magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - ŠK Slovan Bratislava 1 : 2 20:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 1.5 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5
UEFA Bajnokok Ligája 2. selejtezőkör 1. mérkőzés
referee : de Burgos Ricardo (Spanyolország)
attendance:
  1. fradi.hu: -
  2. skslovan.com: -
  3. nso.hu: 20.459
  1. sárga lap 27' Šaponjić Ivan
    31' Nguen Tokmac sárga lap
    70' Zachariassen Kristoffer 1 - 0
    1 - 1 81' Kashia Guram
    1 - 2 86' Barseghyan Tigran

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.07.22, 08:20
    Vladimír Weiss: Ez egy nagy győzelem, de még csak a félidőnél vagyunk. A Batumi elleni nyögvenyelős siker és a hétvégi bajnoki vereség után sokan nem hittek bennük. De ma megmutattuk ezen a meccsen a csapat erejét. Nem lesz könnyű a visszavágó, de bízok a csapatomban, nagyon büszke vagyok a mai játék után. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, fantasztikus hangulatban, egy-két kivételtől eltekintve minden megfelelő mederben, a fair play szellemében zajlott, ezt mindkét szurkolótábornak köszönöm, és a folytatásban is mindenkinek csak a mérkőzéssel kell foglalkoznia. Jól védekeztünk, egy háromvédős rendszert váltogattunk, ezt próbáltuk már a bajnoki meccsen is, csak más játékosokkal, és így már kivitelezhető volt. A Fradi annyit játszott, amennyit engedtünk neki. A második félidőben kockázatot vállaltam, támadókat hoztam be, és ennek meg is lett az eredménye. A helyzetek alapján nyerhettünk volna, de a Fradinak is megvolt az esélye a győzelemre. Abban bízok, hogy jövő héten telt ház előtt, fantasztikus hangulatban ki tudjuk harcolni a továbbjutást. Az egyik célunk az volt, hogy Esitit kikapcsoljuk a játékból, mert a Tobol ellen nagyon sok labda indult tőle. Sikerült megvalósítani az elképzelésünket, azzal együtt, hogy a támadójátékban azért voltak hibáink.

    Sztanyiszlav Csercseszov: Egyszerű a válasz a cserékre, így döntött a vezetőedző. Az utolsó tíz percben legutóbb sem szerepeltek már az említett játékosok. Traoré például nem tudott megfelelően edzeni az utolsó napokban. Mi tudjuk, hogy ki milyen állapotban van és mi az oka a cseréknek. Sajnos nem mindig úgy jön ki a lépés, a futball istene olykor átírja, amit szeretnénk. Öt percen kívül a játékkal elégedett lehetek, ezt mutatják a statisztikák is. Ez a meccs nem jött jól ki, bízunk benne, hogy jövő héten fordul a kocka. Nem volt különösebb oka, hogy kicsúszott a kezünkből a hajrában az irányítás. Talán egy kicsit kihagyott a koncentráció, amikor egy rögzített helyzetből egyenlíteni tudott az ellenfél, de ez benne van a futballban. Nekem egy dolgom van, a visszavágóra a lehető legjobban felkészíteni a csapatot. Voltak labdavesztéseink, amiket a Slovan ki tudott használni, ezen javítanunk kell. A csapatnak a lefújás után annyit mondtam, holnap találkozunk és folytatjuk a munkát.

    https://ulloi129.hu/2022/07/20/csercseszov-a-futball-istene-olykor-atirja-amit-szeretnenk/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.07.22, 08:09 (szerk.: 2022.07.25, 18:16)
    Ez ma gyengére sikeredett. Felhoztuk az ellenfelet. Ha mondjuk 1:0 után emelünk a tempón a szlovák védelem a seggén se kapoott volna elég levegőt. Nem ez történt. De még csak az egyenlítés se jött össze. Sajnos ezek az importált játékosok nem érzik igazán mit jelent ez a meccs egy magyar Fradista szurkolónak. Nincs az agyában, nincs a szívében.Nem tudom, hogy egyáltalán elvárható-e? Azt viszont nem értem, hogy egy BL csoportkör nem tüzeli fel őket eléggé? Ha beletették volna ma a maximális tudásukat nem sok kérdés maradt volna a jövő hétre. De így....? Bármi lehet.

    Pozsony többet nyújtott, mint vártam, főleg fegyelmezettségben.
    Mi meg kevesebbet.

