magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - MÁV DAC 1 : 0 10:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.12.29, 22:52 (szerk.: 2022.01.27, 23:28)
    Békéscsaba - MÁV DAC (Győr) 1:0 (1:0)

    Békéscsaba, 9000 néző. V: Somlai
    Békéscsaba: Tasnádi — Kvasz, Láza, Dobó, Zsíros, Vágási, Zielbauer, Moós, Kerekes (Dinya, a 76. percben), Németh, Királyvári Edző: Babolcsay György
    MÁV DAC: Tóth — Kiss, Kovács I, Nagy, Németh, Sülé, Buti, Kovács II, Horváth (Pálos, a szünetben), Molnár, Gyömörei. Edző: Kovács Imre.

    10. perc: közvetett szabadrúgás után Németh Királyvári elé tálalt, aki 16 méterről nagy lövést zúdított a győri kapu jobb oldalába, 1:0.
    30. perc: Németh tört ki. Kovács I és Kiss „gyötörte” a csatárt, aki nagyot esett. A játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.
    34. perc: gyors vasutas-támadás végén Gyömörei kecsegtető helyzetből a kapu mellé durrantott.
    37. perc: Kovács I felszabadító rúgása Nagy hátáról Királyvári elé pattant, a szélső 7 méterről Tóth kezébe emelt. Utána Zsiros rúgott lyukat a MÁV DAC ötösén.
    51. perc: ismét Gyömörei veszélyeztetett, de Tasnádi jól helyezkedett.
    70. perc: Süle keresztlabdáját Kovács II kapta a bal oldalon. Két csel után már lőni készült, amikor elcsúszott és oda lett a gólszerzési alkalom.
    78. perc: Zsíros éles szögből leadott lövése mellé szállt.
    83. perc: a hetedik csabai szögletet Vágási fejelte az üresen hagyott kapura, Kiss azonban a gólvonalról vágta ki a labdát.
    85. perc: Molnár bombáját Tasnádi a kapufa tövénél tenyerelte ki, majd Kovács II bal oldalról belőtt labdája suhant el a hazai kapu előtt.
    88. perc: Dinya, Németh adogatás végén Zsíros az oldalhálót találta el.

    A korai (délelőtt 10 óra) kezdés ellenére hatalmas közönség nézte végig a színvonalas, de a vártnál gyengébb iramú, nagyon sportszerű küzdelmet hozó találkozót. Az első félidőben gólveszélyesen támadott a Békéscsaba, fordulás után viszont a győriek kezdeményeztek valamivel többet. A hajrá bővelkedett izgalmas jelenetekben, de a csatárok egyik oldalon sem tudták kihasználni helyzeteiket.
    Jó: Láza (a mezőny legjobbja), Tasnádi, Vágási, Németh, ill. Kovács I, Kiss, Gyömörei, Kovács II.
    (Machalek István)

    3. Békéscsaba 23 11 7 5 25-18 29
    ...
    6. MÁV DAC 23 9 6 8 27-20 24


    Népsport, 1974. április 1. (Arcanum DT)

    A labdarúgó NB I B-ért
    Bcs. Előre Spartacus - MÁV DAC (Győr) 1-0 (1-0)


    Békéscsaba, 9 000 néző. V: Somlai (5)
    Előre Spartacus: Tasnádi (7) — Kvasz (5), Láza (8), Dobó (5), Zsíros (4), Vágási (8), Zielbauer (5), Moós (6), Kerekes (4), Németh (6), Királyvári (5), Edző: Babolcsay György.
    MÁV DAC: Tóth L. (5) — Kiss (7), Kovács I. (7), Nagy (4), Németh (4), Süle (4), Buti (4), Kovács II. (6), Horváth (4) Molnár (4), Gyömörei (6). Edző: Kovács Imre Csere: Kerekes helyett Dinya (—), a 76. percben, ill. Horváth helyett Pálos (5), a szünetben
    Szögletarány: 7:3 (3:0), a Bcs. Előre Spartacus javára.

