magyarfutball.hu

Neftçi PFK - Újpest FC 3 : 1 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
betting game
tippek
  1. 1 : 0 (1)
UEFA Európa Liga 1. selejtezőkör 1. mérkőzés
ground : Baku, Dalğa Arena
referee : Higler Dennis (Hollandia)
attendance:
  1. neftchipfk.com: -
  2. ujpestfc.hu: -
  3. nso.hu: 2.000
  4. Nemzeti Sport: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.07.14, 16:56 (szerk.: 2018.07.14, 17:01)
    Nebojsa Vignjevic: Már a meccs előtt tudtuk, hogy a Neftci csapata egy minőségi játékosokból álló egység, azzal is tisztában voltunk, hogy ilyen szinteken sokkal tapasztaltabb labdarúgókkal rendelkeznek, mint a mi együttesünk. Mindennek ellenére, úgy gondoljuk, hogy a Neftci nem verhetetlen csapat. A probléma ott volt, hogy 4 hét kihagyás után a játékosaim nem álltak készen egy ilyen mérkőzésre, valamint két meghatározó labdarúgónk nem tudott ma pályára lépni, ők nagyon hiányoztak a keretből. Örültem a kezdésnek, különösen azért, mert már a 10. percben megszereztük a vezetést, és megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a meccset. 0-1 után vártuk a pillanatot, hogy még egy gólt értékesítsünk, azonban ez nem sikerült. Szomorú vagyok, hogy a hazaiak több gólt is szereztek, hiszen nem az általuk kialakított helyzetekből találtak be a kapunkba, hanem a mi hibáinkat használták ki, amelynek köszönhetően három könnyű gólt lőttek, mondhatni, ajándékba adtuk nekik a találatokat

    Roberto Bordin: Nagyon elégedett vagyok a csapattal és az eredményemmel. Egyetértek a játékosokkal is, hogy jöhetnek a cél után. Véleményem szerint ez egy nagyszerű játék számunkra. Sok szerencsénk volt. Még 3 gólt is szereztünk, és saját magunk is a játékot csináltuk. Csapatainkat karakter jellemezte. Sajnálom Namik Aleskerovnak, hogy megsebesült a térdében. A sérülés súlyossága még mindig ismeretlen, de remélhetőleg jó lesz. Elégedett voltam játékosaink fizikai állapotával. Mert amikor Namik megsérült, 10 percet játszottunk, és ebben az időben a csapat duplázott. Köszönöm rajongóinknak. A játék kezdetétől támogatták minket. (google translate)

    http://ujpestfc.hu/article?id=6524
    https://www.facebook.com/NeftciPFK/photos/a.194690867230064.46427.194681353897682/2007192479313218/?type=3
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.07.14, 16:43
    Litauszki Róbert: Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de pontosan olyan eredményt értünk el, amilyet ilyen amatőr, ideálisnak távolról sem nevezhető körülmények között lehetséges. Szeretném szakmailag értékelni a mérkőzést, de egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni a történtek hátterét. Kilenc évet várt a csapat arra, hogy újra a nemzetközi porondon szerepelhessen, erre a klub menedzsmentje – hangsúlyozom, nem Roderick Duchatelet tulajdonosról, hanem az itteni vezetőkről beszélek – hibát hibára halmozott, és csak azzal foglalkozott, hogy minél olcsóbban kihozza ezt az utazást.
    Az egész utunk olyan szürreális volt, hogy arra nincsenek szavak. Szerda hajnalban indultunk, nekem kedd éjszaka szóltak a klubból, hogy valami gond van a vízumommal, amelyet nem intéztek el megfelelően, ezért itthon kell maradnom. Elképzelhető, hogyan esett ez egy olyan meccs előtt, amelyre nagyon régen vártam már. Aztán azt mondták, kilencven százalék, hogy nem engednek be az országba, de kockáztassuk meg, induljak el mégis. Aztán olyan harmincfős kisgéppel mentünk, amelynek kétszer le kellett szállnia üzemanyagért, és lényegében az egész napunk elment az utazással, a hajnali indulás után helyi idő szerint este nyolckor érkeztünk meg. Már a stewardessek és a pilóták mondták nekünk, hogy nem tudják, mivel érdemeltük ki ezt a büntetést… Nem kaptunk rendesen enni sem, csak szendvicset. Késve érkeztünk, így nem tudtunk edzeni a meccs előtti napon, nem tudtuk kipróbálni a gyepet és a labdát sem. Nekem ráadásul a reptéren kellett üldögélnem, hogy a helyi konzul segítségével elintézzék az ügyemet, és a csapattársaim után mehessek.
    Éjjel fél kettőre értem a szállodába, nem ettem, nem ittam, és amíg a többiek aludtak, addig tartottam magamnak átmozgató edzést. De én még mindig jobban jártam, mint két afrikai csapattársam, Alassane Diallo és Obinna Nwobodo, akik nem kapták meg a vízumot, és haza kellett utazniuk a meccs reggelén. A mérkőzés napján pedig a szállodai szobánkat el sem tudtuk hagyni még egy sétára sem, mert kilencvenszázalékos páratartalom volt, így többet ártottunk volna magunknak a mozgással. Nem csoda, hogy a pályán az történt, ami. Talán a kapusunk sem követett volna el olyan hibákat, ha normális körülmények között készülhetünk. Csak szenvedtünk egész meccsen, a testünket kellett megerőszakolni a pályán.
    Óriási csalódás volt, és mivel mi vagyunk a kirakatban, minket támad mindenki a játékunk miatt, a háttérről senki sem beszél, pedig szervezettségnek nyoma sem volt az egész túrán, a menedzsment csődöt mondott. Sokaknak nem tetszik majd, amit most mondtam, de csapatkapitányként kiállok magunkért, nem hallgatok, mert mindig csak rajtunk, játékosokon csattan az ostor. Sok mindent mondhatnék még, egyelőre legyen elég ennyi. A visszavágó kapcsán abban bízom, hogy teljes csapattal tudunk kiállni, és normális körülmények között játszhatunk. Megteszünk mindent, ami tőlünk telik, mert nem verhetetlen csapat a Neftci, annak ellenére, hogy a költségvetése a miénk többszöröse. Továbbra is megvan bennünk a becsvágy, szeretnénk továbbjutni.