    A rúgott gól után már biztos voltam, hogy győzünk. Tévedtem.

    Engem nem is az aggaszt, hogy kikaptunk, az ledolgozható, nem, hanem ami 1-0 után történt a pályán.
    A slovan mikor úgy érezték ez így már nekik nem jó, feljebb jöttek, váltottak és benyomtak minket, nem volt jó nézni.
    ha ezt CSAK a rossz cserék és/vagy a kapott gól okozta zavar hozta, akkor megoldjuk kint, DE ! ha tényleg ilyen jók, akkor gáz lesz. Erre egy hét múlva választ kapunk.
    DE !
    Még két másik párharc is vár ránk a pozsonyiakon túl minimum, a csapat mellé kell állni. Akkor könnyű Fradistának lenni mikor minden jó.

    Hajrá Fradi !

    A gáz az, hogy hagytuk őket dominálni 1- 0 után.Ez igazán csak agresszivitás , agilitás kérdése. Ha tisztességes presszingel mentünk volna nem ez lenne az eredmény.

    Azt sem értettem Loncar minek döntötte fel az embert háttal a kapunak 25 méterre. 1-2 kósza kontrán kívül esélyük nem volt, erre feleslegesen csinálunk pontrúgáshoz nekik lehetőséget. Persze, hogy gól, ez egy ilyen nap volt. Benne van. De tényleg full feleslegesen lökte fel, nem hibáztatom, csak valahogy bosszantó amatőr hiba nekem ez. Néha belefér, most nem fért bele. De ha nincs lökés nincs gól se :(

    Jobb formával meg lehet ezeket verni kint is két góllal, egy góllal meg bőven. De nem hittem volna, hogy itthon ki tudunk kapni. Pedig ha mástól nem is, de a szlovák-román fóbiától tartottam.

    Loncar,Mercier,Bassey,Auzqui voltak a cseréink. Nem megbántva senkit, de őket max a mennyeiben cserélném be, több gólos vezetésnél...

    Azzal vertek meg, amivel mi vertük az erősebb csapatokat az elmúlt években: alázat, agilitás, szervezett védekezés, kontrajáték. Mi meg kissé nagy mellénnyel mentünk ebbe a párharcba, meg is lett az eredménye.
    A cserék számomra értelmezhetetlenek voltak.

    Nekem nem tűnt beképzeltnek a csapat. Inkább ötlettelennek és erőtlennek.

    az elso felido jo volt arra hogy leessen mit kell csinalni betomorulo csapat ellen. amikor sikerult azt hittek hogy ez is olyan lesz mint az embe1ben hogy az ellenfel megszeppen es megadja magat.

    Uraim! Aki kint volt a mérkőzésen látta...voltak lehetőségeink, volt két kapufa nálunk, ám, látni kellett hogy a tótok akarata érvényesült a meccsen ! A mérkőzés végén a tótok frissebbek gyorsabbak voltak !!! Ám, van még egy második mérkőzés...NE TEMESSÜK CSAPATUNKAT !!! HAJRÁ FRADI !!!

    Traoré nem nagyon tudott edzeni az utóbbi napokban, erre kivesz a ketetből egy szélsőt. Fucking logic

    Olyan marha lassú volt a játékunk, hogy esélyünk sem volt a meccs döntő részében létszámfölényt kialakítani. Olyan volt a tempónk, mint egy nb1-es meccsen. Sajnos ebből látszik, hogy az NB1 semmire nem készít fel minket, hát hogyan is tudnánk gyorsan labdát kihozni, kontrákat építeni, ha az itthoni 33 meccsből jó ha van 3-4 ahol az eredményről függően picit nagyobb tempót kell diktálni. Látszott is a játékosok nagy részén, hogy álltak a labdával, és a kutya nem mozgott körülöttük. Lehet hogy ezek a tótok nem labdazsonglőrök, de gyorsabbak, pontosabbak, erőszakosabbak voltak. Lehet ennyivel jobb a szlovák liga.

    A tótok zártak mindent.
    Nehéz úgy felgyorsulni, hogy nincs hely, terület.

    Rebrovi időkben öltük meg mi a nálunk jobb csapatokat így.
    Ennyit hagytak nekünk.
    Előző fordulóban itthon hagytak focizni, volt tempó is.
    Most nem hagytak.