    Lendületesen kezdtek a csapatok.
    A 10. percben vezetéshez jutott a hazai együttes. Tóth L. kapujától mintegy 20 m-re - Zsíros közvetett szabadrúgása után - Némethhez került a labda. Az összekötő egyből a tizenhatos sarkán álló, s fedezetlenül hagyott Királyvári elé ívelt. A szélső nagy erővel, jobb lábbal a léc alá bombázott, 1-0.
    Újrakezdés után Gyömörei beadását Horváth fejelte a kapu mellé.
    Az ellentámadás során Kristóf partjelző tévesen állította meg lesen Királyvárit.
    Röviddel utána Királyvári lőtt a kapus kezébe.
    A 25. perc végén Kovács II. iramodott meg, Vágási azonban jó érzékkel kapcsolta le.
    A 30. percben, egy bal oldali, hazai akció végén Némethhez került a labda. A csabai csatár ügyes cselekkel becsapta védőit, s már a 16-oson belül járt, amikor Kovács I. hátulról „összeütötte” a lábát. Somlai a nyilvánvaló 11-est nem ítélte meg, ezért a közönség heves tüntetésbe kezdett.
    A 37. percben Vágási hatalmas partdobása után Kovács I. felszabadító rúgása Nagy hátáról az üresen álló Királyvári elé pattant. A csatár tiszta helyzetből Tóth L. kezébe emelt.
    A 40. percben maradt ki a mérkőzés legnagyobb gólhelyzete. Egy jobb oldali csabai támadás végén Németh remekül visszagurított labdáját az ötösön teljesen tisztán álló Zsíros nem találta el.

    Szünet után megváltozott a játék képe. Ekkor a vasutasok irányították a mérkőzést. A hazaiak — teljesen érthetetlenül — sok oldaladogatással és lassan szőtték a támadásokat.
    Az 51. percben — egy győri szöglet után — Gyömörei nehéz helyzetből Tasnádi kezébe lőtt.
    A 70. percben Zsíros szerelje Pálost, s eközben a csabai fiú a földön maradt, lábát a görcs húzta. Somlai játékvezető odafutott és „elsősegélyben” részesítette Zsírost. Nagy taps fogadta a játékvezető beavatkozását.
    A 78. percben Láza iramodott meg középen, pontos átadását Zsíros egy csel után fejjel maga elé tette, de jobblábas erős lövése elsuhant a bal alsó sarok mellett.
    Az ellentámadás végén Pálos labdája került a léc fölé.
    A 83. percben Zielbauer beívelése után Vágási üres kapura tartó fejesét Kiss a gólvonalról hárította.
    A 85. percben, egy baloldali vasutasakció végén, Molnár erős, lapos lövését Tasnádi elvetődve, tenyérrel ütötte ki.
    Nem sokkal ezután Kovács II. bal oldalról keresztbe lőtt labdája elsuhant a csabai kapu előtt.
    A 87. percben Zsíros az oldalhálót találta el. kép
    Az Előre Spartacus - MÁV DAC mérkőzés sorsát eldöntő, egyetlen gól utáni pillanat. Királyvári labdája már visszapattant a hálótartó vasról, Tóth - az egykori válogatott kapus - tehetetlen volt a jól sikerült lövéssel szemben.kép
    „Megszokott” kép a csabai NB I B-s mérkőzéseken. Németh Lajos ezúttal is külön testőrt kapott, aki igyekszik elrúgni a labdát a lila-fehér csatár elől.
    kép
    Kerekes Attilát Nagy becsúszva szereli (Fotók: Jankulár István)
    Kevesen gondoltak arra, hogy a korán megszerzett vezető gól és a jó első félidei játék után halványabb teljesítményt nyújt a hazai gárda! Szünet után ugyanis a győriek kezdeményeztek valamivel többet!
    Összefoglalva: érdekes, változatos küzdelmet láthatott a közönség, amely végül is elégedett lehetett azzal, hogy csapata újabb értékes pontot szerzett, s továbbra is ott van az NB I B igen szoros élmezőnyében!
    (Uhrin János)


    Békés Megyei Népújság, 1974. április 2.