magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Miskolci VSC 1 : 1 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2020.04.09, 23:54 (szerk.: 2020.04.10, 00:10)
    Békéscsaba - Miskolci VSC 1:1 (1:0)

    Békéscsaba, 4000 néző. V: Teuschler
    Békéscsaba: Tasnádi — Kvasz, Dobó, Láza, Dávid, Kerekes, Kovács, Schneider (Moós, a 65. percben), Tóth T. (Lukoviczki, a 65. percben), Németh, Bánáti. Edző: Piller Sándor
    MVSC: Rapcsák — Molnár L., Herr, István, Locher, Kósa, Marosi, Molnár I, Krompaszky, Demkó, Karczagi. Edző: Szentmarjay Tibor

    16. perc: Kvasz középre ívelt, a labda Kovács fején irányt változtatott és a támadással együtt futó Tóth Tibor közelről a hálóba lőtt. A játékvezető először gólt ítélt, majd a partjelző meghallgatása után — les címén — megváltoztatta ítéletét.
    30. perc: Rapcsák röviden ütötte ki Németh lövését, a labda Bánáti elé perdült, a szélső azonban az „égbe” lőtt.
    38. perc: Dáviddal szemben a 16-os sarkánál szabálytalankodtak a miskolci védők. A szabadot Dávid éles lövéssel a bal sarokba lőtte, 1:0.
    43. perc: Molnár I 6 m-ről, óriási helyzetben, fölé lőtt.
    54. perc: Demkó közeli labdáját Tasnádi belevetődéssel hárította.
    57. perc: Kósa csaknem a félpályáról rúgott szabadot. Mindenki nézte, hová száll a labda, csak Marosi nem, aki 5 m-ről senkitől sem zavartatva, a kapu bal oldalába fejelt, 1:1.
    80. perc: csabai „tűzijáték” végén Moós a 11-es pont tájékán fekvő kapusnak passzolta (!) a labdát.
    88. perc: Lukoviczki fejese a kiinduló Rapcsák fölött az üresen maradt kapu fölé szállt.

    Küzdelmes mérkőzés.
    Az I. félidő szinte teljesen a hazaiaké volt.
    Fordulás után rövid ideig bátran támadott az MVSC és ekkor — egyenlített! A hajrában hiába rohamoztak a csabaiak, a szögletarány hiába volt 12:1 javukra, csatáraik nem voltak képesek a kitűnő, de szerencsével sem hadilábon álló Rapcsák hálóját bevenni.
    Jó: Kvasz, Láza, Dávid, Kovács, ill. Rapcsák, Herr, Locher, Kósa.
    (Machalek István)

    10. Békéscsaba 15 5 4 6 15-16 14
    ...
    13. Miskolci VSC 15 4 5 6 12-22 13

    Népsport, 1972. november 20.
    ...pedig 12 szögletet rúgtak a csabaiak!
    Bcs. Előre Spartacus - Miskolci VSC 1-1 (1-0)


    Békéscsaba, 4000 néző. V.: Teuschler (5)
    Bcs. Előre Sp.: Tasnády (4) — Kvasz (6), Dobó (5), Láza (6), Dávid (6), Kerekes (4), Kovács (4), Schneider (4), Tóth T. (4), Németh (4), Bánáti (4). Edző: Piller Sándor
    Miskolc: Rabcsák (7) — Molnár L. (6), Herr (7), István (4), Locher (5), Kósa (6), Marosi (5), Molnár I. (5), Krompaszki (5), Demkó (5), Karcagi (4). Edző: Szentmarjay Tibor
    Csere: Schneider helyett Moós, (-) a 65. percben, Tóth T. helyett Lukoviczki (-) a 65. percben.
    Szögletarány: 12:1 (6:1) a Bcs. Előre Spartacus javára.

