magyarfutball.hu

Postás - MUE 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 8. forduló
ground : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 23:53
    A Postások 1:0 arányban győznek a Magyar Uszó-Egyesület ellen.

    Az Erzsébet királyné-uti pályán volt ez a mérkőzés. Kezdetben az Uszók támad­nak, de a Postások védelme jól működik. Később a Postások támadnak, de az első félidőben egyik csapat se ér el eredményt. Félidő 0:0. A máso­dik játékfíélben lankadni kezdenek az Uszók és igy történt, hogy a Postások mind több és több lövést intéznek a M. U. E. kapuja felé, ahol Holics kitünően véd. Végre hosszas kísér­letek után sikerül végre a Postásoknak az egyet­len és vezető goalt elérni. Jó biró volt Hajós Alfréd (B. T. C.)

    Magyarország 1905 február 28.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 23:50
    Postások I — M. U. E. I. 1:0.

    Szép számú közönség jelenlétében folyt le a két csapat mérkőzése. A gyönge északi széltől eltekintve, az idő és pálya komoly football-match megtartására mintegy predesztinálva volt A matchet II. csapatok késése miatt 3/4 órával a kitűzött időn túl kellett meg­kezdeni, a mi jogos bosszúságot idézett elő a jelen­voltakban. A match maga igen fair és változatos le­folyású volt s a publikum ezúttal meglepően csöndesen viselkedett, a mi a játékosok temperamentumára ked­vező hatást gyakorolt s a biró munkáját megkönnyítette.
    Az első félidőben a M. U. E támadt gyakrabban. Eleinte az uszók térfelén folyik a játék és 11 percz után kornert kell védeniök. Ettől kezdve azonban a sárga-fehérek kerülnek offenzivába és sűrün lövöldöz­nek a postás kapura, melyet Giba játéka, sokszor azon­ban a nagy szerencse ment meg. Egy kornerből rúgott lövés á felső kapufától pattan vissza a mezőnybe. A Postások meglehetősen kapkodva védekeznek s nyakra-főre csinálnak kornereket maguknak, melyeket azonban ellenfelük nem bir értékesíteni. Kazár jól elhelyezett lö­vését is kornerrel kénytelen Giba a Postások kapujában védeni, mire a Postások veszik át a támadást és Bodor szép czenterezése Holicsnak ad munkát. A félidő utolsó perczeiben ismét a M. U. E. kerül offenzivába. Radóczi czenterez és Kazár lövését Giba csak rávetessél, korner árán tudja menteni. Half time 0:0.
    Második félidőben majdnem állandóan erős védelemre szorul a M. U. E és ettől kezdve a Postások állandó tábort ütnek a M.U.E. kapu előtt s azt sűrűn hulló lö­vésekkel bombázzák. A kapu állandóan veszélyben forog, de Holics briliánsán véd. A Postások egyetlen goalju­kat a 17. perczben érik el Kertay révén, a ki Holics által véletlenül kiejtett labdát a kapuba nyomja. Az utolsó három perczben a Uszók kerülnek a zöld-fehérek kapujához, de ismét csak kornert érnek el. A sárga­fehérek következő támadását a biró füttye szakítja meg. Biró Hajós Alfréd (B. T. C.) volt.

    Sport-Világ 1905 március 5.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 23:45
    Postások—Magyar Uszóegyesület 1 : 0.

    Postások kezdik a játékot gyönge ellenszél mellett. M. U. E. azonnal offénzivába lép s erő­sen szorongatja a Postások kapuját. A Postás hát­védek hatalmas rugással adják előre a labdát, de a lassu csatárok kénytelenek komolyabb akcióra. A Magyar Uszóegyesület csatárai szép összjátékkal nyomulnak a Postás-kapu felé s erősen bom­bázzák ellenfelük kapuját. Egy szépen rúgott korner után a középről lőtt labda a kapulécbe ütkö­zött; több lövést Giba kapuvéd nagy ügyességgel védett. A Postások el-ellátogatnak ugyan ellenfe­lük térfelébe, de komolyan egyszer sem veszélyez­tetik a M. U. E. kapuját. Félidő 0:0. Második félidőben a M. U. E. a kezdetben diktált erős tempó folytán visszahanyatlik s a Postások fö­lénybe kerülnek. Támadásaik energikusak, lövé­seik félelmetesek, viszont a M. U. E. kitűnő hát­védei is emberek a talpukon s különösen reme­kül játszott Holics a kapuban. A legveszélyesebb lövéseket nagy bravúrral tette ártalmatlanná. Egy kevésbbé veszélyes lövést azonban mégis elhibá­zott s a labda kezei között gurult be a goalha. Ez volt a match egyetlen goalja. Biró Hajós Alfréd (B. T. K.) volt.

    Pesti Napló 1905 február 27.