magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2019
  2. Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2019
  3. Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2019
  4. Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2019
  5. Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2019
  6. Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2019
  7. Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2019
  8. Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2019
  9. Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2019
  10. Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2019
  11. Ferencvárosi TC - Szombathelyi Haladás 2019
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.17 (6 szavazat)

játékvezető: 1.5 (6 szavazat)

hangulat: 3 (6 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.03.17, 09:22 (szerk.: 2019.03.19, 21:49)
    Rebrov jól felépítette Nandot. Az első 3 meccsen nem ment neki tkpban, meg erőnlétileg sem volt az igazi. Most meg öröm volt nézni.

    Gorriaran elete meccse. Nem tudom mikor lattunk utoljara ilyeneket csinalni barkit Fradi mezben. Szerintem kenterbe verte ezzel Leonardot is, csak akkoriban tul nagy volt a kontraszt. Dibusz meg 3 foldontulit vedett.

    Hogy ne csak szidjuk egész héten az orvosi stábot, Sigért egész jól sikerült összedrótozni, aki a fizióshoz szaladt ki a gólja után.

    Szerintem Botkát kár bántani. Egy baloldali KH poszt még neki is idegen, bármennyire sok poszton bevethető. Egy hatalmas hibája volt, de egyáltalán nem vallott szégyent a nagyon kellemetlen néger srác ellen. Én tuti marasztalnám, mert mindig jó az ilyen játékos a csapatban. Holendert is ezért látnám szívesen.
    Nandó, Sigér, Haratin és a csereként beálló Leó volt jó ma, Lovre nagyot küzdött, Dénes a végén nagyokat fogott. A támadóink ma nem voltak formában, bár Lanza ismét varázsolt... Dani kaphatott volna pár percet talán.
    Összességében egy jó hangulatú, nehezen megnyert meccs volt.

    Lanzafame-nak nem érdemes ollózva gólt szereznie mert ez a mai már a második bő egy hét alatt amit les miatt nem adnak meg és utólag mindkettőről kiderült hogy nem is volt les.

    Lerágtuk a körmünk de megvan! Lovre mindent jóvá tett. Azt is amit el sem követett még! Sors igazságtalansága lett volna, ha a tolatás egyáltalán pontot szerez.

    Alapvetően nagyon nehéz egy 10 emberrel védekező csapat és 3 bíró ellen játszani, de a második félidőben jó mentalitással mentünk ki és Lovre bombája nagyon kellett persze a győzelemhez!

    Nando klasszis játékos a Mennyeiben, Lanza szintén. Lovre csupaszív volt, mint mindig, Botka viszont borzalom...nem jósolok neki itt komoly karriert.

    A szünetben még a szabályos, de Karakó által meg nem adott gól miatt szétvetett a düh, de Apámnak azt mondtam: "Nyugi, bedaráljuk őket a második félidőben és 2-0-ra nyerünk!"

    A hangulat és a nemzeti molinó fantasztikus volt, örülök, hogy ott lehettem és a szektorban a többiekkel örömmel térhettünk haza.

    Ria-ria Hungária és mindenek felett Hajrá Fradi!!!

    Nandó volt megint a legjobb, de Geri és Sigér is kitett magáért. Ma Haratin is jó volt szerintem. A többi meccseken is elfejelgette a labdákat a kp-ról, de csak ennyi. Most többet tett hozzá. Botka ma gyenge volt. Viszont Isaelt láttam a leggyengébnek. Remélem a brazil ettől sokkal többet tud, mert ez nagyon kevés így. A lényeg, hogy megint győztünk. Hajrá FRADI !!!

    Szentségtörést fogok elkövetni, de Leó sokkal jobb volt bal bekknek, mint Heister.

    Gyakorlatilag bal futó volt, védő feladata nem-igen adódott.