    Tokmac sárgája beszédes volt, ahogy azt a semmiből kiprovokálta a kotsog örmény. hagytuk magunkat kizökkenteni. ez egy minden hájjal megkent társaság. abban esetleg bízhatunk, hogy most eufória lesz náluk.

    Lehet itt szidni a "zsoldosokat", hogy nem tudják mit jelentett ez a meccs, nekünk magyaroknak, DE ezt a meccset nem a "zsoldosok" baszták el! Ez edzői tévedések sorozata volt a MI oldalunkon és arra jól reagáló másik edző meccse volt. Ez 100%-ban Csercsaszov sara és erre nem túl jól reagált a sajtótájékoztatón. Flegma és beképzelt volt. Jó lenne elbeszélgetni vele, de kétlem, hogy erre bárki vállalkozhatna Kubatov kivételével...

    Kidolgozott helyzetből nekik volt több. Nekünk konkrétan az az egy, ami gól lett. Nekik rögtön az elején, amit a rövidnél védett Dénes, meg volt 2-3 nagyon veszélyes kontrájuk, ami az utolsó passzoknál lett elbaszva (pl. Weiiss helyzete). Azok lényegesen nagyobb lehetőségek voltak, mint hogy mi rávertük 25-30-ról.

    Ment a nyájaskodás meccs elött, hogy mi vagyunk a jobbak, dehogy gondolták igy , sokkal profibbak,rafináltabbak voltak annál. Nem volt szerencsés a sok nyilatkozat sem, hogy nyer a Fradi, ezek meg vért ittak, de ezen meccs közben is lehetett volna változtatni. Talán a rossz taktika, rossz cserék mind beleférnek, de Marqit kár volt kitenni, mivel már nem tudja visszacserélni, benne talán maradt váratlan. Talán most lehetne mindenki szerényebb, és kezdödhet a munka a jövö hétre, most már ök az esélyesek, lehetne ezzel kezdeni, kicsit a nyomás rajtuk legyen ne rajtunk, mert eröböl ezt nem húzzuk be 20 ezer szlovák elött. Tény kapusuk is nagyon jól védett, védelmük is jól muzsikált, lehet visszavágón megzavarhatóbbak lesznek, bizni kell, ez még csak az elso meccs volt.

    Volt idom visszanezni most a meccset.
    A gol utan amikor lecsereli Laidounit erdemes megnezni a reakciojat. Magara mutogat, megkerdezi, hogy en? Majd vag egy olyan fejet, amire minden ra van irva es annyit mond, hogy “nooo…”…

    Laidouni szerepe pont a gól után lett volna még fontosabb, de nem, Csercse lehozta, Weiss meg egy grúzt cserélt be, aki a középpályán végigszlalomozott a gól előtt. tökre nincs összefüggés. persze értem, hogy ne minősítse, meg fegyelem, de ez a csere nálam szakmailag nagyon magyarázhatatlan és erőnlétre sem tudja fogni L esetén.

    2-3 slovan játékos úgy fickándozott egész meccsen, hogy Zaki is megirigyelte.

    Sajnos az elvárható plussz egyszerre hiányzott Aissától, Tölitől, Esititől, ezért Boli némiképp felmentést kap.

    A védelemből Wingo hozott egy elfogadhatót, de a másik három védőnk alulmaradt ettől es.

    Mondhatnm nugi-nugi, veszélyes eredmény az 1-2, de még sok a feszültség bennem, oldódni kell.

    Amikor a Tobol meccs után írtam, hogy a védelmünk gyenge és nagyon sokat hibázik, természetesen ki lettem röhögve. Tegnap ennek megint ékes tanúbizonyságát adták a srácok. Hiába van egy-két parádés mentése Mmaee-nak, ha közben orbitális hibákat vét. Csak ha azokból végül nem lesz gól, könnyebben átsiklunk rajta. Majd nézzétek vissza pl. a meccs legelejét. Azzal indított, hogy alászaladt egy pofonegyszerű ívelésnek, amiből gyakorlatilag gólhelyzetig jutottak. És ez csak egy volt a sok közül. Nagyon gyenge a védelmünk, és most látszik, hogy Blazic mennyire fontos volt ott hátul.

    Tegnap nem Mmaee volt a gyenge lancszem a vedelemben hanem Kovacevic es Civic. Plusz hogy kb minden ellenfel tudja hogy Wingot nyugodtan uresen lehet hagyni, nem fog jol beadni.