    Hazai rohamokkal kezdődött a mérkőzés. Az első perc végén Bánáti cselezgetett a jobbszélső helyén, de középre adását a kapus elcsípte.
    A 16. percben a felfutó Kvasz élesen belőtt labdája Kovács fején irányt változtatva került Tóth T-hez. A csatár közelről a hálóba pofozta a labdát. A játékvezető előbb gólt ítélt, majd észrevette, hogy Jaczina partjelző, „tartja” a zászlót. Ezután megváltoztatta ítéletét és szabadot rúgatott a miskolciakkal.kép
    A jelenet, amely kisebb fajta vihart kavart a Kórház utcában. A 16. percben Tóth Tibor (a kép jobboldalán) közelről a hálóba lőtt, Rabcsák és a későn közbenyúló Kósa mellett. A gólt — a partjelző beintése után — a játékvezető visszavonta. Középen Németh nézi a hálóba vágódó labdát.

    Továbbra is a hazaiak rohamoztak. A 20. percben Schneider lövését a kapus nehezen védte, majd Tóth T. bombáját Rabcsák szögletre ütötte.
    A 29. percben egy miskolci ellentámadás során Marosi lövése kerülte el a jobb alsó sarkot. Egy perccel később Németh közeli lövését a kapus röviden ütötte ki, Bánáti ott termett — és óriási gólhelyzetben — a léc fölé küldte a labdát.
    A 38. percben Dáviddal szemben szabálytalankodtak a miskolci védők — a kaputól húsz méterre. A szabadrúgást ő végezte el, s a labda a sorfal egyik tagján irányt változtatva jutott a kapu bal alsó sarkába, 1—0.
    A gól után a vasutasok voltak a kezdeményezők. A 41. percben Demkó leshelyzetből leadott lövését Tasnády szögletre ütötte.
    A 43. percben Kósa ívelt szabadrúgását a fedezetlenül hagyott Molnár I. mellre vette, majd senkitől sem zavartatva — az ötösről — a léc fölé emelt.

    Fergeteges hazai rohamok vezették be a második félidőt. A 49. perc végén Tóth T. kapásból fölé lőtte a labdát.
    Öt perccel később Demkó három csabai játékost kicselezett, majd a kifutó Tasnádyba vágta a labdát.
    Az 57. percben Kósa majdnem a félpályáról ívelt előre egy szabadrúgást. A csabai védelem tagjai „elaludtak” és a befutó Marosi közelről a háló bal oldalába fejelt, 1—1.
    A 65. percben Dávid indításával Németh iramodott meg, három védőt kicselezett, azután öt méterről a kifutó kapusba vágta a labdát.
    A 75. percben ismét Dávid adott remek labdát Némethnek. A csabai csatár közeli lövését Rabcsák a mezőnybe ütötte.
    Nem sokkal később Dávid rúghatott szabadot a miskolci kaputól 18 méterre. Lövése a sorfalon irányt változtatott, de Rabcsák nagy bravúrral megkaparintotta a labdát.
    kép
    Ez volt az a Dávid-szabadrúgás a 77. percben, amelyet a miskolci kapus nagy bravúrral, a gólvonal előtt kaparintott meg. (Fotó: Barnácz István)

    A 80. percben Moós — a 16-os tájékán fekvő kapusnak — „haza adta” a labdát.
    A 87. percben Dávid hatalmas partdobása után Lukoviczki fejelt, de a labda a kifutó kapus fölött — az üresen maradt kapu fölé szállt.

    A csúszós talajon végig jó iramú, küzdelmes mérkőzést vívott a két csapat.
    Az első játékrészben a lila-fehérek akár több gólos előnyt is szerezhettek volna.
    Fordulás után bátran kitámadott a Miskolc, s miután nagy védelmi hibából kiegyenlített — védekezésre rendezkedett be. A hazaiak a hajrában erősítettek, óriási iramot diktáltak. Ekkor a csabai támadók és a miskolci védők nagy harcát láthattuk. Annak ellenére, hogy a vasutasok önfeláldozóan küzdöttek, mégis jónéhány helyzetet tudtak összehozni a csabaiak. Ezeket azonban sorra kihagyták, bár az is igaz, hogy a vendégek — kapusukkal az élen — nem álltak hadilábon a szerencsével sem!

    Békés Megyei Népújság, 1972. november 21.