magyarfutball.hu

MÁV DAC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 1 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2020.12.30, 23:29 (szerk.: 2020.12.30, 23:30)
    MÁV DAC (Győr) - Békéscsabai Előre 1:1 (0:0)

    Győr, 3000 néző. V: Müncz
    MÁV DAC: Tóth L. - Nyers, Máté, Nagy J., Mészáros (Egyed, a 40. percben), Lénárt, Wéber, Horváth, Pálos, Tóth S. (Lévai, a 77. percben), Gyömörei. Edző: Kovács Imre
    Békéscsaba: Tóth M. - Kvasz, Kórodi, Dobó, Lengyel, Ambrus, Tóth Cs., Moós, Száraz (Zahorán, a 63. percben), Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor

    32. perc: Mészáros és Kórodi összefutottak, Mészárost ölben vitték le a pályáról, hét percnyi ápolás után megpróbálkozott a játékkal, de egyetlen mozdulat után végleg elhagyta a pályát.
    41. perc: egy jobb oldali beadásnak Tóth M. aláfutott, Pálos fejese azonban nem találta el az üres kaput.
    52. perc: Gyömörei a 11-es pont bal oldali magasságából élesen lőtt be egy szabadot, Pálos hat méterről a jobb alsó sarokba fejelt, 1:0.
    73. perc: Ambrus csúnyán rá tartott Tóth S. lábára, a győri játékost levitték a pályáról.
    75. perc: Wéber nagy lendülettel húzott el a jobbszélen, Dobó hátulról felvágta. A játékvezető Dobót kiállította. Piller Sándor, a vendégek edzője beszaladt a játéktérre, valamit mondott a játékvezetőnek, mire Müncz a rendezőkkel a békéscsabai edzőt a pályáról kivezettette.
    80. perc: váratlanul egyenlítettek a békéscsabaiak. Jobb oldali támadásnál Moós és Zahorán lesen tartózkodott, Szabó partjelző ezt jelezte, a játékvezető azonban nem vette figyelembe. Amikor a 16-os közvetlen közelében, de még azon kívül, Nagy J. szabálytalankodott Tóth Csabával szemben, Müncz, óriási meglepetésre, 11-est ítélt. A győriek tiltakoztak, percekig állt a játék, majd végül Lengyel élesen a jobb alsó sarokba lőtte a büntetőt, 1:1.

    75 percen át izgalommentes, alacsony színvonalú, gyenge mérkőzés folyt.
    Az 1-1-4-2-3 felállásban játszó csabaiak szorosan fedezték a győri csatárokat. A keveset mozgó, körülményeskedő győri támadósor fölénye ellenére sem tudott kibontakozni.
    A gól után úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés sorsa. A hajrában azután a játékvezető váratlanul izgalmassá tette a mérkőzést.
    Jó: Lénárt, Pálos, Mészáros, ill. Ambrus, Száraz.
    (Havasréti Béla)

    3. MÁV DAC 17 9 3 5 19-11 27
    ...
    9. Békéscsaba 17 6 4 7 19-17 22
    Az utolsó oszlopban a jutalompontok a szerzett pontokkal összesítve szerepelnek.

    Népsport, 1970. november 30. (Arcanum DT)
    Szikrázó mérkőzésen, remek erőnléttel kivívott értékes döntetlen
    Győri MÁV-DAC - Bcs. Előre 1:1 (0:0)

    Győr, 3000 néző. V: Müncz (6)
    MÁV: Tóth L. (7) - Nyers (6), Máté (8), Nagy (6), Mészáros (7), Lénárt (7), Wéber (7), Horváth (6), Pálos (8), Tóth S. (6), Gyömörei (7). Edző: Kovács Imre
    Előre: Tóth M. (6) - Kvasz (6), Koródy (6), Dobó (1), Lengyel (8), Ambrus (6), Tóth Cs.
    (7), Moós (7), Száraz (6), Németh (8), Schneider (6). Edző: Piller Sándor
    Csere: Mészáros helyett Lévai (7) a 42. percben, Tóth S. helyett Egyed (-) a 76. percben, illetve Száraz helyett Zahorán (6) a 63. percben.

    Közvetlen a mérkőzés előtt Piller edző közölte, hogy Imri betegsége miatt nem vállalta a játékot.
    A hazai csapat lendült támadásba. Egy villámgyors jobb oldali vasutas-lefutás után a mintegy százfőnyi lelkes csabai szurkoló ereiben elhült a vér: Ambrus rosszul sikerült hazaadását Tóth M. kivetődéssel éppen hogy elcsípte Pálos elől.
    Nem sokkal utána a középcsatár 18 m-ről váratlanul kapura lőtt. A labda egy védőn irányt változtatott és csak nehezen védett a csabai kapus.
    Az ellenkező oldalon Moós elől Nyers hazaadással tisztázott.
    Igen lanyha volt az iram és a színvonal sem volt kielégítő.
    A 9. percben Pálos közeli fejesét Tóth M. elvetődve védte.
    Az ellentámadás során Németh lőtt a léc fölé.
    A 13. percben Máté ravaszul ejtett beadása a felső léc tetejéről pattant a háló mögé.
    A 20. percben előbb Szárazt, majd Tóth Cs.-t állította meg a bírói síp - les miatt.
    A 24. percben egy jónak ígérkező lila-fehér támadás Németh lesén akadt el.
    Egy perccel később Wéber lőtt fütty után a hálóba.
    A 28. percben Ambrus kitűnő labdával ugratta ki Szárazt, de Tóth S. buktatta a kitörő csatárt.
    A 30. percben Kvasz összecsapott Mészárossal, aki 10 perces ápolás után végleg elhagyta a pályát.
    Schneider ívelt szabadrúgása alig suhant el a bal oldali felső léc mellett.
    A 34. percben egy korszerű Máté-Lénárt-Nyers adogatás után Tóth M. kifutva hárított a gólraéhes Horváth elől.
    A 40. percben Tóth Cs. sokat ígérően elrobogott a jobb szélen, de gyatrán a kapu mellé lőtte a labdát.
    A másik oldalon Pálos gólba tartó fejesét Lengyel a kapu torkában mentette!