    Én büszke vagyok a srácokra, ez egy nagyon nehéz meccs volt. Végig védekeztek a vasiak és még szerencséjük is volt, a bíró is a javukra tévedett, meg a Király is jó napot fogott ki. Végig mentünk, hajtottunk visszatámadtunk, pedig ma nem úgy jöttek össze a dolgok. Szép volt fiúk, mi vagyunk a Ferencváros!

    Tudtuk, hogy ez egy nehéz meccs lesz, a lényeg a három pont. Ne feledjük, négy válogatott játékosunk hiányzott (Otigba, Dvali, Petrjak és Sprivoski), illetve Frimmpong.

    Az igazság, hogy azt nem tudjuk meg, ha Varga belövi a 11-est akkor mennyire nyög-velős a meccs. De nem volt ez rossz a három pont szerint. De ilyen passzokat nem lehet megengedni amit Botka tett. Szépen szöktette a csoki gyereket gólt érdemelt volna. Na akkor lett volna bunker foci a Haladás részéről.

    ki látta, hogy Király két sárgát kapott?
    Én csak egy sárga, majd egy piros lapot láttam. Azaz a reklamálásért jött a sárga, majd mondott valamit amire jött a piros...

    A mai meccs igazából az akaraterő diadala volt. Az nem mondhatjuk, hogy a játékosok nem akartak volna játszani, de sajnos nagyon sok rossz passzunk volt. Nagyon sok támadást azért nem tudtunk befejezni, mert vagy röviden vagy túl hosszan adtuk a labdákat. Néha már az 5 méteres passzok sem jöttek össze. Hogy ez a nagy akarásnak vagy a koncentráció hiányának köszönhető azt nem tudom. Ma szerintem Nando volt a meccse embere. Szegény Lanzát nagyon nem szeretik a bírók, mert már a második "hét" gólját vették el tőle. A védelem sajnos ma sem volt a topon és ebből még Botka játéka így is lefelé lógott ki. A közönség előtt le a kalappal és remélhetőleg a következő hetek jobb játékot hoznak és menetelhetünk a cél felé. Hajrá Fradi !!!!

    Azon túl, hogy kötelező győzelem volt, egyben egy nehéz ellenfél is. Mostanában összeszedettebb a haladás, erősítettek a télen. Nem mindenki játszott jól, de mentek előre és meglett a győzelem.

    most sem játszottunk rosszabbul, mint az elmúlt hetekben, csak a kapu előtt idegesebbek voltunk - ez a szerdai második félidő hatása.

    Nagyon stabil volt a középpályánk, a molyhoz képest én ezt láttam a legfőbb különbségnek. Ma már sokkal jobb a Kharatin-Sigér vkp páros mint a Kharatin-Leó páros. A perpetum mobile Nandóval kiegészülve egész jó volt: Kharatin mindent visszafejel, Dávid és Nandó meg meg se áll. Nagyon tetszett ez ma még az első félidőben is, pedig akkor még nem volt olyan jó a játék.
    Isael meg varázsol néha, első félidőben pont előttünk játszott és nagyon látszik hogy nem zavarja a labda. Összeáll az ő játéka is, nyerünk vele egy új Lisztest. smiley

    Sálas Ferkó természetesen megint a bíróban keresi a hibát. Mondjuk, elég szarul fújt, de hogy minket támogatott volna... Lanza góljáról nem beszélt.
    Jobb is, hogy kiesnek, remélem Ferkó marad velük az NB2-ben is!

    Az értem hogy mit reklamált az első gól előtt Király. Pont amikor érkezett a lövés akkor kocogott ott vissza előtte keresztbe az egyik játékosunk lesről. Hát nem tudom, ezeket nem nagyon szokták belengetni.

    De egyikük sem avatkozott be, és nem is akart. Egyikük sem takarta az eseményeket, és nem zavarta a kapust. Óriási hiba lett volna lest inteni.

    A mai meccsen vegre latszott, hogy Haratin miert kellett annyira Rebrovnak. Mindig megjatszhato volt, lepett vissza folyamatosan es nagyon jo vedok moge berakott labdai voltak. Magyaran osszekototte a vedoket a tamadokkal ahogy kell. Fejjel is uralta a teret es pontos a passzjatekben. A mozgasa latszik ilyen darabosabbnak lomhabnak pedig nem az. Remelem egyiranyu lesz a fejlodese mert szarul indult.

