magyarfutball.hu

Olympiacos CFP - Ferencvárosi TC 1 : 0 18:45

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.01, 16:27 (szerk.: 2024.03.03, 15:31)
    Belülről úgy láttam, hogy magas színvonalú meccs volt. Szerintem több olyan időszak is volt, amikor jobbak voltunk. Szurkolás belülről extrának tűnt, úgy láttam az ellenfél szurkolói is meglepődtek. A kiengedés nagyon lassan ment. Komolyan, mintha azon lennének, hogy inkább ne is legyenek vendégszurkolók.

    Otthon le kell szopatni őket.

    Hangulat alapján abszolút csalódás volt alig szurkoltak a görögök,kb csak velünk foglalkoztak a meccsen végig mutogattak a buzik

    Sajnos volt sok meglepő eladott labdánk a saját térfelünkön amivel helyzetbe hoztuk őket , főleg Sammy jeleskedett ebben és Márki is eladott párat. Küzdöttünk , hajtottunk , de elfáradtunk. Sajnos a mi cseréink nem jöttek be , Ben és Besic sem tudott hozzátenni a játékhoz és a gól előtt Besic jól benézte ,hogy az embere mögékerül....gól is lett.
    De nincs minden veszve ,hajtani kell ugyanilyen alázattal és meg lehet a győzelem!!
    Hajrá Fiúk!!!

    6os poszton Besic nagyon nagy lufi eddig tavasszal... Sigit elengedtük, Esitit elengedtük, Loncart nem neveztük az EKL tavaszra, aki Abu helyett tudna 8ast is játszani... nehogy ezen menjen el, hogy Abut + Maigát nincs 1 épkézláb középpályás, aki akár 20-30 percre érdemben pótolni tudja... amit Besic ma csinált azt nézni is rossz volt... de Ben Romhdanet is...

    Itt ma a minőségi cserék döntöttek a hazaiak javára.Nem volt ez rossz kicsit a pontosságon kéne javitani.Az hogy elfáradsz az benne van de gólt nem ez miatt kaptuk középen elméláztunk.(ez nem fér bele.)Az tény hogy Varga és Abu függők vagyunk ami azért nem annyira jó mert végtelenségig ők sem lehetnek a pályán.Mindegy is jőv héten egy okos taktikus játék kell ész nélkül sem lehet rohanni.

    Kicsit a kinti Fiorentina elleni meccsre emlékeztetett. Ameddig volt szufla teljesen pariban voltunk, amikor elfogyott ... De ezen nem nagyon lehet segíteni, mert ilyen intenzitású és ilyen koncentrációt igénylő meccsekre nem készít fel a mennyei.
    Be kell rúgni az elején a helyzeteket és reménykedni, hogy a végén az ellenfélnek nem sikerül.

    Látom,megy már Rami basztatása,pedig az a gól nagy közös meló volt.Mmaee sem tudta kifejelni,Mumo és Wingo is elkésett egy picit. Viszont,addig Rami volt hátul az egyetlen,aki nem hibázott.Samy is,Cisse is, meg szinte mindenki a hátsók közül,adott el a védőharmadban, kritikus helyen labdákat...azokat sokkal inkább lehetett volna rávarrni egy emberre.Csak annyi a különbség, hogy azokat megúsztuk.

    Teljesen rendben volt ez a mai. Talán keveset lőttünk, a végére meg elfogytunk egy kicsit. Ettől még pariban voltunk, majdnem végig, egy komoly ellenféllel szemben, egy nemzetközi, egyenes kieséses párharc első meccsén. Idehaza mást játszunk majd, gondolom, sokkal támadóbban lépünk majd fel. Mi meg szétordítjuk magunkat a lelátón. Büszkeség fradistának lenni (továbbra is).

    Azért csenben jegyezzük meg, hogy volt ma egy ellenfél is a pályán, nem ehhez szoktunk hozzá... amúgy meg márkinnyosznak ma nem volt rendesen feltöltve az akkuja. 70. pertől látványosan visszavettünk sajnos és ez lett a mai napon a vesztünk.

    Egyáltalán nem érzem tragikusnak a tegnapi meccset, gyakorlatilag Stanković teljesen reálisan foglalta össze.
    Igazából jól játszott a Fradi, az Olympiakos meg szerintem annyira nem, de az senkit sem érdekel. Viszont nagyon gyorsak voltak hátul, mindig időben visszaértek, nem lehetett könnyen lefutni őket, és szerintem emiatt nem lettek gólok.
    Amíg egy nemzetközi playoff meccsen ilyen összeszedett Fradi így kap ki, addig szerintem különösebben nem kell aggódni.

