magyarfutball.hu

Szolnoki MÁV SE - Szegedi Dózsa 1 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: pancso
    2024.01.22, 20:57 (szerk.: 2024.01.22, 20:58)
    MÁV-sporttelep, 1200 n.
    v.: Mohácsi. SZMÁV: Fehér — Sülé. Abonyi (Szebeni), Rozmis — Földesi, B. Nagy — Tóth IX., Kalmár, Makai, Szabó. Tóth III. (Kóródi). Edző: Horváth János. Szegedi Dózsa: Jáger (Széplaki) — Portörő, Bíró, Madarász, Hegyi — Hajdú. Dezsőfi — Magyar, Veres, Kolarovszki (Sikora), Szekeres. Edző: Zallár András.

    Napos időben, de zavaró keresztszélben bonyolították le a találkozót. Kezdés után azonnal a MÁV kezdeményezett és a 7. percben Kalmár gólt ígérő helyzetben a léc mellé lőtt. A hazaiak fokozták az iramot, időszakonként nyomasztó mezőnyfölényt harcoltak ki. de a 7—8 emberből álló szegedi védelem szilárdan állta az ostromot. A vezető gólt a 37. percben Makai fejeséből érte el a MÁV. 1:0

    Szünet után keményebb lett a játék. A szolnoki szögletsorozatra és eredménytelen csatár játékra a vendégek ritka, de veszélyes ellentámadásokkal válaszoltak. Az 55. percben Abonyi csak szabálytalan összecsapásban tudott szerelni és közben maga is megsérült. Helyette Szebeni állt a védelem tengelyébe. Kiegyenlített lett a küzdelem. A MÁV féloldalas — csak a jobbszárnyon vezetett támadásai erőtlenek voltak. A Dózsa a hajrában felülkerekedett; időnként zavarba hozta a kék-fehér védelmet, de egyenlítésre nem volt erejük.

    A MÁV ezen a mérkőzésen a vártnál nehezebben szerezte meg a két pontot. Ennek oka a csatársor első félidőben mutatott gólképtelensége és a szünet utáni fokozatos elfáradása volt. A védelem különösen az első félidőben magabiztosan lattá el feladatát, a kritikus percekben az önfeláldozás segítette át a nehézségeken.

    forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1970. április 1.