magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Hamrun Spartans FC 2 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.67 (3 szavazat)

játékvezető: 2.67 (3 szavazat)

hangulat: 3.33 (3 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.08.18, 16:22 (szerk.: 2023.08.22, 20:49)
    A kapott gólunknál a védekezésünk ismét katasztrófa volt. Ha ma játszottunk volna a pufla ellen, ugyanúgy a meccs legelején borult volna a meccsterv. Amíg a beívelt labdák elleni védekezésünk nem javul, addig elég hektikus szezonunk lesz. A kettősgyőzelemhez gratulálok a csapatnak, a mai meccsen is volt pozitívum bőven. Varga Barna esetében a gólpasszoknak szinte jobban örülök, mint a góljainak, mert utóbbira az előző szezonjai alapján lehetett számítani. A játékunknak évek óta értékes része, hogy a kapu előtti helyzeteket elosztjuk a támadóink között, azaz nem egy klasszikus centerre hozunk ki minden játékhelyzetet. Úgy tűnik, hogy Barnabásnak ez is fekszik, amiből mi és a válogatott is sokat profitálhat.

    Sigi előtt le a kalappal! 32 évesen nemcsak, hogy visszajött egy nagyon hosszú sérülésből, hanem jelenleg a csapat egyik legfontosabb láncszeme. Kevés hibával és nagy akarással játszik, emellett nagyon jó érzékkel gyorsítja, vagy lassítja a csapat játékát. Nagy szükségünk van az érett játékára, jelenleg hasonlóan hat a csapatra, ha a pályán van, mint amit tavaly Besic esetében láttunk. Ha a lövése kicsit lejjebb megy, akkor ikonikus gól lehetett volna. Csak így tovább Sigi!

    Gyenge mérkőzés volt igazi nb1-es szintű jatekvezetessel. Abu nagyon kell a csapatba.

    Szamomra Varga Barni a meccs legjobbja. Gol es golpassz. Abu Fani kozel masodik, nagyon sokat melozott. Siger a harmadik.

    A támadósorunkban hatalmas potenciál van, de jelenleg minden beadásnál rettegni kell. Ma elment, hogy -1-ről indultunk, de mint láttuk, egy pufla szintű csapat ezt már kihasználja.

    Ez most középrossz edzőmeccs volt.
    Varga B. Jó vétel.
    Jöhetett volna 1 évvel korábban is.

    A 2. félidőben legalább példát láttunk a "gegenpessing"-re. Nem értem, hogy az 1. félidőben mit csináltunk... Abu Fani nagy nyereség, kár lenne elrontani...

    Mea culpa Varga miatt, mert azt hittem nehezebben fog beilleszkedni. Abszolút nyereség Ő is. Sokkal több pozitívumot nem tudnék írni. (Még Traoré és Lisztes dicsérhető)

    A védelmünk továbbra is katasztrofális. Gondoljunk bele (és ezzel nem Rebrovot akarom éltetni), hogy a jó összerakott védelem BL-csoportkört eredményezett.

    1, félidőben lagymatag játék, másodikban javuló forma. Eredmény tökéletes, hála az 1. meccs eredményének. Remélhetőleg nem sérült meg senki, majdnem mindenki játszhatott, aki formán kívül volt vagy kevés játékperccel rendelkezett. Azért lehetett látni, hogy van egypár nehezék ebben a csapatban, akiket hosszú távon le kel majd cserélni. Jó volt ez így.

    Ordít a csapat játéka egy szervezett rendeszerért és egy tapasztalt edzőért.

    Az alapanyag egyébként jó, sokat ki lehetne hozni ebből a keretből. Kíváncsi leszek, hogy a vezetőség mikor áll végre a sarkára.

    Szeretem mikor megyünk mint a mérgezett egér a második félidőben volt ilyen, amíg Abu-Gojak cserével el nem intézte Csaba. Jó játékosaink vannak, jó csapatot lehetne építeni belőlük. Kéne valaki, aki tud. HAJRÁ FRADI!!!

    Nagy divat lett minden szarért őt csesztetni, látom beállsz a sorba. Vezetésnél, egyáltalán nem támadó ellenféllel szemben, 8-2es összesítésnél én is lehoztam volna a végére a játékmestert hogy pihenjen. Lehet nem Gojakot hoztam volna be, de a lényegen ez nem változtat.
    Kicsit jobb összpontosítással és némi szerencsével ma is lehetett volna 6-1, ez sem rajta múlt.