    Valószínűleg a mester mindannyiunknál jobban látja a dolgokat. Jól néztünk ki, jóval erősebbek papíron , mint mi. Jövő héten se lesz könnyebb, sőt előnnyel érkeznek, nyomás rajtunk lesz, talán nem is az a legfontosabb, hogy itt mindenképp tovább kell jutni. Meg kell próbálni, de nem lehet elvárás. Megmérettünk ,biztos lehetett volna jobban meccselni, Loncar talán használhatóbb, mint Pesic vagy Kodró, de utólag mindig okos az ember. Marki meg olyan amilyen, talán legnagyobb hátránya a higgadtság hiánya, ez még változhat, fog ő még sokkal jobban játszani, meg az se mindegy kivel áll szemben.

    Szerintem a védekezésünk jó volt, és szervezettek is voltunk. Szerintem Wingo és Rami is jól nyomták, nagyon kevés hibával. Egyedül Samy volt bizonytalanabb, 2-3 olyan eladott labdája is volt, amiből egyből gólt is kaphattunk volna, ha jól lejátsszák.
    Elfáradtunk, de azért nem borult fel annyira a pálya, mint Firenzében, nyílván azért sem, mert ez az Olympiakosz messze nem annyira jó csapat.

    A probléma szerintem a támadójátékkal van, kevés volt a játszó ember. Markinál megint látszott, hogy ezen a szinten messze nem tud úgy ficánkolni mint egy MTK ellen. Zaki játékban soha nem erős, mondjuk tegnap is melózott rengeteget. Egy jó formában lévő Ben nagyon elfért volna még a csapatban. A Loki meccshez hasonlóan tegnap sem nagyon volt szépen kialakított és végigvitt akciónk, ez gond. Nem lehet mindig azzal meccset nyerni, hogy Barni fejére odaíveljük a labdát.

    A másik nagy probléma, hogy Maiganak most nagyon durván nincs alternatívája. Ha ő megsérül, Momo formáját látva, még egy jobb nb1-es csapat ellen is lesznek problémáink. Siginek nem tudom, miért nem jutott volna sok játékperc, ha marad legalább a tavaszra.

    a tempó nem lényegesen volt magasabb, mint a DVSC ellen (a párharcszám, a nyert párharcok száma és a PPDA sem)

    aludva egyet a meccsre azt kell mondjam régen láttunk ennyire magas taktikai szinten felkészített Fradit, hogy miért kaptunk ki, ez is egyszerű, míg ők a padról tudták erősíteni a játékukat, mi nem igazán, nagyon hiányzott egy Sigér csere

    Nem értem a Sztankot szapulókat. Az első félidőben meglepte a Dilibárt, ezt a baszk mondta. Az első félidőben ült a taktika, a görögök azzal a fejessel tudtak eljutni a kapunkhoz, más semmi. A második halfra elfáradt a középpálya ennyi történt.
    Momot nagyon imádom, de védekező középpályásként mit keresett az ötösön a gólnál? Maiga hányszor járt arra? Ha három belső védő mellett a vkp-nek kell visszalépni ott már nagy baj van...
    A középpályára a mennyiség helyett a minőségre gyúrjunk rá nyáron

    Besic jó helyen volt, ezt el is mondta Dragó, hogy azért lépett vissza, mert Cissé kilépett. A baj az volt, hogy csak moziztak.

    Besicnek EL-Kaaby mellett lett volna a helye, ahogy Mmaee-é Jovetic mellett volt. El is indult vele, aztán megállt és mozizott, ezzel megzavarva Wingot.

    Arra lenne szükség, hogy az egysikú játékunkon túl is legyen valami elképzelés. Intenzíven játszunk, sokat futunk, egyből törünk előre. Ha a 60. percig rúgunk egy-két gólt, akkor nyerő lehet ez a taktika. De utána elfogy a csapat és teljesen kiszolgáltatva várjuk a meccs végét.
    Egy ilyen rutinos, dörzsölt edzőt, mint aki a görögöknél van csak extra taktikai húzásokkal lehet meglepni. Ez pedig ma is elmaradt. Újra. Pedig ez az Olimpiakosz finoman szólva sem egy verhetetlen, kész csapat.

