magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAC 5 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.13, 21:54
    F. T. C.—M. A. C. 5:1.

    (Ullöi-uti pálya.) A zöld-fehéreknek a Magyar Athletikai Clubbal való találkozása elé minden alkalom­mal nagy érdeklődéssel néznek sportköreink, mert a kék-sárgák már nem egy alkalommal szereztek kelle­metlen meglepetést az F. T. C.-nak, sőt az őszszel is 3: 0 arányban verték a bajnokcsapatot. Az F. T. C. diadalmas tavaszi szezonja végén az atléták ezúttal csak igen csekély győzelmi esélylyel indultak a küzde­lembe és inkább csak a babonában bizakodók hittek a M. A. C. győzelmében.
    Az F. T. C., talán a reváns érzetétől sarkalva, óriási lelkesedéssel játszott és ellenfelének pillanatnyi sikere sem tudott nyomasztólag hatni játékosaira, a kik a M. A. C. vezető goalja után fokozottabb erővel s lan­kadatlan energiával küzdöttek a kiegyenlítés, illetve később a győzelem kivívása érdekében. A zöld-fehéreknél hiányzott a csapat egyik főerőssége, a beteg Bródi, a kit Medgyessy pótolt elismerésreméltóan. A csapat legjobb embere Szeitler jobbszélső volt, a ki footballkarriérjének legszebb játékát produkálta. A második félidőnek úgy­szólván összes támadásait ő vezette és precziz czenterezései egymásután teremtették a veszélyes helyzeteket a M. A. C. kapuja előtt. Méltó partnere volt Weisz és Kórody is, mig Schlosser kissé indiszponáltan játszott, Borbás dr.-t pedig a játék második felében elhanya­golták.
    A M. A. C. kapuját Sipos helyett Ujságh nagy bravúrral védte és az egész közvetlen védelem az első half-timebon jó munkát végzett, később azonban ki­fáradt. A fedezetsor inkább a védelmet, mint a csatár­sort támogatta, a mely utóbbiban a két Feketeházy volt kitűnő, mig Kelemen ezúttal is kissé lassan mozgott.
    Az F. T. C. támadásával indul meg a játék és Sohlosser első erőteljes rohama kornert ereményez. Néhány perczig a kék-sárgákat látjuk frontban. Első komolyabb támadá­sukat Fritz könynyen védi, majd Rumbold kornert hibáz. Kelemen ügyes középszöktetése sikerrel kecsegtet, Fritz azonban rávetésel ment, Feketeházy éles sarok lövése pedig a kapu mellett süvít el. Ezzel mintha a M. A. C. ki is adta volna erejét, térfelére szorul vissza és hátvédei és tartalékkapusa ugyancsak igyekeznek a zöld-fehérek sürü támadásait feltartóztatni. A Szeitler lefutása révén szerzett kornert Borbás magasan fejeli. Most Kórody Borbást szökteti, a gyors balszélső czentere azonban a kapus zsákmánya. Néhány pillanatra a M. A. C. kiszabadul és Feketeházy beadását Kelemen menthetetlenül a kauba juttatja (22 p.) 1 : 0 a M. A. C. javára ! Az F. T. C. most még jobban fokozza az iramot. Borbás lefutásai egymás­után két kornert hoznak a zöld-fehéreknek. A szélsőik által kedvező helyzetbe juttatott Weisz és Schlosser éles lövései szinte perczenkint zugnak el a M. A. C. hálója mellett vagy felett, az atléták védelme azonban nagy­szerűen működik és igy a ferenozvárosiak folytonos táma­dásai közepette 1: 0 arányban a M. A. C. javára végződik a félidő.
    Teljes negyedórái szünet után F. T. C. öldöklő tempót diktál és már az első perczek után látni, hogy a kék-sárgák nem bírják átvenni az iramot és védelmén a fáradtság jelei mutatkoznak. Az F. T. C.-nek máraz első támadása két kornert eredményez. Végre a hetedik percz meghozza a ferenozvárosiak kiegyenlítő goalját: Schlosser alacsony, erős lövése védhetetlen volt. Újra és újra az F. T. C. támad és most már szinte egy kapura való játékot produkál. Szeitler egymásután vezeti a veszélyesebbnél-veszélyesebb támadásokat és a vezető goal megszerzése csak pillanatok kérdése. A 14-ik perezben Weisz—Kórody lerohanása után Sehlosserhez jut a labda, lövését a kapus kivédi, a labda azonban újra a jeles balösszekötőhöz kerül, a ki a balsarokba irányítva a második goalt szerzi meg. A követ­kező perczben megint Kórody fut le, czenterez és Schlosser a harmadik goalt rúgja. Öt perczczel később negyedszer is a M. A. C. hálójában a labda, Schlossert ugyanis kézez tartóztatják fel, a miért a biró tizenegyest Ítél. A M. A. C. védőjátékosai protestálnak, sőt fumigálva az ítéletet nem akarják védeni a büntetőrugást, végül is azonban helyreáll a rend. Schlosser — mint Bécsben is — a kapusnak rúgja- a tizenegyest, a labda ismét hozzájut és az eredmény 4 : 1. A 25-ik perczben Feketeházy vezet (ebben a félidőben az első) veszélyes támadást, de lövése a kapu mellé jut, mig a F. T. C. ellentámadása újból sikerrel jár, a mennyiben a M. A. C. jobboldali hátvédjének öngoalja az F. T. C. utolsó goalját eredményezi (30 p.) A folytonos támadásokba az F.T.C. is belefárad a kék-sárgák hosszú ideig pihenő csatár­sora is akczióba lép, de csak két kornert ér el. Biró : Herczog Ede.

    Az Újság 1911 május 16.