magyarfutball.hu

Fővárosi TC - UTE 1 : 7 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.12.08, 14:12
    UTE.—FŐV. TC. 7:1. Mult szezonban 4:0.

    A múlt vasárnap legnagyobb meglepetése volt az UTE eme nagy gólarányu győzelme, az eddig olyan szépen szerepelt Főv. TC. fölött, a népszigeti pályán. A gólarány oly nagy, hogy első pillanatra a vereség okát alig lehet megérteni; a figyelmes szemlélő azonban csakhamar észrevette, hogy nem az erők hanyatlása, hanem a Főv. TC. játékosainak elbizakodottsága okozta a súlyos vereséget. A győztes csapat ezúttal is, mint a saját pályáján mindig, szépen, erélyesen és gólképesen játszott. Az első félidőben, mely 4:0-val végződött, az UTE. határozott fölényben volt; a másodikban, különösen a vége felé már a Főv. TC. is erőre kapott.

    A két csapat a következő volt:

    UTE.: Schwarc—Molnár I., Aschner, Fandl, Barcsay—Prácser, Novák, Petz, Molnár II., Fejér.
    Főv. TC. : Bogács—Szentey, Herschkovics—Rauch, Nebenzahl, Bucsek—Kaufmann, Roóz, Weisz, Szednicsek, Rusz.

    Biró: Szüsz Hugó (33FC.) volt.


    Nemzeti Sport, 1905. október 22.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.08, 14:05 (szerk.: 2016.12.08, 14:05)
    A vasárnapi bajnoki mérkőzések meglepetését az Ujpesti Torna Egyesület és a Fővárosi Torna Club népszigeti találkozása hozta meg. Hol két teljesen egyenrangú csapat élet-halál harczát várták, ott egy nagyarányú, fölényes győzelmet aratott az összjáték, a rendszer, az egészséges szellem - az egyéni produkczió, a fegyelmezetlenség és a fejetlenség fölött. A ki a két egylet játékosait egyenlő erőknek hitte, az jól vélekedett, de a ki a két csapatot egyenrangúnak vélte, azt alaposan kiábrándította a fizikailag jóval gyengébb U.T.E. győzelme.

    S e győzelemben az egész csapat egyenlő részben kivette a magáét. A csatársor gyors összjátéka, lapos passzai ellen tehetetlen volt a fővárosiak elsőrangúnak elismert védelme, hatalmas lövőképességüknek - melyben az öt csatár egyformán kiváló - pedig nem árthatott a jól működő goalkeeper. A védelem ellenben pontosan leszerelte a gyorslábú fővárosi csatárok szökéseit, még pedig az arányos munkabeosztás segítségével. A hiányzó Kuschner és Rozmann távollétét meg sem érezte a csapat. Előbbit a rég nem látott Szabó helyettesítette s agilitásához, kitűnő fejjátékához, most már összjátékra irányuló törekvésével és dicséretes fair viselkedésével főtámasza volt a csapatnak. az utóbbit pótló Aschner rohamosan javul, csak kissé lassú.

    A Fővárosi T.C. csapatának bírálatánál kénytelen vagyunk ismétlésbe bocsátkozni. A csapat tagjai egytől-egyig elsőrangú játékosok, gyorsak és nagy technikával rendelkeznek. Az első 31 perczben mutatott játékmodoruk s általában maga a mérkőzés jelzett időpontig, a legszebbek közé tartozott. De a mint bekapták az első goalt, mintha kicserélték volna őket s ha mindvégig változatos volt is a játék, rendszertelenségük megfosztotta őket győzelmi esélyeiktől. Csak Szentey és Herschkovics játszott mindvégig kellő nyugalommal.


    U. T. E.—Főv. T. C. 7:1.

    Pontban 3 órakor Szűsz Hugó füttyére következő összeállításban állott fel a két csapat:

    U. T. E : Schwarz — Molnár I , Aschner — Barcsay, Szabó, Fandl — Prácser, Novák, Petz, Molnár II., Fejér.
    Föv. T . C .: Bogács — Gulyás, Szentey — Nebenzahl, Bucsek, Herschkovics — Kaufmann, Szednicsek, Roóz, Russ, Weisz.