    A tegnapi csapatunk sajna megint nem a legszebb arcát mutatta. Most is azt mondom, hogy a kevés intenzív futás hiányában késve agy egyáltalán, nem veszzük fel a megfelelő pozíciókat, ezért töredezett és szervezetlen a játékunk. Ezen lehetne változtatni megfelelő erőnléttel és fittséggel.
    Ezen felül 3 konkrétum tegnapról ami egyben edzői kritika is:
    1. Töki láthatóan nagyon visszaesett. Neki most 4-5 meccset le kellene nyomni a Fradi II ben, hogy visszanyerje valamennyire a formáját és nem itt égetni a napon.
    2. Gojakkal vajon mi a terv? Ha nem tartunk rá igényt, akkor nem feltétlen kellene erőltetni, mert csak a tisztelt publikum ellenszenve nő iránta, akiknek viszont lassan elfogy az epéjük annyit hánynak ettől.
    3. Látszik hogy a védelmünk nagyon gólerős. Az állandó forgatása a belső védőknek elég érthetetlen, mert így esély sincs, hogy kellően összeszokjanak.

    Valami nagyon komoly dolog történt a háttérben tavasszal, most meg teljesen le vagyunk kettyenve és nem tudunk igazán feljutni arra a szintre, ahol voltunk. Próbálkozunk, akarunk, de egyszerűen nem megy (legalábbis egyelőre még biztos nem). Ami most jobb, mint tavasszal és valamelyest tud segíteni, az Sigér, Abu Fani, Varga (és talán Ramirez) játéka, hozzáállása, valamint hogy a kiemelés miatt szerencsére gyengébb csapatokat kapunk. Hogy újra elinduljunk felfelé, olyan edző kell, aki nagyon alapos, de jó motivátor is. Ez egyáltalán nem lesz könnyű.

    Az történhetett, amiről Sherlock írt néhány hete: a klubon belül létrejött egy nagy EL-lufi annak kapcsán, hogy a 16 közé kerültünk és ráadásul Budapesten játszották az EL-döntőt. Aztán jött a rengeteg sérülés, esélyünk sem volt továbbjutni és a csapat összeomlott (Botka is utalt erre a Leverkusen elleni visszavágó után, érezhető volt, hogy túl lettek dimenzionálva a dolgok).
    Nem lehet könnyű ez a hosszúra nyúló időszak a játékosok számára (sem).

    Sigér ahogy meglátta a lehetőséget és megfelelő ütemben meg is játszotta, az tanítani való volt.
    Varga löbbölése meg pimasz és hatásos. Már csak be kellett fejelnie Traorénak.
    A másodiknál meg az a finom bokamozdulat Vargától...még sok ilyet.

    Persze a helyi szagértők szerint a Paksban könnyű dolga volt, de itt majd megég.

    Varga tegnap azért eléggé ki volt akadva Lisztesre (én is). Nagyon rácsavarodik a labdára, tegnap is nagyon akarta a gólt. Ahogy érik, majd rájön, ráébresztik, hogy nem csak a gólszerzés nagy erény.

    A helyszínen az első félidő borzalmas volt. A második félidő 2 fokkal jobb. De őszintén szólva, ettől sokkal többet várnék ettől a kerettől. Ez a máltai csapat az egyik leggyengébb gárda volt, amivel az elmúlt években találkoztunk. Fani, Sigér, és Varga játéka tetszett, és Lisztes is hozott lendületet a bal oldalon. Wingo, Knoester, Civic, Gojak ha távozna, nem hullajtanék értük könnyeket... Győztünk, így nyilván 1 fokkal jobban elviselhető az, hogy a mutatott játék nagyon messze van attól, amit szeretnék látni a csapattól.

