magyarfutball.hu

MUE - Budapesti TC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.18, 22:58 (szerk.: 2021.09.19, 11:25)
    M. U. E. I. — B. T. C. I. 1:0

    B.T.C. kezdi a játékot, de csakhamar védekezni kényte­len az Uszók heves támadása ellen. A sárga-fehérek táma­dása csak rövid ideig tart, mert csakhamar a B. T. C. veszi át a támadó szerepét A piros-fehérek Blazsek I. révén több veszélyes támadást intéznek, melyek azon­ban a belső csatárok ügyetlensége miatt eredmény­telenek. A M. U. E. védelme oly brutálisan játszik, hogy az ellenfél két csatárja névszerint Blazsek II. és Drégely harczképtelenné lett. A 15-ik perczben a M. U. E csatársora az ellenfél hátvédjeitől elhibázott labdát Kazár révén goallá értékesít Felállás után a B. T. C. erősen szorongatja az ellenfél kapuját, de korneren kivül mást nem képes elérni. Balsors is üldözi őket. Szendrő kétszer is közvetlenül a kapufa mellé lőtt A félidő vége felé a sárga-fehérek is intéznek néhány támadást de ezek a hátvédek játékán megtörtek.

    A második félidőben a Torna Club hatalmas iramban vezeti a játékot s ellenfelét csaknem az egész félidőn át kapujához szögezi Fölénye perczről-perczre nyilván­valóbb lett, folytonosan ostromolja a sárga-fehérek kapuját; lövést lövés után irányít s a goaltól csak Holics remek védelme menti meg csapatját. A M. U. E -nek a szerencse is segítőtársává szegődik, mert a legkritikusabb helyzetekből is goalmentesen szabadul. A hatalmas iramtól a játék is egészen elfajul, úgy, hogy a biró kénytelen erélyesen közbelépni. Stern-t, a M. U. E. jobb összekötőjét, kiállította. A M. U. E. erőszakos játékára Sárközy hasonlóval felel, mire a biró őt hamarosan kiállítja. A játék képe ezentúl sem változik. A M. U E nagy szerencsével dolgozik és végső elszántsággal küzd a B. T. C. ostroma ellen. A piros-fehérek küzdelme azonban meddő marad s a M. U. E. az első félidőben szerzett goaljával a mér­kőzést megnyerte. Biró Harsády József (Postás) volt.

    Sport-Világ, 1904. november 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.18, 22:54 (szerk.: 2021.09.19, 11:25)
    M. U. E. — B. T. K. 1:0

    B. T. K. kezdi a játékot, de csakhamar védekezni kénytelen az Uszók heves támadása ellen. Majd változatos és élénk játék folyik mindkét részről. A piros-fehérek Blazsek I. révén több veszélyes támadást in éznek, melyek azonban a belső csatárok ügyetlensége folytán meg­hiúsulnak. Erre a M. U. E. régi szokásához híven, oly brutálisan játszik, hogy az ellenfél két csatárja, névszerint Blazsek II. és Drégely harcképtelenekké lettek. A 15-ik percben a M. U. E. csatársora az ellenfél hátvédjeitől elhibázott labdát goallá értéke­síti. Felállás után a B. T. K. erősen szorongatja az ellenfél kapuját, de kornere en kivül mást nem ké­pes elérni. Balsors is üldözi őket, Szabó kétszer az üres kapu mellé rúg. A félidő végefelé a sárga­fehérek is intéznek néhány támadást, de ezek már a hátvédeken megtörtek.

    A második félidőben a Torna Klub hatalmas iramban vezeti a játékot, ami az ellenfélre majdnem végzetessé vált. Fölénye percről-percre nyilvánvalóbb lett, folytonosan ostromolja a sárgafehérek kapuját, lövést-lövés után irányit, s a goaltól csak Holics menti meg csapatját, ki egvébk nt sok szerencsével is játszott. Közben a játék egészen elfajul, úgy hogy a biró kénytelen eréLesen közbelépni. Sternt, a M. U. E. jobb összekötőjét, ki ellenfeleit repro­dukálhatatlan kifejezésekkel illette, kiállította. Szo­morú dolog, de tény, hogy ez is me esik már ma­napság játék közben. A M. U. E. erőszakos játékára Sárközy hasonlóval felel, de vesztére, mert az Árguszszemü biró őt hamarosan kiállítja.
    Már sötétség borult a pályára, midőn Harsady biró a játék végét jelezte.

    Dacára ennek a Torna Klub fölényét megtartja végig, s csak a balszerencse akadályozza meg, hogy más eredményt elérni nem tudott. Jók voltak a M. U. E.-nél a Két hátvéd és Péczeli, a B. T. K.-nál a két Blazsek-fivér és Skrobak.

    Pesti Napló, 1904. november 7.