    Ismétlésről néztem vissza szurkolva, nem tudva az eredményt. És azt mondom, hogy a büdös picsába. Mert annyira büszke vagyok a csapatra, csodálatosan játszottunk, küzdöttünk, néhányan a legjobbjukat adták. Csodaszép megmozdulások is voltak. A meccs holtpontjai után szinte mindig mi jöttünk ki jobban. Viszont Marquinhos tönkretette a csapat játékát, ez szomorú. Szokás szerint minden helyzetben magát féltette. Lassabb, mint a langaléta védők. Önzőzik, nem passzol, ha passzol, akkor is rosszul. :( Illetve összességében voltak olyan kisebb-nagyobb ki nem kényszerített hibák, amik attól a pici plusztól megfosztották a csapatot, hogy ne kapjunk ki. A gólnál pl. hogy helyezkedtünk... Mindenesetre ez magas szint volt, fantasztikus érzés, hogy itt tartunk. Jövő héten meglesz. Meg kell, hogy legyen. Olyan nincs, hogy egy ilyen csapat ellen ne rúgjunk gól ilyen játékkal és hogy még kapjunk. Egyszerűen meg kell lennie!

    Varga gólját megVARozták, a megtaposását már nem....rohadjatok el.

    Európai szinten focizunk, ez Stanko óriási érdeme! Csercséig bezárólag, mindenki a kontrában gondolkodott a nemzetközi porondon. Idegenben lefociztuk a Fiort, a Genket, és tegnap is kibaszott balszerencsével kaptunk ki!

    Miert birozunk megint? Engem csak az baszott fel, amikor mindket felidot engedte tovabb, meg volt 1-2 tevedese mezonyben, de nagy hibaja nem volt. Azt pedig megkoszonhetjuk, h Abu sarga nelkul hozta le, mert a visszavagon nelkule nem sok eselyunk lenne.
    Es azert volt egy sarga kozeli faultja, meg egy hatalmas muesese, amit beszopott a biro.

    3-4-3-as felállásban játszottunk, a teljes meccsen 44%-ban birtokoltuk a labdát, 81%-kal passzoltunk (hosszúpassz-arány 13.5%, PPDA nálunk 13.8, a hazaiaknál 7.8, a passztempó nálunk 15, a hazaiaknál 16 volt). A párharcarány 117-128 volt, mi 19 (Varga 5, Maiga 4, Abu Fani 3), a hazaiak 36 labdát szereztek az ellenfél térfelén. Az első 60 percben 51%-ban volt nálunk a labda, a párharcarány ekkor 81-78 volt ide, az ellenfél térfelén mi 15, a hazaiak 20 labdát szereztek eddig a pontig. A teljes meccsen a 84 támadópárharcunk 31%-a volt sikeres, 16 beadásból 8 talált embert (az Olimpiakosznál 22/5). A védekezőpárharcaink 67%-a volt sikeres (86/58), a fejpárbajarány 22-26 volt oda. 8 labdavesztésünkből lett lövés.

    A teljes meccsen 18+1 támadásból 4 lövésig jutottunk, 3 talált kaput, a hazaiak mutatói 36+1 / 15 / 6. A teljes meccsen az xG-arány 0.51 – 1.57 (a gól 0.78), az xcG-arány pedig 0.23 – 1.53 volt. Az első hatvan percben az xG-arány 0.51 – 0.2, nálunk 16 / 4 / 3, a hazaiaknak 18+1 / 8 / 2-s mutatókból.

    Dibusz 6 lövésből (1.53) 1 gólt kapott, 5 passza pontos volt, 1-szer jött ki.

    Wingo 53 akciójának 75%-a volt sikeres, 95%-kal passzolt, 8 párharcból 4-et nyert. 7 labdát vesztett, 4-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Cissé 58 akciójának 76%-a volt sikeres, 87%-kal passzolt, 11 párharcból 7-et nyert meg. 5 labdát vesztett, 14-et szerzett, 9 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.15).

    Mmaee 58 akciójának 74%-a volt sikeres, 85%-kal passzolt, 17 párharcból 12-t nyert meg. 10 labdát vesztett, 11-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Makreckis 54 akciójának 48%-a volt sikeres, 77%-kal passzolt, 19 párharcból 5-t nyert meg. 9 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 4 passzt lopott.