    Egy nemzetközi kupapárharcban kettős győzelemmel és 8-2 összesítéssel jutottunk tovább, úgy, hogy egyetlen pillanatig sem álltunk kiesésre. Ez lehet, hogy 1972-ben még természetes lehetett sok csapat ellen, a mai (foci)világban már egyáltalán nem evidens. Értem, hogy jobban esett volna kétszer 8-0, de az még a Barcának sem túl reális. Nyílván, sok minden lehetne még jobb (mint mindig, az élet minden területén), de azért a realitásérzékünket ne veszítsük el, nagyjából kihoztuk a maximumat, szép gólokkal, kapufákkal, szerintem (az 1-6 után) egy jó mentalitással.

    Szép volt Sigi. Amúgy meg egyre inkább az látszik, hogy ha Abu a pályán van, akkor van elképzelés a játékunkban, ha nincs akkor viszont bajban vagyunk. Csak aztán mi van ha ő is kidől. Tök jó, hogy a tábor elkezdte skandálni a nevét, ha valaki rászolgál ne sajnáljuk tőle, írtam már múltkor, hogy Varga Barnának is kijárna már egy salalalala.

    Viszont Traore nekem igen frusztráltnak tűnik mostanság. A gólja előtt is látványosan duzzogott mert nem kapott labdát a gólja után meg folytatta. Mondjuk Marki is, de őt még megértem a kevés lehetőség ellenére.

    Annál a szituációnál pont ő kereste a passzolási lehetőséget, a többiek viszont nem játszották üresbe magukat, ezért kezdett hisztizni. Ez van, utána jött a gólja, remélem, hogy megnyugtatja. Kevesebbet mutat ő is annál, mint amikor idejött.

    Tegnap jó helyen volt a karszalag...Sigi, ha nem is játszik hibátlanul, akkor is hatalmasat küzd, megérdemelte, hogy Ő vezesse a csapatot. Tegnap jól pörgött, parádés indítás, hatalmas kapufa, sok futás.
    Ha a védelem is összeáll, akkor odabaszunk!
    Hajrá Fradi!

    Dibusz a legjobb magyar kapus jelenleg. Ettől függetlenül én is örülnék neki, ha idén több pihenőt kaphatna. Nyilván ehhez az is kell, hogy a védekezésünk óriásit javuljon, a jelenlegi védelmünk mögé nem sűrűn fogjuk Ádámot beállítani.

    Szép volt S.P!
    A gólról nem tehetsz, és néha furcsa volt, hogy a kapusunk az öt és felesen kívülre is kijött! smiley
    Grat!

    Még az első félidőben volt egy olyan máltai beadás, amelyre a földön vetődött ki, kb. 9-10 méterre a kaputól.
    Szerintem Dini azt a beadást úgy engedte volna el keresztbe a kapu előtt, hogy fel sem merül benne, hogy ezt meg is lehetne fogni.

    A gólnál a máltai szélső Wingo mellől úgy adta, be, hogy az nem volt várható.
    Középen a csatár mellett állt közvetlenül Lóri, a labda és a kapu között, arra SP-nek semmiképpen se lett volna szabad kimozdulnia, főleg, hogy annyi idő alatt, amíg a labda bejött a szélről, ki se ért volna, mert erőből lett beadva.

    Így értékeltétek a Hamrun Spartans elleni teljesítményt.

    Abu Fani 7.32
    Varga B. 6.95
    Traoré 6.78
    Sigér 6.75
    Marquinhos 6.49
    Cissé 6.17
    Varga Á. 6.07
    Zachariassen 6.02
    Abena 5.83
    Lisztes 5.69
    Knoester 5.49
    Civic 5.46
    Tokmac 5.36
    Pászka 5.14
    Wingo 4.97

    Statisztikai adatok a máltaiak elleni Európa Konferencia Liga selejtezőről.

    Az elmúlt csütörtöki találkozón 4-2-3-1-ben játszottunk, 61%-ban birtokoltuk a labdát, 86%-kal passzoltunk, PPDA 6.8, hosszúpassz-arány 6.4%, meccstempó 16.8 passz/perc. A párharcokat 111-82 arányban hoztuk, 45 labdát szereztünk a máltaiak térfelén (Abu Fani 9, Sigér 6), a vendégeknek ez mindössze 4-szer (!) sikerült a miénken. 3 vendég-labdaeladásból jutottunk lövésig, a Spartansnak ez egyszer sem sikerült. A védekezőpárharcaink 73.5%-át, nyertünk, a támadópárharcok 37.5%-át (Abu Fani 67%-át, 12/8), a fejpárbajok aránya 16-4 volt ide.

