magyarfutball.hu

MAC - Budapesti TC 0 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 14. forduló
attendance:
  1. nela: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: erdosor
    2018.10.04, 14:15
    MAC—BTC 0:0 Bíró: Schiller Gyula.
    Az atléták Rácz, Ertl, Szalai és Kocsis nélkül álltak starthoz, míg a BTC az MTK elleni csapattal játszott. Két goalképtelen csapat egyenlő erejű küzdelme, a melynek során mind a két csatársor számos kedvező goalesélyt hibázott. A mezőny legjobb embere Omelka (MAC) volt.

    Az Ujsag 1922.03.16.
    Margitsziget. — 500 néző. — Biró: Schiller Gyula
    Az eldöntetlen gólnélküli eredmény még talán sohasem fejezte ki olyan híven két csapat tehetetlenségét, mint ez alkalommal. A mérkőzés nívója messze alatta maradt egy III. osztályú mérkőzésnek. A MAC 4 tartalékkal állott fel, a BTC azonban komplett csapatával sem tudott boldogulni vele szemben. A két csapatból a MAC részéről a közvetlen védelem és Lator jobbszélső, a BTC-ben Kőszegi és Palcsek játéka elégített ki. A gyenge képességű csapatok minden stílus és kombináció nélküli játékát a nagy szél még élvezhetetlenebbé tette. Mindkét csapatnak több alkalma nyílott a győzelmet jelentő gól megszerzésére, de a csatárok ügyefogyottságán hajótörést szenvedett minden igyekezet. A BTC a mérkőzés utolsó perceiben egy felső kapufát lőtt, míg a MAC csatárok az első félidőben az üres kapuba sem tudták a labdát begurítani. Az egyetlen dicsérendő és feljegyzésre méltó körülmény, hogy a mérkőzés abszolút fair volt és a csapatok a mérkőzés végén megéljenezték egymást.

    Sporthírlap, 1922.03.16.
    Margitsziget. Bíró: Schiller.
    Tipikus amatőr mérkőzés. Jobbnál-jobb gólhelyzeteket szalasztott el mind a két csapat, ami az erősen tartalékos MAC-nál nem volt annyira kirívó, mint a komplett BTC-nél. A MAC-ban még a régmúlt jónevü játékosa, Lator is játszott.

    Nemzeti Sport, 1922.03.18.