    A kozeppalyan Esiti hiaba eros, at tudnak futni rajta, Lai meg elore korical igy szerencsetlen Zaki rohangal egyedul hogy ne lenduletbol vigyek a vedokre.

    Elol Boli pokolian nincs formaban amk egy egy csatarra epulo jatekban kulcs problema.

    Raadasul par sablonnal lehet ellenunk jatszani. Civic ellen vidd az alapvonal fele, becsuszik, mogekerulsz es ziccerbe lehet beadni. Vedekezesbe tolodj el Civic fele, mert Wingo/Botka keptelen beadni. Nyugodtan faltolj mert a pontrugasainkbol nem lesz veszely. Jatsz a pontrugasokra, iveld a hosszu oldalra visszafejelesre.

    Pár gondolat:
    - Jobb csapat vagyunk, még tovább is juthatunk, viszont tegnap a slovan jobban akart, erőszakosabbak voltak
    - A pad gyenge, hiába van 40 fős keretünk, nem tud olyan minőség bejönni, mint a kezdő. A cserék után nem volt játék
    - Ezek a szlovákok férgek a pályán és a lelátón egyaránt
    - A hangulat gyengébb volt, mint számíottam
    - A koreo jól nézett ki, de tartalma nem volt ütős. Nyilván soha nem felejtjük el '92-t, de kb ennyi. Akik készítették a koreót, azok nagy része még biciklizni sem tudott 92-ben. Szóval nem volt túl autentikus. Revans nem lesz, marad a dühöngés és az emlékezés.

    Nekem sem tetszett igazán a szurkolás.

    Nem lehet mindíg nyerni, van ilyen. Ennek előbb utóbb el kelett jönnie,Volt egy idöszak amikor szerencsétlenek voltunk, utánna most volt amikor minden összejörtt, most megint van egy kis hullám.
    Sem fejben sem fizikálisan nem voltak ott tegnap a játékosok Civic a 65 percben már a fülén vette a levegőt, leütközni is csak úgy tudta az ellenfelet, hogy bevetődött elé.Bár az ellenfélnek is, de nagyon meleg volt én a stadionban csak ültem, de vizes gatyával álltam fel. Kinn én úgy éreztem, hogy a Slovan jobban akarta a 0:0-át, mint mi a győzelmet. 1:0 után nekünk kelltt volna védekezni, nem menni a másodikért. x reálisabb lett volna, de az elején volt egy üreskapu amit kihagytak a szbadrúgás után. Nekik volt egy olyan 20-as játékosuk, aki faltól falig ment és szerintem többet futott mint a llabda az egész meccsen, vlamint mindenkibe beleharapott akit ért. Nállunk ezt senkinél nem érztem, lehet, hog technikalag jobbak vagyunk, de tegnap más kellelett volna, Nem baj, majd a jövő hétre öszeáll a csapat.

    Hat a stadionban nagyon feszult voltam, es valahogy ugy ereztem, hogy a Slovan jobban harap. Osszefoglalo alapjan azert szerencsenk sem volt. Ez a csavo 10bol 3szor rugja igy be a masodik golt, nekunk ket kapufank is volt. Mondjuk az elejen az a szabadrugas meleg volt.

    Gyerekek, az üres kapus helyzetük után a szerencsét ne emlegessük már smiley Ha az bemegy (10-ből 9-szer bemegy), akkor rommá kontrázhattak volna minket. Ezzel a védelemmel…

    a végén azt a Civic megpattanós lövést már bent láttam, már szinte ünnepeltem, erre kijön a kapufáról..

    Először is megint nagy volt az arc, hogy ez egy Videoton erősségű csapat, simán ütni kell őket. Nem, ezek simán ütik bármikor a szarosokat. Ettől függetlenül nincs veszve semmi, fordítani kell Pozsonyban.

    Amit nem értem, Loncar és a becserélése miért lett megtalálva, szerintem jól játszott, és az a csere éppen gólt hozott nekünk. Zachariassennel továbbra sem vagyok kibékülve a gólja ellenére sem, rengeteg támadás hal meg rajta. Nem tud passzolni pontosan 2-3 méterre, nem tud levenni labdát... Továbbra is tartom, hogy ő a norvég Busai.