    Maiga 74 akciójának 59%-a volt sikeres, 80%-kal passzolt,. 23 párharcból 9-et nyert meg. 11 labdát vesztett, 8-at szerzett, 3 passzt lopott.

    Abu Fani 85 percet kapott, 80 akciójának 68%-a volt sikers, 1 lövése volt (0.05), 86%-kal passzolt (8 hosszú labdájából 7 volt sikeres), 27 párharcból 16-ot nyert meg. 11 labdát vesztett, 12-t szerzett, 3 passzt lopott.

    Ramírez 69 akciójának 59%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.07). 65%-kal passzolt, 15 párharcból 9-et nyert meg. 21 labdát vesztett, 13-at szerzett, 3 passzt lopott. 1 helyzetet készített elő (0.24).

    Zachariassen 43 akciójának 44%-a volt sikeres, 9 passzából 7, 25 párharcból 12-t nyert meg, két passzt lopott.

    Varga 80 percet volt a pályán, 54 akciójának 43%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.39). 63%-kal passzolt, 27 párharcból 12-t nyert meg. 5 labdát szerzett, 4 passzt lopott.

    Marquinhos is 80 percet kapott, 61 akciójának 52%-a volt sikeres, 78%-kal passzolt, 26 párharcból 9-et nyert meg. 3 labdát szerzett, 2 passzt lopott.

    Pesity 22 percet volt a polyán, 10 akciójából 2 volt sikeres, 1 passza jó volt, 7 párharcból 1-et nyert.

    Ben Romadan is 22 percet játszott, 11 akciójából 4 sikerült, 3 passzából 2, 4 párharcából szintén 2. 1 labdát szerzett, 3 passzt lopott.

    Besic 5 passzából 4 volt pontos, 3 labdát vesztett, 1-et szerzett.

    Dibusz 7.74
    Abu Fani 7.24
    Varga B. 6.78
    Maiga 6.74
    Cissé 6.58
    Zachariassen 6.58
    S. Mmaee 6.54
    Ramírez 6.34
    Makreckis 6.28
    Marquinhos 5.98
    Wingo 5.96
    Ben Romadan 4.98
    Pesic 4.46

    https://ulloi129.hu/2024/02/15/elo-az-olimpiakosz-elleni-ekl-playoffrol/
    https://ulloi129.hu/2024/02/17/igy-teljesitettunk-az-olimpiakosz-ellen/
    https://ulloi129.hu/2024/02/21/varga-abu-fani-marquinhos-es-dibusz-abu-fani-varga/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2024.02.16, 16:55 (szerk.: 2024.02.18, 15:38)
    65 percig oktatva lettek a görögök, aztán cseréltek 20 millióért, mi meg lehoztuk a 3 legjobb játékosunkat. Az akár reggelig is futni képest kis brazil cseréjét nem is értem. Besic, Pesic tunéziai jöttek be, náluk meg az addig padozó legjobbjaik. Még így se sikerült valamirevaló helyzetet kialakítaniuk, elég beszédes, hogy Dibusznak egy védéssel volt többje mint a görögök kapusának.

    Zakariás egyedül annyit futott mint egy teljes nb1-es forduló. Összejött nekik egy szerencsés gól, nekünk meg egy 5 centis les.

    Sokat a lelátón se mutattak. Inkább mutogattak, de azt végig. Nagy csalódás a hangulat amit csináltak. Itthon hosszabbítással behúzzuk majd.

    Szerintem náluk nem volt bent a tábor. Mezei szurkolok voltak a kapu mögött is.

    Ott voltak csak kaptak egy ultimátumot, hogy vagy viselkednek vagy nincs több meccs idén. 30 ezer görög ettől még nyomhatott volna valami hangerőt. Mert a gólt leszámítva, illetve 1-2 "Olympiakosz, Olympiakosz" zúgáson kívül semmi értékelhetőt nem mutattak. A Grupiban komolyabb hangjuk lesz, meg az egyebek is társulni fognak.

    Hasonlóan láttam, szerintem a kezdőnk teljes mértékben pariban volt a görögökkel, a kitalált alapjátékunk is ült. Sztankovics tudatosan alakít ki egy asszimetrikus játékot eddig tavasszal, ami azt jelenti, hogy Abu Fani rendszeresen Marquinhos oldalára mozog ki és a belépő Ramirezzel hárman próbálnak meg kis játékokból beadási pozíciót kicsikarni vagy védelem mögé kerülni.

