magyarfutball.hu

MUE - Postás 0 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1903, 10. forduló
referee : Ordódy Béla
attendance:
  1. Pesti Napló: -
  2. Sport-Világ: csekély közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.10, 21:05 (szerk.: 2021.09.13, 16:16)
    Posta Távirda Tisztviselők Sportegylete — Magyar Úszó Egylet 2 : 0.

    A M. U. E. kezdi a játékot, de csakhamar a Postás veszi át a támadást. A játék kezdete után1 perczczel Schwarcz (Postás) leszalad a labdával és a szél által segítve goolt csinál, A felállás utána M. U. E. kezd támadni, de eredmény nélkül, A Postások egy ideig lankadtan játszanak, majd az első félidő vége felé a ismét lendületbe jönnek és több lövéssel veszélyeztetik a M. U. E.goolját.' Egy erős támadás után Kertay a labdát fejjel a goal felé irányitja és már biztos goalnak látszik, mikor Fehérv kézzel kivédi. Ezáltal a Postások 11 méterest rúgnak, miáltal megszerzik a második és a mérkőzés utolsó goalját. A második félidőben mindkét tél lanyhán támad és a küzdelem nagyobbrészt a középen folyik, mig végül a biró a játékot lefütyüli.

    Biró.Ordódv Béla volt, ki szakavatottsággal végezte nehéz feladatát.

    Pesti Napló, 1903. október 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.09, 19:02 (szerk.: 2021.09.09, 19:49)
    Postások—Magyar Úszó-Egyesület 2:0.

    A margitszigeti sporttelepen csekély számú nézőközönség jelenlétében folyt le a fent jelzett match. A Postások általában főlényben voltak, de nem produkálták azt a játékot, melyet tőlük joggal elvárhattunk volna. A M. U. E. eleinte kilencz emberrel játszott s ezen idő alatt kapta be az első goalt; a második goal büntető rúgás ered­ménye volt. A M. U. E. forwardssorában négy ember hiányzott ; nem eléggé esik megrovás alá azon játékosok eljárása, kik vétkes könnyelmű­séggel a matchről lekéstek, minek folytán »har­madik« csapatbeli játékosoknak kellett a csa­patba beugrani. A Postások teljes legénységgel,de meglehetős lanyhán és kedvetlenül játszottak.

    A Postásoké a helyválasztás joga s így a M. U. E. kezdi a játékot, »de csak megkezdi«,mert a Postások védelme előtt és az erősen fújó szélnek kénytelenek voltak engedni. Ily kö­rülmények mellett a Postások veszik át a táma­dási szerepet és erős ostromot intéznek a M. U. E. goalja ellen. Három perczczel a kezdés után Schwarcz (Postás) áttöri a M. U. E. vé­delmét és a szél által segítve goalt rúg, melyet Holics menteni próbál, de hasztalanul.

    A felállás után, a M. U. E. kezd támadni,de semmi eredménynyel, mert a gyönge csatár­sorral még csak a hátvédekig is alig tudnak eljutni. A M. U. E. több támadása után a Pos­tások veszik ismét át az ostromot és több le­rohanás után sikerül Kertaynak fejjel a labdát a M. U. E. goalja felé irányítani. Már-már biztos a goal, midőn Fehéry kézzel a labdát kiüti. Ez által a Postások 11 méterest rúgnak, melyet Bodor goallá értékesít. A félidő további részében a Postások támad­nak, de semmi eredménynyel.

    A második félidőben a M. U. E.-nek kellene széllel játszani, de akkorára a szél teljesen el­állt. A Postások, kiket az első félidőben a sok támadás elfárasztott, lanyhán kezdik a játékot. A M. U. E. csatárjai több támadást intéznek a Postások kapujára, de semmi eredménynyel. A Postások olykor-olykor Minder és Kolhanek ré­vén egy kis lerohanást intéznek, de újabb ered­ményhez nem jutnak. A játék hátralevő részén a játékosok kedélyesen egymással társalogni kez­denek és szinte csodálkozva veszik észre, hogy a biró a kissé unalmassá vált játékot már lefütyüli.
    A Postások csatársorának játékosai minden kedv nélkül játszottak és csak a fedezet játékosok lelkes játékának köszönheti a csapat győzelmét.
    A M. U. E. négy tartalékból álló csatársorral állt a küzdelembe és főleg ennek tulajdoníthatni a vereséget. A M. U. E. csatársorából hiányzott Géber, Csermák és Hanna, a fedezetsorból pedig Jónás. Biró Ordódy Béla volt, ki a játékot mindvégig erélyesen vezette.

    Sport-Világ, 1903. október 25.