferenezvárosiak kapuját nem egyszer hozza vesze­delembe. Később a zöld-fehérek is belejönnek a játékba s Szeitler—Weisz révén szép támadásokat vezetnek. A 17-ikperezben Szeitlernek egy magas labdáját Sipos a feje felett a kapuba ejti. F. T. C. tovább támad s a 22-ik perczben Szeitler kornerét Schlosser gyönyörű fejessel a goalba továbbítja.. Változatos játék folyik ezután, midőn a félidő vége felé Bodnár egy beadását Payer kézzel le­üti, a labdát azonban Riedel mégis a goalba rúgja. A bíró tizenegyest ítél, s Bodnár megszerzi a kék-sárgák egyetlen goalját.
    Félidő 2:1.
    A második félidőben az F. T. C. fölénye mind­inkább kidomborodik. Borbás és Szeitler veszedelmes támadásai a 25-ik perczben eredményre vezetnek, a mennyiben Weisz beadásából Borbás a harmadik goalt lövi. A ferenezvárosiak ezután döntő fölénybe kerülnek s Koródy a 31-ik perczben a negyedik, Schlosser, tizenegyesből, a 33-ik perczben az ötödik, majd ugyanő a 43-ik perczben a hatodik goalt rúgja.
    Biró Langfelder Ferencz.

    Az Újság 1911 szeptember 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.26, 13:09
    Ferencvárosi Torna Klub—Magyar Atlétikai Klub 6:1 (2:1.) Üllői-uti versenypálya

    Ötezer főnyi közönség volt tanúja a F. T. K. nagyarányú győzel­mének. a melyet a második félidőben produkált pompás játékával vívott ki. A M. A. K.. a melynek csapatából a Feketeházy-fivérek hiányoztak, koránt­sem mutatott olyan formát, mint azt előbbi szerep­lése után várni lehetett. A csatázósor nagyon gyönge volt, különösen Oldal abszolút hasznavehetetlensége hatott bénítóan a támadó sorra. A Feketeházyak he­lyén szereplő Vangel és Riedl sem vált be és igy a nagy igyekezettel játszó két összekötő, Bodnár és Ónody, sem tudott eredményesen működni. A F. T.K. minden játékosa páratlan energiával küzdötte végig a mérkőzést. A Manglitz helyén játszó Payer éppen olyan jól bevált uj szerepében, mint Blum, a ki a födözetsornak hamarosan főerőssége lesz.
    Az első félidőben a bajnokcsapat kissé indiszponáltan játszott, hiányzott a nyugalom, a mi az eredményes játékot biztosította volna. De még igy is ura volt a helyzetnek és a huszonhetedik és a harminchatodik percben gólt ért el. A M. A. K. is az első félidőben szerezte meg egyetlen gólját egy hands miatt megitélt tizenegyesből. A második fél­időben frappánsan domborodott ki a két csapat kö­zötti erőkülönbség. A F. T. K. tüneményes összjátékkal valósággal megzavarta az atlétákat, a kik tehetetlenül nézték a gyors egymásutánban követ­kező gólokat, a melyek közül kettőt Schlosser, egyet Borbás dr. és egyet Koródy lőtt. Biró Langfelder Fe­renc volt.

    Budapesti Hírlap 1911 szptember 19.