    Ez a Haladás jóval erősebb és szervezettebb csapat benyomását keltette, mint az őszi. Ez a Bambuye gyerek pont kétszer gyorsabb mint Priskin volt azon a poszton, és a védelmük is stabilabb.
    Ezzel együtt is sokszor azt éreztem tanácstalanok vagyunk.
    Isael egyelőre jóval kevesebbet mutat, mint vártuk. Botka is árnyéka volt ma régi önmagának. Kharatin nálam meg mindig nem elég hasznos. Szóval van meg mit javítani.
    Nándi viszont nagyon harcos, rengeteget fut, labdát szerez és kapu elé is odaér. Lovrencsics nem egy labdazsonglor, de mindig lelkes és küzd-hajt. Siger stabilitást adott ma is a kozeppalyanak.
    8 meccs van meg vissza, elég jók a kilátások, de most kell MINDENT beleadni!

    Szegény Lanza. A 11est is szerette volna rúgni, de nem hagyta neki Roli. Aztán a 2.félidőben a közeli szabadot sem, akkor látszott, hogy még is sértődött. Na meg az a gól...

    de a közeli szabadokat nem Rolinak kéne lőni, én végig kiabáltam, hogy engedje át Lanzának. (Sokat ért persze..). De a legjobb lett volna, ha Leo lőtte volna rá, az épp az ő szöge volt. Leo amúgy is jó volt ma (is). Remélem marad még egy évet.

    Cs. g. volt a bíró?
    Legalább 3-5 sárga lapot spórolt meg a tolatásnak, főként az első félidőben, plusz egy meg nem adott szabályos gól, és nem tudom, hogy a másik buktatás (asszem Sigért) az első félidőben tizi volt-e, meg Leo második félidei esése az alapvonalnál is nekem annak tűnt. Volt 3 tiszta helyzet, amikor visszahúzták labda nélkül a mieinket, ez sima sárga. Az nem tudom, hogy a szabálykönyv szerint sárga lapot érne-e, amikor ők jöttek szabadrúgással, és az ellen játékosa a labdát nekidobta a mi játékosunknak, ahelyett hogy letette volna a szabadrúgáshoz - ez kétszer fordult elő.
    Cs. g. volt a bíró?

    Ma két-harmad gőz is elég volt. Nem kockáztattunk sokat, de már megint megsérült egy védőnk :-(((
    Azért jó lenne már, ha a védelem nem hozná ránk a frászt meccsenként 2-3-szor. Az ideg majd szét......, főleg amikor kiugrattuk a csatárukat egy az egyben, még jó, hogy Dénes helyén volt és higgadt maradt, mert látszott, a csatáruk azt várta hogy Dénes elüsse, hát nem.

    kép
    A rendkívül rövid tiszta játékidejű, 47:35 ‘hosszú’ meccsen majd kétharmad arányban nálunk volt a labda. Mi passzoltunk a többet és pontosabban, mi lőttünk többet kapura, mi lőttük a több szögletet és mi nyertük a több párharcot is – míg a vendégek jóval többet szabálytalankodtak.

    Az InStat-indexet tekintve Fernando Gorriaran az első (331), őt Lovrencsics (319) és Dibusz (313) követi, ők hárman a forduló TOP5-be is bekerültek, Holender (364) és Vinícius (312) közé.

    Innentől a Wyscout adatokból dolgozunk. Ezúttal is 4-3-3-at játszottunk, ezúttal is egy fordított háromszög ‘alsó csúcsa’, Haratin előtt játszott jobbra Sigér és balra Gorriaran. Előttük Isael, Lanza és Varga helyezkedett. Isael picit hátrébb, mint szélsőtársa.

