magyarfutball.hu

MUE - Budapesti TC 0 : 0 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.06, 17:49
    A bajnoki mérkőzések, — az idegen csapatokkal való match-ek folytán, — egy kissé leszorultak a labdarugó-sport színpadának műsoráról, mig végre tegnap tartatott meg az első osztályú bajnokságért való küzdelem legérdekesebbje; ugyanis az eddig veretlen csapat, a Budapesti Torna Club a Magyar Úszó Egyesület-tel mérte össze erejét a csömöri-uti millennáris versenypályán, szép számú közönség jelenlétében.
    A csapatok összeállítása a következő:
    B. T. C. kék-fehér
    Sellő
    Pálfay Bulcsu
    Lucius Kurucz Mannó Balázs Buda Róka Román Hajós
    Holub Hannah Csermák Szüsz Sern
    Halmay Péczely Jónás
    Révész Fehéry
    Holics
    M. U. E. fehér-sárga
    Biró: Steiner (Postás).
    A játékosok megjelenésével a közönség lelkes tapssal üdvözölta a magyar sportéletnek egyik legrokonszenvesebb tagját, Mannó Miltiadeszt, ki már csaknem egy év óta nem vett rész egyletének labda­rugó mérkőzésein, lévén ő a télen át egyéb spottokkal elfoglalva és egyéb téren aratott babérokat és szerzett becsületet a magyar névnek a külföldi ver­senyeken. Úgy a B. T. C. mint M. U. E. játékosai tudták, hogy nagyon erős ellenféllel van dolguk, tehát teljes erővel léptek a küzdőtérre.
    Az első félidőben kissé lanyhán folyik a játék és csak a M. U. E.-nél láttunk egy kis összjátékot. Külömben csupa magas rúgások, nyoma sincs a B. T. C.-nél megszokott rövid, lapos paszszoknak. Első félidőben a M. U. E. 1,. a B. T. C. 2 corner! rug, azonban eredmény nélkül, mert mindkét csa­patnak nugyon jó kapusa van, kik a «több mint bizonyos» goalokat is kivédik. Félidő 0:0.
    A második félidőben már kissé hevesebben folyik a játék és kissé durvábban is. A biró meg is ítél mindegyik csapatnak egy-egy büntető rúgást. A B. T. C. két cornerét most se tudja értékesíteni, Vala­mint a M. U. E. se tudott a cornerjéből goalt ki­szorítani. Félidő ismét 0:0, tehát a két veretlen csapat mérkőzése eldöntetlen.
    A B. T. C. csatársora ma nagyon ingadozó volt és sok lövésük ment a kapu mellé.
    Jól játszottak a B. T. C.-nél, a kapuvéd Sellő, sokat mentett Bulcsu, ki mérkőzésről-mér- kőzésre halad és remekelt Román; Mannó is beletalálta magát ismét a labdarúgásba. A M. U. E.-nál min­den egyes játékos roppant ambiczióval játszott; ki­tűntek, a jó kapuvéd Holics, a legjobb magvar hát­védek egyik Fehéry, kitűnő helyezkedésével és biz­tos rúgásaival. Hogy Fehéry képezi a csapat főerősségét, az bebizonyult a mai játéknál is, mert ha a M. U. E. már nem tudott mit csinálni, hát hátra adta a labdát Fehérynek, ki aztán biztos rúgásával lőtte előre a labdát, úgy, hogy játéka nem hagy más kívánni valót, csak egy kissé kell mérsékelnie a temperamentumát. Nagy buzgalommal játszott Halmay és Péczely.
    A M. U. E. játékán mindenképen meglátszott a nagyobb training.
    Steiner, a biró tőle telhető buzgalommal iparko­dott megfelelni nehéz pozicziójának, ez azonban nem mindig sikerült neki.

    Magyarország 1903 április 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.06, 15:06
    A csömöri-uti millenáris versenypályán ma igen érdekes mérkő­zés volt. A Budapesti Torna-Klub és a Magyar Uszó-Egyesület csapatai mérkőztek az első osztályú baj­nokságért. Mindkét csapat már régen készült a mai versenyre és igy érthető a nagy érdeklődés, mely a játék iránt mutatkozott. Az első félidőben az úszók majdnem állandóan támadtak, de a gólrugásban meg­akadályozta őket a hátvédők és a kapus ügyessége. Az egész első félidő gólrugás nélkül folyt le. A máso­dik félidőben a Torna-Klub kezdett erősen támadni, de gólt ők sem tudtak rúgni. Az úszók a játék végefelé újra neki fogtak az erős támadásnak, de szintén eredménytelenül. így a végső eredmény 0 : 0 arányában eldöntetlen volt. Az úszók csapatában jól játszott Holics, Fehéry és Halmay. A Torna-Klub csapatában kitűnt Sipos, Lucius és Oláh.

    Budapesti Hírlap 1903 április 12.