magyarfutball.hu

Budapesti TC - 33 FC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.12, 23:40
    Budapesti Torna-Club győz 3:1 a »33« Football- Club ellen.


    Barátságtalan, esős időben tartották meg csütörtökön délután bajnoki mérkőzésüket a Buda­pesti Torna-Club és a »33« Football-Club I. csa­patai a csömöri-uti versenypályán. A pálya rend­kívül sáros és csúszós volt, úgy hogy a rossz talaj kellemetlenül befolyásolla a játékot, a mely kevés érdekeset és figyelemreméltót nyújtott. A tribü­nökről meglehetős kisszámú közönség nézte a matchet.
    A győztes Tornaklub főként a »33«-asokénál jobb védelmének köszönheti mai szép győzelmét. Mindkét csapat több tartalékkal játszott, de kü­lönösen hiányos volt a »33«-asok csapata, s nagy­részt a II. csapatbeli kapuvéd is okozta a fehér- feketék vereségét, melyre különben mentséget nem találunk. A B. T. C. csapatában Rapos helyébe Sárközy és Sárközy helyébe a fedezetsorba Izsó került, mig Oláh helyett a csatársorban Speidl H. játszott.
    A »33«-ásóknál a kapuvéden kívül Bosnyákovits helyét, a ki Koch N. helyett csatárnak ment, ment, egy II. csapatbeli játékos pótolta, mig a másik szélső csatár Szüsz volt.

    A fehér-feketék kezdik a játékot, szép öeszjátékkal közelednek a B. T. C. kapujához, de tíz percznyi táborozásuk nem jár eredménynyel. A Tornaklub a hátvédek által előreadott labdával kerül a »33 «-asok térfelére és Schaschek 10 percz után 40 méter távolságról goalt lő, melyet a hátvéd hasztalanul igyekezett elfogni. Majd vál­takozva mind a két kapu előtt, de hosszú ideig középen is folyik a játék, mig újra a B. T. C. veszélyezteti komolyan az ellenfél kapuját. A goallövést a »33«-asok kapusa gyengén visszarugja, a labda Újvárihoz keiül, a ki 30 percznyi játék után védhetlen goalt lő. A hátralevő idő­ben ismét nem jut fölénybe egyik csapat sem s a félidő 2:0-al a B. T. C. javára végződik.
    A második félidőben a 33 F. C. látható fö­lénynyel dolgozik, de kedvezőbb helyzetét nem tudja kihasználni, mert a csapat játékosai folyton helyet cserélnek s igy az első félidőben mutatott szép összjátékuk észrevehetően felbomlik. A 33-asok támadása 7 perczután már eredménynyel jár. Bosnyákovits lerohan s miután Kisfaludy elvetette a labdát s Felhőssy a kapujából kifut, a sarokba ügyesen elhelyezett éles, lapos goalt lő. A Torna­klub harmadik goalját a 35-ik perczben éri el. Blazsek T. középre adja a labdát s a jól helyez­kedő Újvári éles lövéssel ki nem védhető goalt lő. A 33-asok meg-megismétlődő támadásaival véget ér a játék.
    A játékosok közül csupán Kiss Gyula és Blazsek T. lelkes, szép játéka érdemel dicséretet. Biró Harsády József (Postás) volt.

    Az Újság 1904 április 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.12, 23:27
    A Budapesti Torna-Club 3 : 1 győz a 33 F. C. ellen.

    Csütörtökön, alaposan átázott millenáris pályán, erős esőben tartotta meg a fentnevezett két csapat bajnoki mérkőzését A B. T. C. három tartalék-játékossal volt kénytelen kiállani. Skrabák helyett ugyanis Sárközi, Rapos helyett Izsó, Oláh helyett pedig Speidl Géza játszott. A B T. C játék kezdete után erélyesen támad, melynek eredménye az a goal lett, melyet Saschek közép­fedezet révén, szépen irányzott lövssel jutott a kapuba. A játék ezután változatos volt, hol egyik, hol másik fél támad. Egy szép lerohanással Újvárinak sikerül még egy goalt belőni. A második félidőben a 33 F. C. erősen szorítja a B. T. C. kapuját s sikerül is neki Bosnyákovits révén egy szép goalhoz jutnia. Harmadszor ismét Ujváry rúgta kapuba a labdát, melyhez Blazsek I. szép centerezése által jutott. Biró Harsády József (Bp. P. T. Sp.) volt, ki körültekintéssel és bő tapasztalatát latba vetve itéít.

    Sport-Világ 1904 április 3.