magyarfutball.hu

MÁV DAC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2022.12.28, 23:56 (szerk.: 2022.12.28, 23:58)
    A 7-8. helyért: Békéscsabai Előre - MÁV DAC 1:0 (1:0)

    Győr, 2500 néző
    V: Egervári
    Békéscsaba: Tasnádi — Dupsi, Lengyel, Dobó, Szücs, Schneider, Ambrus, Imri, Papp (Frankó, a 65. percben), Száraz, Tóth Cs. Edző: Piller Sándor.
    MÁV DAC: Tóth L. — Nyers, Kovács, Nagy J., Németh, Lénárt, Mészáros, Gyömörei, Horváth, Máthé (Tóth L. a 72. percben), Wéber. Edző: Kovács Imre.

    11. perc: Máthé lövése a védőkről lepattant, Mészáros százszázalékos helyzetbe került, de lövése, Tasnádi kezét érintve, a léc fölé vágódott.
    37. perc: középen bontakozott ki a B. Előre támadása, melynek végén a középre húzódott Tóth Cs. 14 méterről laposan a kapu bal oldalába vágta a labdát. 1:0.
    40. perc: egy gyors támadás végén Tóth Cs. lefutotta a győri védőket, közeli lövése a kivetődő Tóth L. lábáról szögletre vágódott.
    55. perc: Mészáros lapos beadása után a kapu torkában tisztán álló Horváth lábáról a lövés pillanatában a labda leperdült.
    80. perc: Mészáros hátrahozott labdájánál Tasnádi verve volt, de a kapuvonalon álló Lengyel a labdát kivágta.
    88. perc: Gyömörei jobb alsó sarokba tartó lövését Tasnádi bravúrral hárította.

    Különösen szünet után nagy fölényben játszott a rossz napot kifogó MÁV DAC.
    A csabaiak a védelmi tartalék Lengyel előtt, valamennyi győri csatár és középpályás ellen, kísérő emberfogást alkalmaztak.
    A győriek alulmaradtak, mert lassúbbak voltak, középen is a magas labdákat erőltették, és a kínálkozó helyzeteiket sorra elkapkodták.

    Jó: Tasnádi, Schneider, Imri, Száraz, ül. Kovács, Nagy J., Lénárt.

    Népsport, 1970. június 15. (Arcanum DT)
    Kimaradtak a helyzetek...
    Békéscsaba - MÁV DAC 1:0 (1:0)


    Győr, 2000 néző, vezette: Egervári.
    A két csapat a következő összeállításban játszott:
    BÉKÉSCSABA: Tasnádi — Dupsi, Lengyel, Dobó — Szűcs, Schneider — Tóth, Imri, Papp (Frankó), Száraz, Ambrus. Edző: Piller Sándor.
    MÁVDAC: Tóth L. — Nyers, Kovács, Nagy — Németh, Lénárd — Mészáros, Gyömörei, Horváth, Máté (Tóth L.), Wéber. Edző: Kovács Imre.

    A nagy meleg ellenére szép számú közönség előtt kezdődött a mérkőzés. Már az első percekben feltűnt, hogy a Békéscsaba megszállta kapuja előterét. Hat-hét emberrel védekezett.
    A 4. percben Máté indított, de Horváth elől Tasnádi felszedte a labdát.
    Az ellentámadásnál Papp elől Máté hárított közelről.
    A 10. percben szép győri támadás futott a pályán. Máté vezette fel a labdát. A tizenhatos vonalánál középre lőtt, Gyömörei átengedte a labdát Mészárosnak, aki egyedül törhetett kapura, de hét lépésről Tasnádi kezébe lőtt.
    Néhány perc múlva Máté-Németh-Gyömörei támadás végén az összekötő lövése alig szállt kapu fölé.
    A 22. percben Gyömörei 20 méteres bombáját Tasnádi kiejtette, de mielőtt Horváth megkaparinthatta volna az ajándéklabdát, a kapus tisztázott.
    Öt perc múlva Gyömörei szögletet ívelt középre, a pörgetett labdát Mészáros az alapvonalról visszafejelte, de Horváth és Németh „egyesült erővel” elhibázták a helyzetet.
    A győztes gól a 37. percben esett.
    Schneider a bal oldalon vezette a támadást. Már a győri tizenhatos közelében járt, amikor Nagy kétségbeesetten keresztezni akart, de Schneider előtte is elhúzta a labdát. Tóth elé tálalt, aki védhetetlenül lőtt a hálóba. 1:0.

    A békéscsabaiak megtáltosodtak, öt perc múlva Tóth, az első gólszerző, újból nagy helyzetbe került, de névrokona, Tóth László ezúttal hárított.
    A szünetben Kovács Imre edző az első félideji hibákat ostorozta. Különösen a labdakezelési hibákat tette szóvá, és azt, hogy a lapos összjáték helyett a győriek a magas, ívelt átadásokat erőltették.
    A szünet után a 49. percben Gyömörei lövését Tasnádi hárította.
    Az 55. percben Horváth a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta kihasználatlanul. Mészáros az alapvonalról középre ívelt, és Horváth senkitől sem zavartatva Tasnádi kezébe emelte a labdát.
    Ezután meddő győri mezőnyfölényt láttunk.
    A 75. percben Tasnádi a tizenhatoson kívül lábbal tisztázott.
    Négy perccel a befejezés előtt Mészáros a tiszta gólhelyzetben lévő Gyömörei elől rúgta el a labdát.
    Nagyon igyekezett a győri csapat, de ekkor már semmi sem sikerült.
    kép
    A Békéscsaba védője fürgébben mozdul, elrúgja a labdát a győri támadó elől.

    A nagy meleg alaposan megviselte a győri játékosokat. De még ez sem magyarázat a támadósor ernyedt játékára. A két szélső nem az oldalvonal mentén vezette a támadásokat, Wéber harcosságából semmit nem láttunk, Gyömörei hamar elfáradt, Horváth pedig a jobbnál jobb helyzeteket is kihagyta. Máté az első félidő végén húzódást szenvedett, később ezért kellett lecserélni.
    Egyénileg Kovács, Németh és Lénárd játéka tetszett.

    Kisalföld, 1970. június 16. (Arcanum DT)