    http://www.nemzetisport.hu/europa_liga/litauszki-a-testunket-kellett-megeroszakolni-a-palyan-2647217
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.07.14, 16:09 (szerk.: 2018.07.14, 16:54)
    Míg napi 1 edzés van, és a fejekben nincs rend, addig örüljünk. hogy nem esünk ki a mennyeiből. Ilyen tudással, mentalitással ha tovább is mennénk a kupában akkor a Sevilla gól csúcsot döntene ellenünk. Ilyen szánalmas gyenge szar csapatunk még nem volt. Nagyon elvagyok szomorodva.

    Régen voltam ennyire felháborodva a csapat teljesítménye láttán. Most egy darabig biztos újabb rekordokat döntök abban, hogy leszarom mit is csinálnak. Pedig a foci már régen nem igazán érdekel (annyira más mint a fénykorában volt, ma szinte csak üzlet), csak az Újpest. A tegnapi teljesítménnyel eljutottak oda, már ők sem nagyon. Annyira idegen nekem ez a pusztán anyagiaktól függő egész rendszer, hogy ma már, egy VB-t is csak addig nézek míg el nem álmosodom. Ha mondjuk éppen a hosszabbítás van hátra, de én álmos lettem, akkor bizony nem nézem tovább.

    Vissza az Újpestre. Ha bundáztak volna se lehetett volna jobban az ellenfél kezére játszani. Megint hátul passzolgattak, sokszor hosszú percekig, eszükbe se jutott támadást indítani. Ha ezt a Nebojsa akarja így, menjen az anyjába, ha nem, de nem képes ellene tenni, akkor duplán menjen az anyjába! A kapusunk egy karikatúra, ha megfizetnék se tudna jobban az ellenfél javára játszani, de bennem felmerült, hogy meg is fizették. Ennyire vak senki nem lehet. A Szűcs a harmadik gólnál, a félpálya közeléből nem előre akart menni, hanem hátrafelé. Még a két rátámadó azerit is ki akarta cselezni, hogy hazafalé tudjon menni. Nem sikerült. Ha előre megy is a kurvaanyját, ha nem képes egy rendes cselt bemutatni, de hátrafelé igyekezve, duplán a kurvaanyját! Mi a fasztól profi az ilyen?