    Viszont a fő probléma, amiről sokan pofázunk, hogy folyamatosan szűnik meg a csapat identitása. Lehet itt jönni nemzetközi trendekkel, de egyrészt leszarom, ez a Ferencváros, másrészt ezekben a sokat emlegetett nemzetközi csapatokban is van 2-3 olyan hazai játékos, aki meghatározó tagja a csapatnak. Ott tartunk, hogy a magyar mezőnyjátékosaink már csak kiegészítő szerepet töltenek be. És ne mondja senki nekem, hogy nincsenek olyan magyar játékosok, akik nem férnének be. És hogy tényleg olyan kurva drága lenne mind, amikor tucatlégiósokra szórunk el csomó pénzt. De erről a légiós kérdésről sem lehet normálisan beszélni itt, mert a fórum egyik fele az NB3-as csapattal játszana, a másik fele meg mindent elfogad kritika nélkül, amit a vezetőség mond.

    Ki a kurvanyjuk ültek ott a sarokban? Akik dobáltak a szögletnél.

    szerintem inkább az ex XVI-osok voltak. A lengyeleg kicsit odébb a kapu fel voltak

    Ezek szerint Ők felkészültek belőlünk, így 5 védővel jól lezárták a területeket, míg mi csak fel akartunk készülni, de nekünk nem sikerült. Hiába, nálunk egy igazi géniusz ül a padon vagy áll a partvonal mellett. Innentől az a kérdés, hogy még meddig?

    Én a meccs után nem akartam hozzászólni semmihez, mert BELEHALTAM ebbe a vereségbe.
    Most se akarok szidni senkit nagyjából mindenki tette a dolgát(szerencsénk se volt a két kapufánál), de nem játszottunk jól kicsit se.
    Ha volt helyzetünk(a gólon kívül) az mind az egyéni képességekből adódott(Töki és Traoré lövése pl) semmint valami kidolgozott, felépített mondanám tudatos támadás után.
    Csapatként nem voltunk jók, hiányzott egy vezér, aki hajtsa őket.

    Az elmúlt évek sikerei miatt el vagyunk kényeztetve, de ez egy olyan párharc, ami nekünk nagyon fontos. Ezekkel nem játszunk évente 3*, mint a dózsával, hogy ha véletlenül kikapunk, gyorsan lehet javítani. Leszarom, ha nem a Bl-be jutunk be, ha idén is lesz csoportkör, de ne ezek ellen veszítsünk párharcot. GYŐZZETEK Pozsonyban!

    Ne áltassuk magunkat, masszív, tudatos csapatjátékot mutattak be, pontosan úgy és annyit, amennyire a képességeik predesztinálják őket. Ehhez képest az általunk vágyott foci és a szakmai kompentenciánk között nincs összhang, és jövőhétre is kár várni a csodát, mert kottára ugyanez lesz a kinti meccs képe is várhatóan.

    Olvasom, hogy pár perc kihagyás, meg szerencse, meg futball istene...
    Az első perctől kezdve nem mi irányítottuk a meccset. Felültünk a slovan fetrengős, lassú, tördelős focijára. Az öreg csapatukkal ez is volt elvárható. Szinte minden úgy alakult, ahogy ők akarták. 3 passzból megfutottak minket.
    A védelmünk borzalmasan gyenge. Kovacevic egész meccsen vakon volt. Újra. Bízzunk benne a 2 új srác megfelelő szint, mert Blazic nagyon hiányzik.
    Csercset nagyon durván lemeccselte az edző. Ilyen oktatófilmeket Szergej fűzött be az ellenfeleinknek...
    A mai napra sem lett kisebb a fájdalom. Piszkosul kiábrándító volt a tegnapi.

    Számomra a tegnapi meccs legfontoabb intőjele, hogy a szlovák csapat 35 éves Kuckákkal, meg Keshiakkal nem fáradt el. Hátrányba kerültek, aztán nekilendültek a 30 fokban. Igen nagy tempót diktáltunk...Amikor Laidouni a félpályán keveredett álló harcba az egyik szlovákkal, már éreztem, hogy baj lehet. Ott nagyon felbasztam magam és anyáméknál zengett az egész panel, hogy a tunéziai szemed mit lát, további élő csapattársat nem? Passzoljál már...!!!

    ilyen a foci, mindenki kicsit másképpen éli meg, az ellenfél szerintem (ahogy már előre el is mondták) átengedte a területet, tördelte a játékot, hagyta hogy fallabdázzunk, aztán amikor alkalma nyílt, pár érintésből lekontrázott minket, ezzel mi érdemben nem tudtunk mit kezdeni, fogalmazhatunk úgy is, hogy az ő taktikai elképzelésük érvényesült

    Ez a Merci eddig inkább egy Lada eddig. Idegen test volt a srác tegnap.