    Ezzel együtt meg Wingo-nak kevésbé van megengedve, hogy fellépjen a támadásokkal a másik oldalon, mivel a balon Ramirez fellépései miatt tolódni kell Cissenek sokszor középről az ecuadori mögé, emiatt "csúsznia" kell a hátsó láncnak

    És szerintem eddig nem egy koncepciótlan játék, a bajnokságban is egész jól működött ez, hogy Abu Fani megy ki kombinálni Marquinhos oldalára, és mindkettőtől jönnek jó pozíciókból a beadások középre Vargáéknak vagy az olyan lehetőségek, mint amiből tegnap Ramirez helyzete volt az első félidőben.

    A másik oldalon meg Zachariassennek, Mackreckisnek tegnap vagy a bajnokságban Loncar-nak kevésbé a támadásépítésekben az előnyök kialakításában való részvétel a feladat, hanem, hogy tudjanak érkezni a tizenhatosra Varga mögött, miközben hátrafelé megteremtsék az egyensúlyt.

    Szóval szerintem a szerb eléggé jól épít a játékosok erősségeire ezzel ami az alapjátékot illeti.

    A probléma ott volt, hogy egyszerűen a kispadról nem tudtunk behozni olyan minőséget, ami ehhez a szinthez kell. Pesic egyből csinált félpályán egy olyan labdaeladást, ami Vargától nem volt egy sem, Besic meg nem tudott odaérni a párharcokhoz, mint ahogy Fani tette és megnyerni azokat, pláne nem előre is eljátszani azt, amit a cseréjének sikerült. Marquinhos lehet hogy tegnap sok hibával játszott, de rengeteget is vállalt, aminek köszönhetően többet tudtunk az ellenfél térfelén lenni, mint lecserélése után.

    És ezek a kis különbségek pillanatok alatt meghozták azt a plusz nyomást hátul, amiből a hiba és a gól ki tudott alakulni.

    Egy jo edzo kepben van a jatekosait illetoen, nem erofocit jatszat a kimerulo csapattal, hanem futatja az ellenfelet, betanit elfutasokat, kereszteket, pontrugast, nagyon intenziv labdajaratast, lott passz es fogadasa, lefordulas... futatja az ellenfelet

    de nem, erofoci lett, futottak... csorgott a nyal

    A 2. repülőn a két csont meleg stewardess rengeteg poénra adott lehetőséget, amit az úri közönség örömmel le is csapott.

    Kaptunk szép rendőri felvezetést, és boldogan megállapíthatjuk, hogy a kinti rendőrök még nagyobb hülyék, mint hazai kollégáik. Az út során már rendesen fájt a hasam a röhögéstől, itt már kisszáradtak a könnycsatornáim, vinnyogni tudtam csaksmiley))

    Aztán jött a hír, hogy a lilák kitették a vendégek jegyeit a derbire, ami el is fogyott, mire leértünk, na ott volt némi kurva anyázás.

    A beléptetés relatív gyors volt, 6 busszal szedték össze a különböző utakon érkező szurkolókat, a repülősök 7 busszal érkeztek, a létszámunk teljesen rendben volt. A görögök nekem nagy csalódás, lófaszt nem láttam tőlük a stadionban, sehol nincsenek mondjuk a szerbekhez képest. A békés idillnek mi vetettünk véget egy panathinaikosz zászlóval, végre lett egy kis tűz a stadionban.

    A vendég mellett zömmel a pubertáskorban lévő ifik nagyon viccesek voltak ahogy vörös és főleg pattanásos fejjel, kezüket testüktől eltartva próbáltak erőt demonstrálni, és vadul mutogatni. Rettenetesen félelmetesek voltak.

    A meccsről: teljesen pariban voltunk, aztán Sztankovics levitte a 2 legjobbunkat, innentől borítékolható volt, hogy ebből nem jövünk jól ki. Noha az alaptaktikánk szerintem rendben volt, meccselni nem tud a szerb, ugyanaz volt mint Firenzében. Mit vár Besicstől? Pesics sem alkalmas komolyabb célok elérésére, inkább valami fiatal, villámgyors feka gyerek kéne helyette.

    Ezt a csapatot a Máté-féle Fradi képes lett volna kiverni, hogy a Sztankovics-féle is képes lesz-e rá, azt nem tudom, bízom az igenben.

    Rajtam nem fog múlni, én ott leszek.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131