magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MAC 3 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.25, 00:06 (szerk.: 2021.09.25, 14:04)
    FTC — MAC 3:1

    A szezon egyik legelkeseredettebb és legerősebb mérkőzése volt ez a mult vasárnap a Soroksári-uti pá­lyán, nagy közönség előtt. E két leggyorsabb csapatunk küzdelme szépnek ígérkezett; sajnos, élvezését megrontotta az, hogy egy-két játékos — úgy látszik a legutóbbi föltűnően enyhe szövetségi ítéletek hatása alatt — testi erejének túlságos igény­bevételével igyekezett eredményeket elérni. Valóban sajnálatos lenne, hogyha a csapatnak a FTC. kitűnő munkájával megszerzett jő hirnevét egyesek meggon­dolatlan játéka veszélyeztetné. A csapatban egyébként most is a Bródy—Gorszky—Kórody—Braun négyszög volt a támadás gerince. A MAC. fedezetsora ezúttal nem felelt meg a beléje helyezett bizalomnak s játéka a szokottnál gyengébb volt. Ellenben igen jól játszott Borbás, ki e napon valósággal lelke volt a csapatnak. Mellette Vangel, Mészáros Gy. és Veresjátéka érdemel említést.

    A két csapat a kővetkező összeállításban játszott: FTC.-.Fritz—Lissauer, Manglitz—Gorszky, Bródy, Takács—Kovács, Weisz, Pákay, Kórody, Braun. MAC.: Oláh—Veres, Höfle— Bayer, Mészáros K., Meleghy—Borbás, Vangel, Vince, Mészáros Gy. Medgyessy. A mérkőzés már az első percekben meglepe­tést hozott, midőn Kórody egy ügyes lövéssel megszerzi a FTC. vezető-gólját. E kellemetlen gól rendkívül fölingerli a kék—sárgákat, kik most hevesen támadnak. Különösen a két szélső csatár játéka veszélyes az ellenfélre nézve: de középen a legszebb beadásokat elrontja Vince gyenge játéka. Változa­tos játék után, amelyben Fritz néha igen szépen véd, a 35-ik percben Vangel megszerzi a kiegyenlítő gólt, melyet a MAC. jól ki is érdemelt.

    Félidő: 1 : 1.

    Szünet után az első félidő szép játéka után sokan nagy esélyeket jósolnak a MAC.-nak, a FTC. azonban pompás, de kissé túlerélyes játékkal úgy kimeríti a MAC. játékosait, hogy azok ebben a félidőben már lankadnak, mig a 20 percben Kórody — ki egyre jobban fejlődik — újra megszerzi a vezetést. Közvetlen a félidő vége előtt lövi Pákay a harmadik gólt.

    Biró: Fehéry Ákos (BTC.) volt

    Nemzeti Sport, 1905. október 22.