magyarfutball.hu

Olympiacos CFP - Ferencvárosi TC 1 : 0 18:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2024.02.16, 16:55 (szerk.: 2024.02.18, 15:38)
  65 percig oktatva lettek a görögök, aztán cseréltek 20 millióért, mi meg lehoztuk a 3 legjobb játékosunkat. Az akár reggelig is futni képest kis brazil cseréjét nem is értem. Besic, Pesic tunéziai jöttek be, náluk meg az addig padozó legjobbjaik. Még így se sikerült valamirevaló helyzetet kialakítaniuk, elég beszédes, hogy Dibusznak egy védéssel volt többje mint a görögök kapusának.

  Zakariás egyedül annyit futott mint egy teljes nb1-es forduló. Összejött nekik egy szerencsés gól, nekünk meg egy 5 centis les.

  Sokat a lelátón se mutattak. Inkább mutogattak, de azt végig. Nagy csalódás a hangulat amit csináltak. Itthon hosszabbítással behúzzuk majd.

  Szerintem náluk nem volt bent a tábor. Mezei szurkolok voltak a kapu mögött is.

  Ott voltak csak kaptak egy ultimátumot, hogy vagy viselkednek vagy nincs több meccs idén. 30 ezer görög ettől még nyomhatott volna valami hangerőt. Mert a gólt leszámítva, illetve 1-2 "Olympiakosz, Olympiakosz" zúgáson kívül semmi értékelhetőt nem mutattak. A Grupiban komolyabb hangjuk lesz, meg az egyebek is társulni fognak.

  Hasonlóan láttam, szerintem a kezdőnk teljes mértékben pariban volt a görögökkel, a kitalált alapjátékunk is ült. Sztankovics tudatosan alakít ki egy asszimetrikus játékot eddig tavasszal, ami azt jelenti, hogy Abu Fani rendszeresen Marquinhos oldalára mozog ki és a belépő Ramirezzel hárman próbálnak meg kis játékokból beadási pozíciót kicsikarni vagy védelem mögé kerülni.

  Ezzel együtt meg Wingo-nak kevésbé van megengedve, hogy fellépjen a támadásokkal a másik oldalon, mivel a balon Ramirez fellépései miatt tolódni kell Cissenek sokszor középről az ecuadori mögé, emiatt "csúsznia" kell a hátsó láncnak

  És szerintem eddig nem egy koncepciótlan játék, a bajnokságban is egész jól működött ez, hogy Abu Fani megy ki kombinálni Marquinhos oldalára, és mindkettőtől jönnek jó pozíciókból a beadások középre Vargáéknak vagy az olyan lehetőségek, mint amiből tegnap Ramirez helyzete volt az első félidőben.

  A másik oldalon meg Zachariassennek, Mackreckisnek tegnap vagy a bajnokságban Loncar-nak kevésbé a támadásépítésekben az előnyök kialakításában való részvétel a feladat, hanem, hogy tudjanak érkezni a tizenhatosra Varga mögött, miközben hátrafelé megteremtsék az egyensúlyt.

  Szóval szerintem a szerb eléggé jól épít a játékosok erősségeire ezzel ami az alapjátékot illeti.

  A probléma ott volt, hogy egyszerűen a kispadról nem tudtunk behozni olyan minőséget, ami ehhez a szinthez kell. Pesic egyből csinált félpályán egy olyan labdaeladást, ami Vargától nem volt egy sem, Besic meg nem tudott odaérni a párharcokhoz, mint ahogy Fani tette és megnyerni azokat, pláne nem előre is eljátszani azt, amit a cseréjének sikerült. Marquinhos lehet hogy tegnap sok hibával játszott, de rengeteget is vállalt, aminek köszönhetően többet tudtunk az ellenfél térfelén lenni, mint lecserélése után.

  És ezek a kis különbségek pillanatok alatt meghozták azt a plusz nyomást hátul, amiből a hiba és a gól ki tudott alakulni.

  Egy jo edzo kepben van a jatekosait illetoen, nem erofocit jatszat a kimerulo csapattal, hanem futatja az ellenfelet, betanit elfutasokat, kereszteket, pontrugast, nagyon intenziv labdajaratast, lott passz es fogadasa, lefordulas... futatja az ellenfelet

  de nem, erofoci lett, futottak... csorgott a nyal

  A 2. repülőn a két csont meleg stewardess rengeteg poénra adott lehetőséget, amit az úri közönség örömmel le is csapott.

  Kaptunk szép rendőri felvezetést, és boldogan megállapíthatjuk, hogy a kinti rendőrök még nagyobb hülyék, mint hazai kollégáik. Az út során már rendesen fájt a hasam a röhögéstől, itt már kisszáradtak a könnycsatornáim, vinnyogni tudtam csaksmiley))

  Aztán jött a hír, hogy a lilák kitették a vendégek jegyeit a derbire, ami el is fogyott, mire leértünk, na ott volt némi kurva anyázás.

  A beléptetés relatív gyors volt, 6 busszal szedték össze a különböző utakon érkező szurkolókat, a repülősök 7 busszal érkeztek, a létszámunk teljesen rendben volt. A görögök nekem nagy csalódás, lófaszt nem láttam tőlük a stadionban, sehol nincsenek mondjuk a szerbekhez képest. A békés idillnek mi vetettünk véget egy panathinaikosz zászlóval, végre lett egy kis tűz a stadionban.

  A vendég mellett zömmel a pubertáskorban lévő ifik nagyon viccesek voltak ahogy vörös és főleg pattanásos fejjel, kezüket testüktől eltartva próbáltak erőt demonstrálni, és vadul mutogatni. Rettenetesen félelmetesek voltak.

  A meccsről: teljesen pariban voltunk, aztán Sztankovics levitte a 2 legjobbunkat, innentől borítékolható volt, hogy ebből nem jövünk jól ki. Noha az alaptaktikánk szerintem rendben volt, meccselni nem tud a szerb, ugyanaz volt mint Firenzében. Mit vár Besicstől? Pesics sem alkalmas komolyabb célok elérésére, inkább valami fiatal, villámgyors feka gyerek kéne helyette.

  Ezt a csapatot a Máté-féle Fradi képes lett volna kiverni, hogy a Sztankovics-féle is képes lesz-e rá, azt nem tudom, bízom az igenben.

  Rajtam nem fog múlni, én ott leszek.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131