    Szünet után hallatlan akarással küzdött a hazai együttes. Megjött a közönség hangja, állandóan a vendégek térfelén folyt a játék.
    Pálos elől a védők szögletre mentettek. A beívelésnél Tóth M. rosszul ütött a labdába. Ismét a középcsatár fejelt az üres kapu felé, de Ambrus kivágta a veszélyes labdát.
    A sorozatos hazai támadások az 51. percben gólt eredményeztek. Gyömörei élesen belőtt szabadrúgását az ötösön fedezetlenül(!) hagyott Pálos csukafejessel a jobb alsó sarokba küldte, 1:0.
    Újrakezdés után Moós ejtett labdája a háló mögé hullott, majd Száraz elől Máté az utolsó pillanatban hazaadott.
    Schneidert a játékvezető tévesen állította meg lesen.
    A 70. percben Tóth Cs. szögletet harcolt ki. Schneider rúgta be a labdát. A fejelni készülő Némethet azonban a védők lökték gólhelyzetben. A játékvezető továbbot intett, pedig ez 11-es volt!
    A 72. percben a partvonal mellett elrobogó Wébert Dobó úgy szerelte - becsúszva -, hogy a labda nagy erővel szállt a futópályára. Mindkét játékos a vonalon túlra zuhant. Wéber nagyot kiáltott. Müncz kiállította a csabai védőt.
    Pillér edző odafutott és a partvonal mellett, a játéktéren kívül állva megkérdezte: mi volt a kiállítás oka. Müncz erélyesen elküldte onnan, (de nem mutatott az öltöző felé). Ekkor három rendező kivezette a pályáról a csabai edzőt.
    A 74. percben Németh és Schneider a 16-oson belül közösen ügyetlenkedett el jó helyzetet.
    Az utolsó tíz percben parázs jelenetek játszódtak le a pályán és a nézőtéren egyaránt.
    A 80. percben Lévai 20 m-es bombáját Tóth M. kiejtette, de a védők időben hárítottak.
    A 82. percben Tóth Cs. egy labdával megiramodott a jobb szélen. Becsapta Nagyot, már a büntetőterületen járt, amikor a hátvéd hátulról elkaszálta. Müncz játékvezető határozottan a
    11-es pontra mutatott! Lengyel állt a labdának és a balra mozduló Tóth L. mellett, nagy erővel a jobb alsó sarokba vágta, 1:1.

    (A 11-es megadásánál a közönség hangos tüntetésbe kezdett. Sportszerűtlen bekiabálásaik
    miatt Müncz játékvezető beszüntette a játékot. Ekkor a vasutas-játékosok kimentek a partvonalhoz, s kérték a közönséget, hogy hagyják abba a játékvezető sértegetését.) Három perc szünet után folytatódott a küzdelem.
    A 85. percben Máté: lőtt nem sokkal a léc fölé. A kirúgáshoz készülődő Tóth M-et Pálos csúnyán buktatta. A megítélt szabadrúgással Németh előretört a balszélen, de Máté nyakánál fogva a földre rántotta az összekötőt.
    (Amikor a játékvezető a találkozó végét jelezte, a szurkolók egy része hevesen tüntetett ellene. A játékoskijáratnál gyülekező nézők levonuláskor nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illették a csabai csapat játékosait és a bírói hármast. Münczöt jóval a találkozó befejezése után mintegy 200 főnyi közönség „várta” a pálya bejáratánál. Úgy értesültünk, hogy a játékvezetőt a rendőrség mentette ki szorult helyzetéből.)

    BÍRÁLAT
    A hazai közönség biztos győzelmet várt csapatától, főként azért, mert egy héttel korábban az NB I. felé „kacsingató” Egri Dózsát saját otthonában fektette kétvállra.
    A mérkőzés nagy részében a vasutasok voltak a kezdeményezők. Többet birtokolták a labdát és több helyzetet teremtettek, de túlzott győzniakarásukban ezeket sorra elügyetlenkedték. Védelmük a csabai támadásokat a jól bevált lestaktikával - Máté irányításával - igyekezett megállítani, többnyire sikerrel.
    A második félidőben nagy nyomás nehezedett a csabai kapura. A lila-fehérek ekkor labdatartással lassították a játékot. Az Előre taktikáját a szoros emberfogás jellemezte, a fentiek mellett.
    Sajnos a találkozó legnagyobb részében a csabai középpályások rá vitték a labdát a csatárok nyakára, így sikeres volt a győri lestaktika. Akkor, amikor hosszú labdákkal indítottak a lila-fehér fedezetek, könnyen zavarba jött a MÁV-DAC védelme. Ilyen gyors, rajtaütésszerű támadásokból alakultak ki a csabaiak veszélyes ellentámadásai, s ilyen támadás végén szabálytalankodott Nagy, aminek 11-es lett a vége.
    Összességében közepesnél alacsonyabb színvonalú, helyenként kemény belemenésekkel tarkított mérkőzésen, kitűnő erőnlétének, küzdőszellemének köszönheti a csabai együttes az értékes döntetlent.
    Jók: Máté, Lénárt, Pálos, Wéber, ill. kiállításáig Dobó, Lengyel, Németh.
    (Uhrin János)

    Békés Megyei Népújság, 1970. december 1.