    Ha Traore fizikalisan nem volt jo, akkor le kellett hozni. Mivel Zubi serult, Marki off, ezert johetett Loncar. O vette at Zaki helyet (4-3-3at nyomtunk), Zaki meg elore ment, es rugott is egy golt. Azzal a cserevel nem lettunk gyengebbek. Laudouni lehozatala sokkal rosszabb csere volt, mert olyan jott be helyette, aki nem tud vedekezni, raadasul 1-0as vezetesnel

    Az volt a koreo a Slovan szurkolóknál, hogy az elején kimennek, és egyedül a tagot hagyták bent a 92-es meccsről? Mikor visszajöttek mintha valaki köré csoportosultak volna, aki benn maradt végig.

    Abban maximalisan egyetertek, hogy a tegnapi lelatoi produkcio eroltetett volt es nem is igazan utott. Egyedul a golunk utani par percben szolt ugy az egesz, ahogy szolnia kene ennyi embernek.

    A jelenlegi kapu mogotti reszt erotlennek erzem, pedig nagy mennyisegu ember van kint, megsem dorren es nem szol. Utoljara tavaly a Praga ellen volt olyan, amilyennek lennie kene, es utana lement egy szezon ugy, hogy nulla az egesz. Nagyon messze vagyunk a pokoli hangulattol, arrol nem is beszelve hogy milyen ez az egesz akkor, amikor egy Mezokovesd/Kisvarda ellen ki sem jonnek a nagy ultrak, mert az nem meno.

    Egész furcsa apátiával vártam az estét, igazán nem volt meg a meccshangulat.

    A Nélküled rám eddig sosem volt hatással, nem is találom benne a művészti értéket. Most mégis elkapott, tiszta libabőr voltam tőle. Végre a helyén volt.

    Elkezdődött a meccs, a köcsögök belőtték a petárdát a bronzba, akkor végre lelkileg megérkeztem én is a mérkőzésbe.

    Majd a gólunknál a katarzis is megjött, hogy onnan nagyot zuhanva jöjjön a letargia.

    A cserék érthetetlenek voltak, 4 cseréből 3 egyértelmű lábonlövés volt. Bassey meg hozta a semmit, mint Boli.

    A B tegnap azért jobban szólt, de lássuk be, ott sem lesz szenvedély, amíg a Hamburger pórázon nyomja. Benne már nincs fanatizmus, neki már csak megfelelési kényszere van.

    Egy órával a kezdés előtt már nyitottak problémakaput. Kb bárki bejöhetett, még jegy sem kellett, ha volt kártyád. De szúrópróba szerűen ellenőriztek azért.

    A fradi appos rendelést meg lekapcsolták. Kivételesen akartam enni, de sorba nem állok, így egy vevőt buktak.

    A meccset a kopasz baszta el. Kinn kell egy gyors gól, azután iszapbírkózás, akár a 11es párbajig. Képességben megvagyunk, akaratban sem ártana. De ez nem lesz sétagalopp. Tele a csapat a négerrel, megmutathatják, h mekkora faszuk van.

    A szerdai meccsen 4-3-3-as felállásban kezdtünk, majd a 4-2-3-1-es felállásra váltottunk a 71. percben. A Slovan Weiss irányításával először játszott 5-4-1-es fellásban, ők a 73. percben váltottak vissza négyvédős rendszerre (4-2-3-1). 66%-ban birtokoltuk a labdát (87%-os passzpontosság, a vendégeknél ez 80%). Rengeteg támadást vezettünk (mi 50-et, a szlovákok 15+3-at), de minimális hatékonysággal, kevés támadópárharcot vállaltunk és ezeket sem hoztuk kellő arányban (65/24, 37% – egy hete a Tobil ellen: 80/37, 46%) 14 lövésből 3 talált kaput (+2 kapufa), a másik oldalt ez az arány 11/5 volt. Az xG-arány 1.1 – 1.4 oda, az xcG-arány 1.2 – 1.64. Az átlagosnál több beadással (29, az átlag 16) próbálkoztunk, ezek 38%-a talált embert (átlag 31%).

