magyarfutball.hu

MTK - Fővárosi TC 5 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 21:42
    A Magyar Testgyakorlók Köre 3:1 arányban győz a Fővárost Torna Club ellen.

    Az Erzsébetkirályné-uti pályán folyt le ez a mérkőzés. A F. T. C.nagy ambiczióval ment a küzdelembe, bizva az utóbbi időben szép eredményeket elért tagjaiban, a M. T. K. pedig — tekintettel utolsó mérkőzésére —szintén megemberelte magát és igyekezett szép győ­zelemmel zárni le könyveit. A játékot a F, T. C. kezdi és rögtöni lerohanás után már az első perczben elérik Schönfeld révén eiső és utolsó goaljukat,amelyet a M. T. K. Steiner révén — akinek lövése Szentey lábáról fordul a F. T. C. kapujába —kiegyenlít és mintegy negyedóra után Károly (M.T. K.) megcsinálja csapatának szépen helyezett lövéssel a vezető goalt. Ettől kezdve mindinkább a M. T. K. támad, de azért a félidő csak 2 : 1 végződik a M. T. K. javára. Felállás után mindinkább kitűnik a Testgyakorlók fölénye, fölénye, úgy, hogy a Fővárosiaknak csaknem minden embere védeni kénytelen, még pedig meglehetős durvasággal, de azért a Testgyakorlók ebben a félidőben három goalt érnek el.
    A M. T. K,-nél jól játszott az egész csapat, közte a két hátvéd is; különösen kitűnt Sár szép játékával. Maga a csapat szép ősszjátékkal dolgo­zott, mig a Főt. T. C. inkább egyéni — de nyers és durva — játékot produkált Jó volt köztük: Gerő, Schönfeld és Róoz. Bíró: Szász Hugó (33-as),

    Magyarország 1904 november 22.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 21:35
    M. T.K.—Föv. T. C. 5 : 1.

    A játékot a Testgyakorlók kezdik és a kezdés után erős támadást intéznek az ellenfél kapujára. Fővárosiak a támadást csakhamar visszaverik s hirtelen lerohanásával meglepvén a lanyhán védő M.T K. védelmét, Schönfeld révén goalt lőnek. A M.T.K. ezután már elővigyázatósabb lesz s a Fővárosiak támadását leszerelvén, maguk lépnek fel offensiven. Egyik korner-rugás a másikat követi, de anélkül, hogy eredményt elérni tudnának A Testgyakorlók gyorsítják az iramot s eredményhez csak hosszú idő után jutnak, de nem saját játékosuk révén. Az ellenfél egyik hátvédje ugyanis saját goaljába rúgta a labdát Röviddel ezután Károly a Főv. goal előtt terem, de 4 méterről a labdát elhibázza Elkeseredett küzdelem folyik a vezető goalért, közben a biró kény­telen egy Fővárosi játékost durva viselkedése miatt ki­állítani ; közvetlen utána Károly szabadon kapja a labdát és éles lövéssel továbbítja a goalba. Félidő 2:1.
    A második télidében a Testgyakorlok határozott fölénybe kerülnek olyannyira, hogy a Fővárosiak kény­telenek csatárjaikkal a védelmet megerősíteni, a mit annál is inkább meg kellett tenni, mivel csak 10 ember­rel játszottak A M. T. K, lassan fölénybe kerül és telje­sen uralja a helyzetet A fővarosiak védelme sem tud az ostromnak sikerrel ellenállni s kénytelen ellenfelét három goalhoz juttatni. Az első goal egy kapuelőtti kavarodás következménye, melyet egy korner után Károly ügyesen értékesített goallá. A második goal Hoffer ügyes czenterezésének tudandó be, mig a harmadik goalt Weisz rúgta akképen, hogy a Steiner által a kapuléczre lőtt labdát a goalba továbbította. A Fővárosi gyors, egymás­utánban kapott goalra brutális játékkal felelt, mely a bírót egy másik játékos kiállítására késztette.
    Szüsz Hugó (33. F. C,) erélyes biró volt.

    Sport-Világ 1904 november 27.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.19, 21:27
    M. T. K.—F ő v. T. K. 5:1.

    A játékot a Testgyakorlók kezdik és a kezdés után erős támadást intéznek az ellenfél kapujára; egyik korner rugása másikat követi, de anélkül, hogy eredményt el­érni tudnának. A Testgyakorlók gyorsítják az ira­mot s eredményhez csak hosszú idő után jutnak,de nem saját játékosuk révén. Az ellenfél egyik hátvédje ugyanis rugta a labdát saját goaljába. Ez­után a Fővárosiak támadnak és a csatársor szép lefutása révén megszerzik a kiegyenlítő goalt. El­keseredett küzdelem folyik a vezető goalért, közben a bíró kénytelen egy Fővárosi-játékost illetlen viselkedése miatt kiállítani, közvetlen utána Ká­roly szabadon kapja a labdát és éles lövéssel to­vábbítja a goalba, ezzel megszerzi a M. T. K. a vezető goalt.
    A második félidőben a Testgyakorlók határozott fölénybe kerülnek olyannyira, hogy a Fővárosiak kénytelenek csatárjaikkal a védelmet megerősiteni; megjegyzendő, hogy a Fővárosiak a második fél­időben csak 10 emberrel játszottak. A Testgyakor­lók csapata egymásután három goalt rug; ezekután a Fővárosiak elkeseredésükben, a labda helyett az ellenfél játékosait kezdik harcképtelenné tenni,még pedig — sajnos — sikeres eredménynyel. A magasból jövő labdát a Testgyakorlók egyik játé­kosa fejjel tovább akarja adni, de ezt a Fővá­rosiak fedezet-játékosa aképpen akadályozza meg,hogy az ellenfél fejét lábával olyképpen rúgja meg,hogy kénytelen a játékot abbahagyni. Kevéssel utána a bíró a játék végét jelezte. Biró Szusz Hugó.(33. F. C.)

    Pesti Napló 1904 november 21.