magyarfutball.hu

BTC - 33 FC 2 : 0 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1902
referee : Kéméndy Ernő
attendance:
  1. Budapesti Hírlap: nagy közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2017.03.31, 19:40 (szerk.: 2017.04.01, 08:00)
    Kommentár nélkül. A következő sorok közlésére kérettünk fel: A »Sport-Világ« tekintetes szerkesztőségének.

    A »Sport-Világ« legutóbbi számának azon czikkére akarok megfelelni, a mely az én bíráskodásomról mond bírálatot:

    Azt megengedem, hogy nincs jó áttekintésem, hanem azon állítás ellen a leghatározottabban tiltakozom, hogy Ítéleteimben a közönség befolyásolt volna, mert hisz a legtöbb esetben nem is hallottam a közönséget, különben erről meggyőződhetett az, a ki a mérkőzést végignézte.

    Leginkább csodálkozom azonban azon az állításon, hogy én Ordódyt ok nélkül állítottam ki. Hiszen az okot a czikk írója nem is tudhatja, mert én, mint ki egyedül illetékes, arról még ez ideig nem nyilatkoztam. De hogy meggyőzzem arról, hogy igenis volt okom, leírom azt:

    A második félidő elején egyszer csak a következő kiáltást hallom : biró ! !! Ez még magában nem volna sértő, hanem az a hang olyan volt, a melyet nem hagyhattam figyelmeztetés nélkül. Figyelmeztettem tehát egész szelíd hangon, hogy velem szemben tisztességes hangot használjon. Erre kaptam azután azt a feleletet, mely engem a kiállításra késztetett s azt hiszem az én helyemben mindenkit arra késztetett volna. S, ez a felelet a következő volt: Én úgy beszélek, a hogy nekem tetszik !

    Ezeket akartam a tekintetes szerkesztőség tudomására hozni.

    Budapesten, 1902. április 3-án.
    Kéméndi Ernő.

    Sport-Világ, 1902. április 06.
     
  2. avatar: heimo
    2017.03.31, 19:23
    Ma délután a csömöri-uti versenypályán a Budapesti Torna-Klub első csapata és a 33-as Futball-Klub első csapata mérkőzött a bajnokságért. A játékot nagy közönség nézte végig. Az erőszakos játék sokat levont a verseny érdekességéből. A játék megkezdése után félórára a Torna Klub csapata megszerezte az első gólt, melyet több gól ebben a félidőben egyik csapat részéről sem követ és így az eredmény az első félidőben 1:0 a Budapesti Torna-Klub javára. A második félidőben a bíró a Torna-Klub javára egy büntető-rúgást adott és a labda be is repült a 33-asok kapujába. A 33-asok azonban a második félidőben sem rúgtak egy gólt sem s így az eredmény a második félidőben 1:0 ellen a Torna-Klub javára. A végső eredmény pedig 2:0 ugyancsak a Budapesti Torna-Klub javára. A győztes csapatban játszott: Riposs kapuvédő, Wagner és Luczius hátvédő, Cservenka, Ordódy és Skrabák elővédő, Buda, Róka,Mannó,Hajós és Fey csatázok. A 33-as Futball-Klub csapatában játszott: Lill kapuvédő, Steiner és Dipi hátvédő, Feichtmann, Gillemot és Ludvig elővédő, Hellmich M., Koch, Haraszti, Hellmich J. és Novotny csatázó. Biró Kéméndy J. (Újpesti Futball-Klub) volt.

    Budapesti Hírlap, 1902. március 26.