    Újpest kezd széllel és rögtön támad. Petz első lövése a kapu félfáról pattan vissza, míg Prácser élesen goal mellé lő. A hosszú goalrugást Kaufmann fogja el, lefut és kapu mögé esik czenterezése. Változatos játék mellett, izgalmas perczek múlnak. Prácser—Novák szép összjátéka vezeti a lilák erős támadását; Molnár II., Petz erőteljes lövéseit biztosan védi Bogács, Fejér rushét Gulyás az utolsó pillanatban tartja fel. Újpest 2, Főváros 1 eredménytelen kornert rúg. Roóz veszedelmes megszökési kísérleteit Molnár I. kapcsolja le, Szednicsek egy éles lövését Schwarz jó helyezkedéssel fogja el. A 31-ik perczben az újpestiek erélyes támadása, háromszor megismétlődő kornert eredményez. A harmadiknál Fandl pompás lövése biztos goalnak látszik, midőn Bucsek kézzel ment. A megítélt 11-est Molnár I. goallá értékesíti. Kezdés után a lila-fehérek hatalmasan támadnak. Prácser lefut, Nováknak passzol, ki Petzhez, ez meg Molnár II.-höz juttatja a labdát. Molnár II. szépen helyezve lő, Bogács megkísérti a védést, de a labda lábát érintve goalba jut (38 percz). Majd Szabó támogatásával szökik ki Molnár II., három védőjátékos is faultolja, de ő keresztülugorva az eléje rakott lábakat erős lövéssel újabb goalt lő (41 percz), sőt a 44 perczben Fejér leadásából a negyedik goalt éri el. Félidő 4:0.

    A második félidőben Főv. T. C. változtat összeállításán. Néhány perczig támad, majd visszaesik. Újpest egymásután 3 kornert ér el. A 6-ik perczben Molnár II. éles lövését Bogács kezéből kiejti, mire Novák az 5-ik goalt lövi. Újabb ostrom után Petz a balsarokba helyezett lövéssel a 6-ik goalt lövi. Egy rosszul helyezett bedobás révén Főváros támad, a labda Szednicsekhez kerül, ki a 11-ik perczben a főváros egyetlen goalját lövi. Kezdés után Petz ezt rögtön vissza adja (12 p.). A hátralevő időben Újpest csatársora lanyhán játszik. Főváros is támadásba megy át, de egy kornernél többet nem ér el. Kornerek 9:2 U. T. E. javára.


    Sport-Világ, 1905. október 22.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.08, 11:00 (szerk.: 2016.12.08, 11:00)
    A Népszigeten nagy közönség nézte végig az Újpesti Torna-Egyesület és a Fővárosi Torna Klub bajnoki mérkőzését. Az első félidőben mintegy tizenöt percig mind a két fél egyforma erősnek látszott és az újpestiek felsőbbsége csak később lett szemmel láthatóvá. A harmincegyedik percben egy erős ostrom alkalmával a fővárosiak szabálytalansága miatt az újpestiek tizenegy méteres büntető-rúgáshoz jutottak, a mit azután Molnár I. góllá értékesített. Folytonos támadás után Molnár II. a harmincnyolcadik, negyvenegyedik és negyvennegyedik percben egy-egy gólhoz juttatta csapatát. A második félidőben is hiábavaló volt a fővárosiak igyekezete és már a hatodik percben Novák ismét a kapujukba rúgta a labdát, majd a tizedik percben Petz csinált gólt. Alig egy perc múlva sikerült Szednicsek révén a fővárosiaknak is egyetlen gólhoz jutni. Eredmény hét gól egy ellen az Újpesti Torna-Egyesület javára. A második csapatok délelőtt játszottak a szövetségi díjért. Győztes lett hét góllal zérus ellen az Újpesti Torna-Egyesület második csapata.


    Budapesti Hírlap, 1905. október 16.
     
  4. avatar: heimo
    2016.12.08, 10:53
    Nagy meglepetést keltett az Újpesti T. E. nagyfölényü győzelme a Fővárosi T. K. ellenében, képességre nézve csaknem egyenlő erejű a két ellenfél, de mig a Fővárosi Tornaklubnál az egyéni játék túlnyomó, az U. T. E. pompás összjátéka volt a megérdemelt győzelemnek kutforrása. Az U. T. E. e matchen goalképes csapatnak bizonyult s csatárainak éles lövései ritkán tévesztettek célt.


    Pesti Napló, 1905. október 17.