    Talán az első góljuk elfogadható hiba, de ott is teljesen üresen lőtte rá a csatár 16-ról amit elég ügyetlenül még védett a fogalmatlan kapusunk, de a nigga közelről senkitől sem zavartatva rúghatta be. És mindezt úgy, hogy meccs 99%-án védekezünk 11 emberrel, pedig ezt nem kényszerítette ránk ez az igen gyengécske azeri csapat. (Sőt az elején látszott az ő védekezésük is nulla. Akár több gólt is lehetett volna rúgni nekik, ha erőltetjük.) De nem ám megtámadjuk legalább a mi térfelünk felénél az ellent, hanem behátrálunk (bekísérjük a támadót), a saját tizenhatosunkig, ha szabálytalankodni kell, legalább jó közel legyenek a kapunkhoz. 11 emberel védekezve egy gyenge csapat ellen, hogy a búbánatos faszomba lehet három gólt kapni?

    A belga is elmehet a jó édes anyjába. Sokáig nem igazoltunk, mert nem játszhatunk kupát. Most játszhatunk, most sem igazolunk. Pedig láthattuk eddig is, de tegnap teljesen világos lett, vagy négy-öt spíler is kellene! Sőt már kellett volna!

    Az intézőt meg kirúgni! Bár sokkal beljebb nem lettünk volna a két négerünkkel, de ilyen hibát elkövetni csak egyszer lehet. Először és utoljára.

    A Nebojsa meg egy félidőn keresztül kipróbálta a múlt idényben a két csatáros játékot, de szerinte nem jött be. A tíz védősnek kicsit hosszabb időt adott, hogy bizonyítsanak. Éveket. De láttuk az hova vezet. Miért kell egy támadó középpályást és egy csatárt lecserélni, mikor vezet az ellenfél? (Nem is akarunk nyerni, vagy legalább egy döntetlent elérni egy nulla, huszadrangú csapat ellen?) Hogy bejöjjön egy olyan ember, aki a saját térfélről még véletlenül se előre próbál játszani, hanem cselezés árán is a saját kapunk felé tör? (Pedig én a Szűcsöt egy tehetséges srácnak gondoltam. De tegnap nagyot csalódtam benne.)

    Így kurvára nem kéne erőltetni a kupaindulást! Csak égés van. De minden magyar csapatnak, ami nem vigasztal, csak jellemző. A leggyengébb ellenfelek ellen (egy luxemburgi pár évtizede még hat null, hat null lett volna félgőzzel) sem vagyunk képesek legalább egy győzelmet összehozni, négyen. Szégyen, főleg, ha tudjuk, ezermilliárdot is eléri a pénz amit a dilis Orbán a focira költött az utóbbi években, ami pénzben lassan portugál szint, a portugálok teljesítményének tizedéért. Persze, ha nincs mögötte követelmény, abból milyen teljesítmény jöhet ki? Hát ilyen. Szar.

    ISTEN ÓVJA A MENNYEI ÚjPESTET!

    Ha Pajovics a tegnapi produkció után a kapuban marad akkor nincs miről beszélni. Ilyen szánalmas kapusteljesítményt én még nem láttam Újpest mezben.

    Tischler is mehet a Honvédba mert kb mindegy, hogy ő vagy bárki.

    Semmi elképzelés nincs, a közvetettet hogy lehet az 5-ös sarkából berúgni, miért nem passzolták be a 11-es pont felé, mert akkor kinyíltak volna és a léc alá berúgták volna. Mi még az ellenfél 16-osánál lévő szabadrúgást is haza játsszuk, hogy azt kapusunk össze vissza elrugdossa. Szücsöt eddig sem értettem hogy miért játszik, tudása NB III. Keserű itt minden, pláne ha így is marad. Egyébként 86-ban már egyszer bebas.ott a tészta, most mit akarnak ezzel a Norbival,

    Mint amikor az ifik játszanak valami nagy csapattal ahol világsztárok sokasága van. Ugyan úgy betojva gyáván megszeppenve játszottatok fiúk ezaz ebből nem Sevilla lesz hanem Siófok.

    Egy már-már jó csere után talán az újpestiek is fellélegzhettek,de aztán hiába jött le Dabo utána egy szerencsételnül megpattanó góllal csak ott van az a harmadik hazai gól.
    Nehéz lesz 1-3-ról elhozni a Sevillát.

    Ez is milyen gól volt?
    Az elsőnél középre ütötte a kipattanót most meg amolyan szaúdi válogatott kapusan pontosan passzolt az ellenfélhez mindkétszer Dabo büntette.

    Azért is különösen fájó és megalázó ez a vereség, mert ennél könnyebb ellenfelet aligha kaphattunk volna. Ha ennek a legyőzése is komoly gondot okot, akkor nincs helyünk az európai kupaporondon. Gyakorlatilag nem történt érdembeli erősítés, a keret főleg azokból áll, akik megnyerték a kupát. De ami itthon elegendő a sikeres szerepléshez, az már édeskevés, ha külföldi az ellenfél.