    A csapat 85%-kal passzolt, a támadásokat Varga, Nando, Heister és a helyére balhátvédnek beálló Leo révén főleg baloldalt erőltettük. A 34 hagyományos támadásunkból és 4 kontránkból 23 baloldalt, 12 középen folyt, és mindössze három Isael, Lovre és Sigér oldalán. A 19 beadásból 7 volt jó (ez 37%, ami kifejezetten jónak számít), ezek közül 14 balról, 5 jobbról érkezett. Alighanem Szergej Rebrovék úgy érezték, hogy Schimmer és Saláta oldalán sebezhetőbb a Horváth-gárda.

    A labdabirtoklás végig igen magas volt, főleg az első félidő első felében és az első gólunkat megelőző időszakban.

    Bár mindenkinek Botka labdaeladása ugrik be majd elsőre, a védekező harmadban azon kívül alig adtunk el labdát, de a középsőben is keveset. 12-szer adtuk el hátul (összehasonlításképp, az MTK ellen ez 27 volt, ilyen kevésszer a hazai várdai meccsen adtuk el) és a középső harmadban is csak 22-szer (ebben a szezonban ilyen kevésszer egyszer sem, az MTK ellen ez 38 volt), azonban a támadóharmadban a labdavesztések száma 63 volt. Ez annak köszönhető, hogy a 70. percig a szombathelyiek nagyon mélyen védekeztek.

    A hátrapasszok 14%-ot, az oldalpasszok 33.5%-ot tettek ki. A támadóharmadba a passzok 17.4%-a ment. A hosszú passzok aránya 8.7%, bőven a szezonátlag alatt. Sokkal intenzívebben támadtunk le, mint a vendégek, akik 12 passzt engedtek egy-egy védekező akció közben, míg mi 4-et.

    A 27 légpárbajból 16-ot mi nyertünk, Haratin 11-et vállalt, ezek közül 7-et meg is nyert. A szokásosnál most jóval kevesebb helyzetet értünk el szögletekből, 12-ből 1 vezetett lövésig, ez 8.3%, míg az átlag 7-ből 32%.

    Ami az xG-t illeti, az nálunk 2.1 (Varga 0.76 [11-es], Gorriaran [64., 0.39] és Botka [36., 0.36, beadás utáni fejes] volt a legnagyobb három helyzet), míg a Haladásnál 0.75 (Bambgoye [Botka labdavesztésekor, 0.43], Rui Pedro [0.14, 80.] és Németh Milán [89., 0.07] volt. Ez, mint már annyiszor leírtuk, a helyzetek nagyságát mutatja.

    Az xCG, ami azt mutatja, hogy egy kaput eltalált lövésből milyen valószínűséggel lesz gól, a Haladás két kapusánál összesen 2.42 volt, (Király 1.89, Rózsa 0.53) Sigér gólja 0.52, Varga 11-ese 0.81, Gorriaran Isael labdája utáni helyzete 0.61, Sigér passza utáni kapáslövése 0.1, a 16. percbéli lövése 0.18 volt, míg Lovre megpattanó bombája 0.13.

    Ami Dibuszt illeti, nála az xcG 0.69, Németh 89 percbéli lövése, amelyet szögletre tolt 0.46, míg Rui Pedro 80. percbéli lövése 0.23.

    Dibusz a fenti 2 lövést kellett hatástalanítsa, 2-szer kellett kijönnie a kapujából (az egyik Bambgoye ziccere). 13-szor passzolt, 12-szer pontosan, a 3 hosszú passzának egyike volt pontatlan. Mindössze 8-szor adtuk neki haza a labdát.

    Lovrencsics 72 akciójának épp a fele volt sikeres. 1 lövéséből gól is lett (0.01 xG, 0.13 xcG), 84%-kal passzolt, 4 cseléből 1 lett jó. 18 párharcból 4-et nyert meg, 8-at vesztett el. (Ezekben benne vannak többek közt a szabálytalanságok is). 6 átadást csípett el. 17-szer vesztette el, 8-szor szerezte vissza a labdát.

