magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAC 5 : 1 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.22, 19:14
    Ferencvárosi Torna Klub — Magyar Atlétikai Klub S:l.

    A millenáris pálya tribünjei roskadoztak a nézők nagy tömegétől, amely a bajnokság sorsára nézve oly fontos mérkőzés megtekintésére már a kora dél­utáni órákban seregestől özönlött
    Két olyan csapat mérkőzött, amelyeknek talál­kozása az utolsó három éven belül mindig szenzációs jellegű volt és amelyeknek küzdelme minden alka­lommal bizonytalan kimenetelű volt.
    Most vasárnap valószínűnek látszott a FTK győ­zelme, de minthogy a MAK csapata már nagyon sok­szor szolgált hatalmas meglepetéssel — indokolt volt a nagy érdeklődés.
    A mérkőzés rendkívüli heves tempóban kezdő­dött, mert mindkét csapat játékosai izgatottak voltak. Eleinte még változatos a játék, de csakhamar a FTK fölénye lesz szembetűnő. A kék-sárgák csatársorá­nak egy sikeres támadása lövéssel végződik, — a mely Fritz hibájából kifolyólag goalt eredményez. Az első goalt tehát a MAK érte el, a vezetés dicső­ségét azonban nem sokáig élvezte, mert Meleghy faultja miatt a FTK. 11 méteres büntető rugáshoz jut, amiből a kiegyenlítő goal esik. A zöld-fehérek továbbra is mint támadó fél maradnak, bár a MAK csatárai sem maradnak adósok veszélyes támadá­sokkal. Szeitler szép lerohanása lövést eredményez, melyet Abaffy hibásan ment és igy FTK ragadja ma­gához a vezetést. Elkeseredett játék fejlődik ki ez­után, de minden eredmény nélkül. Weisz (FTK) köz­ben a legcsunyább módon megrug egy földön fekvő játékost, miért is a biró őt igen helyesen, azonnal kiállította. Csakis ilyen erélyes birói intézkedések­kel lehet megnyirbálni football-sportunk káros kinö­véseit.
    Félidő 2:1.
    Ujabb fölállás után a FTK 10 emberrel folytatja a játékot, de igy is offenzivában marad. Nemsokára két goal jutalmazza a zöld-fehérek szép és célszerű játékát. Közben a MAK csapata 9 emberré zsugo­rodik össze, mert két játékosuk — Medgyessy és Vangel — megsérülten elhagyják a pályát. Ezek után a FTK könnyen csinálja meg az ötödik goaljat.
    A győztes csapat játéka teljesen kielégítő volt — mig az athlétákról csak az első félidőben mond­hatjuk ugyanezt.
    A mérkőzést Izsó László (BTK) kitünően és na­gyon erélyesen vezette.

    Pesti Napló 1909 március 16.