    50+1 támadásból 18 lövésig jutottunk, 7 lövés talált kaput (Spartans: 10 / 3 / 2), az xG-arány 2.66 – 0.4, az xcG-arány 2.71 – 0.55 volt ide, 22 beadásból 10 volt pontos. A

    Varga Á. 2 lövést kapott (0.55), ebből egy lett gól, mind a 18 passza pontos volt.

    Wingo 48 percet játszott, 45 akciójának 82%-a volt sikeres, 87%-kal passzolt, 5 párharcából 2-t nyert. 4 labdát vesztett, 5-t szerzett. 1 lövést készített elő (0.04).

    Cissé 81 akciójának 89%-a volt sikeres, 94%-kal passzolt, 12 párharcából 9-et megnyert. 4 labdát vesztett, 7-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Knoester 77 percet volt a pályáb, 65 akciójának 88%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.01). 94%-kal passzolt, 11 párharcából 8-at nyert meg. 4 labdát vesztett, 12-t szerzett, 2 passzt lopott.

    Pászka 81 akciójának 78%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.01). 89%-kal passzolt, 13 párharcból 5-t nyert. 8 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 1 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.03).

    Sigér 68 akciójának 82%-a volt sikeres, 1 kapufája volt (0.07). 88%-kal passzolt, 11 párharcból 9-et nyert meg. 4 labdát vesztett, 12-t szerzett, 2 passzt lopott. 1 második asszisztja volt.

    Abu Fani 84 percet volt a pályán, 97 akciójának 71%-a volt sikeres, 4 lövése volt (0.12). 80%-kal passzolt, 25 párharcból 16-ot nyert meg. 12 labdát vesztett, ennyit is szerzett, 1 passzt lopott. 3 lövést készített elő (0.55).

    Traoré 63 percet játszott, 59 akciójának 56%-a volt sikeres. 2 helyzetből (0.38) 1 gólt szerzett. 80%-kal passzolt, 19 párharcból 8-at nyert meg. 4 labdát szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.29).

    Tokmac is 63 percet játszott, 45 akciójának 62%-a volt sikeres, 83%-kal passzolt, 16 párharcból 8-at nyert meg. 3 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 2 helyzetet készített elő (0.06).

    Zachariassen 40 akciójának 65%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.05). 86%-kal passzolt, 12 párharcból 7-et nyert meg, 3 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 1 lövést készített elő.

    Varga B. 40 akciójának 48%-a volt sikeres, 7 lövésből (1.91) 1 gólt szerzett, 10 passzából 6 volt pontos, 15 párharcból 9-et nyert meg, 2 labdát szerzett. 1 gólpasszt is adott (0.34).

    Civic 49 percet kapott, 52 akciójának 73%-a volt sikeres. 77%-kal passzolt, 8 párharcból 5-t nyert. 9 labdát vesztett, 5-t szerzett, 1 passzt lopott.

    Marquinhos 34 percet kapott, 28 akciójának 79%-a volt sikeres, 86%-kal passzolt, 6 párharcból 3-at nyert. 1 labdát szerzett, 2 lövést készített elő (0.6), ebből 1 Varga gól lett.

    Lisztes is 34 percet kapott, 31 akciójának 45%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.03). 11 passzából 6 volt pontos, 15 párharcból 6-ot nyert meg. 2 labdát szerzett.

    Abena 20 percet kapott, 24 akciójának 92%-a volt sikeres, 95%-kal passzolt (19/18). 5 párharcból 4-et nyert meg, 1 labdát vesztett, 3-at szerzett. 1 lövést készített elő (0.05).

    Gojaknak 14 perc jutott, 17 akciójából 13 volt sikeres (76%), 13 passzából 12 (92%). 2 párharcból 1-et nyert, 1 labdát vesztett, 3-at szerzett.

    https://ulloi129.hu/2023/08/17/elo-a-hamrun-spartans-elleni-ekl-selejtezorol-2/
    https://ulloi129.hu/2023/08/22/abu-fani-varga-traore/
    https://ulloi129.hu/2023/08/20/igy-teljesitettunk-a-hamrun-spartans-ellen-2/