    Az Újpest hosszú idő után tért vissza az Európai kupa porondra. A lila-fehérek 2009-ben játszották utolsó Európai kupa mérkőzésüket.
    Az azeri bajnokság bronzérmese a magyar bajnokság bronzérmesét 3-1-re győzte le. Ebből is látszik a lemaradásunk egyre csak nő. Egyik magyar kupa csapatunk sem tudott nyerni, ez pedig komoly kritika rájuk nézve. A lemaradásunk évről-évre csak nő, egyre nagyobb a távolság. Ámde az illetékesek mégis javulásról és fejlődésről beszélnek.

    Azt mondja a szpíkerˇ:"...nem érdemtelenül vezet az azeri csapat..."
    22-4 a kapura lövések aránya.
    Mint macska az egérrel..

    Tényleg röhej bármit is megkövetelni csak a játékosoktól, hisz a háttér ennyire dilettáns. Litauszki ugyan próbálta védeni a belga tulajt, de arról se feledkezzen meg senki, hogy az Újpest vezetői nem az utcáról besétáló érdeklődők voltak. Ezeket az embereket valaki kiválasztotta és pozícióba helyezte. A minőséget látva nem volt magasan a mérce...
    A lila szurkolókat "ződként" is sajnálom, mert ők is csak a hülyítéssel és a magyarázkodással szembesülnek, miközben a belga csendben mossa a kezeit és a pénzét.

    Két eset lehetséges. A valószínűbb, hogy Litauszki igazat mond, akkor a menedzsmentet kell lecserélni, persze tovább árnyalhatja a képet, ha egyszerűen nem tudtak több pénzt szerezni. Az még messzebbre vezet. Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják ilyen körülményeket érdemelnek, meg úgyis kikaptak volna. Egy hasonló erősségű ellenfél ellen, nem megengedhető, hogy ilyen hátrányból induljanak: fáradtság, nem megfelelő étkezés, edzés, kialvatlanság. Ha meg Litauszki csak magyarázkodik, akkor cáfolják meg tényekkel és küldjék az ifikhez kicsit mmeditálni.

    Mindenki eredményeket vár, de nem tudunk egy utat leszervezni normálisan. Tényleg ne oktatásba tegyük a pénzt bambuljon csak a nép. Amúgy megnézném itt az embereket egy ilyen út után mennyit bírnának futni. Kb mindenki tudja már ma, bizonyított h egy ilyen kb lefelezi a teljesítőképességet, csak nálunk él még ez a focizni kéne nem nyafogni felfogás. Igen amatőr foci amatőr menedzsment, de az amatőr szurkolót is tegyük hozzá, aki még mindig csak a büszkeségében vonaglik és ilyenkor nem annak ad igazat aki legalább kiáll valami mellett h egy kicsit legalább felhívja a szrra a figyelmet.

    Most szerintetek ha lát egy ilyet az az afrikai gyerek, h őt hazaküldik mert valaki ennyire nem tudta megnézni mehet e. Na ő ezután mennyire fogja komolyan venni ezt a közeget klubot. Elbulizgat majd fél évet aztán továbbszalad karriert építeni. Azt kéne látni, h ezek az amatőrizmusok mind összefüggnek.

    Végre egy őszinte ember, nem mellé beszél, elmondja a történetet, úgy ahogy volt, bevállalva egy esetleges szankciót. Ilyet azért nem sűrűn olvas az olvasó! Erre jön ez a "rengeteg" okos, egyik ebbe köt bele, a másik abba, nekik semmi sem jó. Aki szerint ezek a negatívumok nem befolyásolnak egy mérkőzést, azok soha sem sportoltak. Az ezer sebből vérző csapatból kivették a sebességet (Obinna) és kivettek egy Diallót, aki nagyságrendekkel jobb futballista mint a Cseke, a "kellemes" útról - ami a többi játékost érintette - már nem is beszélve...

    Azt a mérkőzés napján is írtam, hogy a vízum elintézése egy kiemelt sportesemény esetében pár óra. Ez a központosított azeriek esetében hatványozottan igaz. Tök mindegy mekkora loserek az újpestiek, a vízum nem megadása eszméletlen nagy pökhendiségre vall.
    Tegyünk félre mindent. Csak a belépési engedéllyel foglalkozzunk. Azt nem adták meg az azeriek. A kettőt nem kellene összemosni.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018155
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2646817
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2647217