    Blazic 74 akciójának 78%-a volt sikeres. 88%-kal passzolt. 10 párharcból 6-ot nyert meg. 6 átadást csípett el, 4-szer vesztette el, 8-szor szerezte vissza a labdát.

    Botka 87 akciójának 70%-a volt sikeres. 1 fejese volt (0.36 xG), 91%-kal passzolt. 15-ből 6 párharcot nyert, hetet vesztett el. 6 átadást csípett el, 7-szer vesztette el és 14-szer szerezte vissza a labdát.

    Heister 55 percet töltött a pályán, 53 akciójának 72%-a volt sikeres. 88%-kal passzolt, 4 beadásából 3 pontos volt, 3 cseléből 3 jó. Egy lövést készített elő (0.03 xA). 11 párharcból 6-ot nyert meg, 2-t vesztett el. 4 átadást lopott le, 5-szor szerezte vissza és adta el a labdát.

    Sigér 81 akciójának 52%-a volt sikeres. 1 lövéséből 1 gólja volt (0.12 xG, 0.52 xcG). 87%-kal passzolt, 6 átadást lopott le, 11-szer vesztette el és 9-szer szerezte vissza a labdát. 2 lövést készített elő (0.15xA).

    Haratin 72 akciójának 75%-a volt sikeres. 1 gólpassza volt (0.12 xA) és 1 lövése (0.07 xG). 90%-kal passzolt, 18 párharcból 9-et nyert meg, 4-et vesztett el. 7 átadást lopott le, 6-szor vesztette el, 18-szor (!) szerezte vissza a labdát.

    Gorriaran 115 (!) akciójának 64%-a volt sikeres. 3 lövése volt, ebből 2 talált kaput (0.59 xG, 0.89 xCG). 87%-kal passzolt, 15 (!) cseléből 11 volt jó. 34 párharcából 18-at nyert meg, 12-t vesztett el. 13-szor vesztette el és 7-szer szerezte vissza a labdát. 2 lövést készített elő (0.0 2xA), 7-szer szabálytalankodtak ellene.

    Isael 70 perc alatt 50 akciójának 46%-a volt jó. 2 lövése volt (0.01 xG). 94%-kal passzolt. 6 cseléből 3 lett jó. 21 párharcból 6-ot nyert meg, 8-at vesztett el. 2 lövést készített elő (0.46 xA).

    Lanzafame 84 perc alatt 45 akcióban vett részt, ezek 62%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.02 xG). 89%-kal passzolt, 6 cseléből 5 volt jó. 18-ból 12 párharcot nyert meg, 3-at vesztett el. 1 lövést készített elő (0.01 xA).

    Varga 66 akciójának 64%-a volt sikeres. 5 lövéséből 2 talált kaput (0.9 xG, 0.86xcG). 71%-kal passzolt 5 cseléből 4 volt sikeres. 14 párharcból 8-at nyert meg, 3-at vesztett el. 1 lövést készített elő (0.36 xA).

    Leandro 41 perc alatt 31 akcióban vett részt (55%). 73%-kal passzolt, 3 beadásából 2 volt jó, 5 párharcból egyet sem nyert meg, 4-et elvesztett (ezek egyike a meg nem adott 11-es). 1 lövést készített elő (0.01 xA)

    Tokmac 25 perc alatt 13 akcióban vett részt, 38%. 1 lövése volt, 83%-kal passzolt. 3 párharcból egyet sem nyert, és egyet sem nyert meg (3 semleges kimenetel).

    Szignyevicsnek 12 perc alatt 17 akciója volt, ezek 29%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.0 2xG), 3-szor passzolt, 1-szer pontosan, 3 cseléből 2 volt jó. 9 párharcból 3-at nyert meg, 5-öt vesztett el.

    https://ulloi129.hu/2019/03/16/elo-a-haladas-elleni-bajnokirol-11/
    https://ulloi129.hu/2019/03/18/igy-teljesitettunk-a-haladas-ellen-9/