magyarfutball.hu

Budapesti TC - MAC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.01, 17:43 (szerk.: 2021.09.02, 10:39)
    Budapesti Torna-Club győz 2:1 a Magyar Athle­tikai Club ellen.

    Nem nagy bizalommal ment a piros-fehérek csapata a mai mérkőzésbe, mert legjobb játékosu­kat, Skrabákot, kénytelenek hosszú ideig nélkü­lözni. Helyébe a hátvéd-sorba Kisfaludy került, a ki igen derekasan látta el tisztjét. A fedezet-sorban Sárközy játszott, a ki hasznos, de kissé erőszakos játékos. A csatársorban Rókát láttuk viszont, a ki Hlavaynál természetesen klasszisokkal jobb, sőt ma igen ügyesen játszott. A csapat ma lelkesen, sok tűzzel küzdötte végig a mérkőzést, de játékmodora még mindig a régi. Magas labdák, a labdáknak az ellenfél hátvédei mögé való előreadogatása és lerohanások, melyek csak ritkán vezetnek ered­ményre.

    A Magyar Athletikai Club is nagy csalódást okozott mai játékával. Tavaly őszszel szerepelt pompás csatársoruk azóta sem tud formába jönni. Vinga és Medgyessy a lelke a forwards-sornak. A fedezetsor teljesen felmondta a szolgálatot. Wagner rendkívül kényelmes, Hedinger hamar elfárad és Jónás alig talál ismét szerepébe. Bayer és Höfle, a két hátvéd hatalmas támasza a véde­lemnek ; játékuk rendkívül ügyes és nagyon biz­tos. Vangel kapuvéd mindent mentett, a mi véd­hető volt. A rendkívül fairen játszó M. A. C. csapatának emberei közül Höfle az egyedüli, a ki erőszakosan, kiméletlenül játszik.

    A sárga-kékek szél ellen, B. T. C. nap ellen játszik. Eleinte váltakozó, kissé határozatlan a já­ték, mig a Torna-Club szabadrúgás révén kornerrel veszélyezteti a M. A. C. kapuját. Majd Riedl rohan le, de a szépen irányított labda a piros-fehérek kapuja fölött sivit el. A labda az első félórában alig jut a kapu közelébe, mert mindkét részről már a hátvédsor tartóztatja föl a helyes kombinácziókat nélkülöző támadáso­kat. 26 percz után nagy veszedelemben forog a B. T. C. kapuja, melyből csak szerencse árán menekülhetett meg. A kapus az élesen rúgott labdát átugorja s pillanatokig üresen állt a Torna- Club goalja. Viszont az atléták kapuja előtt is kritikussá vált a helyzet, de Oláh és Blazsek szép játéka nem hoz eredményt, mert Vangel nagyszerű helyezkedéssel fogja el a labdát. Bla­zsek újbóli czenterezése Újvárihoz kerül, a ki a kedvezőbb helyzetben álló Oláhhoz juttatja a lab­dát s a B. T. C. éles, védhetlen lövéssel a 42-ik perczben megszerzi a vezető goalját.

    A M. A. C. a második félidőben változtat a csapatösszeállításán. Melegi jobb összekötőnek ke­rül Medgyessy helyébe s Wagner középfedezetnek Hedinger helyébe. A második 45 percz már sok­kal élénkebb iramban folyik le s bővelkedik érde­kes jelenetekben. Félóráig a Torna-Club határozott fölényben van, mig az utolsó negyedóra az atlé­táké. A játék a B. T. C. erős támadásával indul meg. Oláh középre adja a labdát Újvárihoz, de az ügyes lövést Vangel bravúrosan védi. Oláh ismé­telt labdaleadását Róka fejpaszszal akarja értékesiteni, de a labda a háló fölött sivit el. Sárközy erős goalövésével is munkája akad a sárga­kékek kapuvédjének. Majd Újvári rohan le s Vangel kiszalad a kapuból, hogy a lab­dát korábban érje el; el is fogja, de a kapus által elrúgott labda Róka fejét éri, a ki fejpaszszal 7 percz után a B. T. C. második goalját adja be. Az atléták támadásai két kornerhez vezetnek. Majd Vincze remek lövése a kapufáról a goalba pattan, de Felhössy valószínűleg még idejekorán fogta el a labdát, mert a bíró nem ítélte meg goalnák. A 44-ik perczben Riedl baloldalról a jobb szélen álló Medgyessyhez juttatja a labdát, a ki off-side-nak látszott állásból a M, A. C. goalját szerzi meg.

    Versenybíró Herzog Ede volt, a ki nagyon lelkiismeretesen látta el feladatát.

    Az Újság, 1904. március 26.