    A meccstempó meglehetősen alacsony volt (15.5 passz/perc nálunk, 13.5 a pozsonyiaknál). A vendégek rengeteg hosszú labdával éltek (17%, mi 7%), a letámadásunk sokkal intenzívebb volt (5.3 ill. 16.7). 31 labdát szereztünk a Slovan térfelén, ők 14-et a miénken, 3 labdaeladásunkból jutott lövéshez a tót csapat, mi hétszer jutottunk labdaszerzésből lövésig. A párharcarány 95-97 oda, mint írtuk, a támadópárharcok 37%-át nyertük meg, a védekezőpárharcok 61%-át, a fejpárbajokat pedig 21-18-ra hoztuk. Jóval gyorsabban, bátrabban kell futballoznunk egy hét múlva, ha tovább akarunk jutni.

    Dibusz 5 lövésből (1.64 xcG) 2 gólt kapott, mind a 9 passza pontos volt, 1-szer jött ki.

    Wingo 95 akciójának 72%-a volt sikeres, 81%-kal passzolt, 4 beadásának a fele volt sikeres, 15 párharcból 7-et nyert meg, 14 labdát vesztett, 9-et szerzett, 8 passzt lopott.

    S. Mmaee 111 akciójának 80%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.06). 90%-kal passzolt, 13 párharcból 9-et nyert meg. 5 labdát vesztett, 11-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Kovacevic 119 akciójának 88%-a volt sikeres, 96%-kal passzolt,18 passzolt 12-et nyert meg (10/9 fejpárbaj). 6 labdát vesztett, 20-at szerzett, 6 passzt lopott.

    Civic 86 akciójának 70%-a sikeres volt, 3 lövése (0.06) volt. 88%-kal passzolt, 20 párharcból 9-et nyert meg. 8 labdát vesztett, 8-at szerzet, 3 lövést készített elő (0.14).

    Zachariassen 53 akciójának 62%-a volt sikeres, 3 lövésből (0.62) 1 gólt szerzett. 88%-kal passzolt, 19 párharcból 8-at nyert meg. 7 labdát vesztett, 9-et szerzett, 5 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.01).

    Esiti 95 akciójának 79%-a volt sikeres, 95%-kal passzolt, 27 párharcából 16-ot nyert meg. 5 labdát vesztett, 11-et szerzett.

    Laidouni 75 percet játszott, 69 akciójának 72%-a volt sikeres, 84%-kal passzolt, 15 párharcból 7-et nyert meg,. 9 labdát vesztett, 4-et szerzett. 2 lövést készített elő (0.18).

    Traoré 60 percet kapott, 38 akciójának 42%-a volt sikeres. 2 lövése volt (0.05). 79%-kal passzolt, 16 párharcból 4-et nyert meg.

    Boli 75 percet játszott, 29 akciójának 17%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.17), 5 passzából 2 volt pontos, 15 párharcból 3-at nyert meg.

    Tokmac 84 percig volt a pályán. 42 akciójáénak 62%-a volt sikeres, 3 lövése volt (0.15), 90%-kal passzolt, 10 párharcból 6-ot nyert meg, 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 1 gólpasszt adott (0.48).

    Loncar 40 percet kapott, 38 akciójának 66%-a volt sikeres, 78%-kal passzolt, 9 párharcból 6-ot nyert meg. 3 labdát vesztett és szerzett, 1 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.05)

    Bassey 25 percet kapott, 15 akciójának 20-a volt sikertes. 3 passzából 1 volt pontos, 7 párharcból 2-t nyert meg.

    Mercier is 25 percet kapott, 11 akciójának 36%-a volt sikeres, 8 passzából 4. 1 párharcát elvesztette.

    Auzqui 16 percet játszott, 20 akciójának fele volt sikeres, 11 passzából 8 volt pontos, 7 párharcból 2-t nyert meg, 3 labdát vesztett.

    Így értékeltétek a Slovan elleni teljesítményt.

    Zachariassen 5.50
    Dibusz 5.49
    S. Mmaee 5.01
    Esiti 4.94
    Laidouni 4.77
    Wingo 4.75
    Traoré 4.56
    Tokmac 4.44
    Kovacevic 4.18
    Civic 3.74
    Boli 3.69
    Bassey 3.53
    Loncar 3.46
    Mercier 3.17

    https://ulloi129.hu/2022/07/20/elo-a-slovan-elleni-bl-selejtezorol/
    https://ulloi129.hu/2022/07/22/igy-teljesitettunk-a-slovan-ellen/
    https://ulloi129.hu/2022/07/25/zachariassen-dibusz-mmaee/