magyarfutball.hu

Budapesti TC - Postás 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1904, 4. forduló
referee : Pick Pál
attendance:
  1. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.13, 00:09 (szerk.: 2021.09.13, 15:35)
    Budapesti Torna-Club győz 1:0 a Postás-Tiszt­viselők S. E. ellen.

    Szép és megérdemelt győzelmet aratott ma a margitszigeti pályán a Budapesti Torna-Club I. csapata, mely a Postásokat, bár erős küzdelem után, 1 : 0 arányban győzte 1e. B. T. C.-nál a II. csapatbeit Nyilassy és Sajó jáászott, mig a Postások csapatában Kolhanek régi helyét a fedezetsorban foglalta el, Müller helyén pedig Klein játszott.

    A helyválasztás joga a B. T. C.-é s igy a Postások kezdenek szél ellen. A piros-fehérek azonnal erősen támadnak, melyet P. T. S. E. is viszonoz. Hosszú ideig középen folyik a játék, majd ismét a Torna-Club kerül offenzivába, de támadása a Postások erélyes védelmén megtörik. B. T. C. 30 percz után kornert rúg, mire a zöld-fehérek kerülnek a B. T. C. kapujához, a hol Izsó Buda éles lövését bravúrral védi. A Torna- klub a 42-ik perczben ismét kornert rug. Blazsek I. és Róka ügyes goalrugásait Giba fogja el.

    Half time 0:0.

    A második félidőben a B. T. C. orkánszerü szél ellen játszik, de a Postások kornere után a régi időkre emlékeztető tűzzel és lelkesedéssel fog munkához. A Postások erőszakos védekezése foly­tán büntető-rúgáshoz jut a B. T. C.; Blazsek II. Oláh-hoz adja a labdát, a ki 12 percz után erős, védhetetlen goalt lő. A Postások a kapott goalt minden áron kiegyenlíteni igyekszenek, de minden támadásuk a B. T. C. önfeláldozó védelmén meg­hiúsul. A Tornaklub 32 perez után kornert rúg,majd a 40-ik perczben a Postások jutnak kornerhez.

    A B. T. C. csapatában Felhössy kivételével, a ki nem a csatársorba való, minden játékos di­cséretet érdemel; különösen jó napja volt Bla­zsek II., Oláh, Rapos és Rókának. A Postások egyénileg ügyesen játszottak, a védelem is jó volt, de a második félidőben határozottan kimerültek.

    Versenybíró Pick Pál. (B. A. K.)

    Az Újság, 1904. április 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.13, 00:00 (szerk.: 2021.09.13, 15:36)
    B T. C. — Postás 1 : 0.

    B. T. C.-é a helyválasztás joga; Postás erős ellen­széllel kezdi a játékot, de nem sokáig marad a labda birtokában; B. T. C. támadólag lép fel s az erős szél által támogatva, jó ideig a Postások térfelében játszik. A matchet inkább kellemetlen, mint mulatságos bukdá­csolások és elcsúszások teszik változatossá. A B. T. C.- nek többször nyílt alkalma positiv eredmény elérésére, Bodor azonban mindent megtesz, hogy az ellenfél csatársorának munkáját ártalmatlanná tegye. Giba a kapuban több veszélyes labdát véd, melyet Blazsek I. és Róka küldözgettek kapuja felé. A B. T. C. javára ítélt sarokrúgások sem járnak sikerrel. A Postások is támadnak olykor, komoly veszedelembe azonban nem kerül a B. T. C. kapuja. Az első félidő meddő ered­ménynyel végződött.

    A második félidő kezdetén a Postások szorongatják a B. T. C. positióját. Buda és Kertay lövését Izsó teszi ártalmatlanná. A B. T. C. csapata eleinte a defensiv játékra szorul, csakhamar azonban támadólag lép fel s a 12. perczben Román egy gyönyörű lövése megszerzi a B. T. C.-nak a győzelmet hozó goalt. A Postások az eredményt ki akarják egyenlíteni s meglehetős idegesen játszanak. A B. T. C. viszont az eredményen felbuz­dulva, nagy lelkesedéssel és erélylyel áll ellent ellenfele szorongatásainak s egy pillanatig sem pihen a vé­delem. A B. T. C. csatársora is megkísérel nehány lerohanást, de eredménytelenül. A match vége lázas izga­lomban folyik. A Postások valóságos bombázást intéz­nek a piros-fehér kapu ellen, de nem tudják bevenni. A bíró füttye vet véget a játéknak; a B. T. C.-ot a nézőközönség lelkesen megéljenezte.

    Pick Pál (B. A. K.) jó bíró volt.

    Sport-Világ, 1904. április 17.