magyarfutball.hu

33 FC - MAC 0 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 9. forduló

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 22:15
    MAC.—33FC. 2 : 0.

    A 33FC-ról keringett kedvezőtlen hírek után általános érdeklődés nyilvánult a Margitszigeti Sport­telepen lejátszott e mérkőzés iránt. A MAC. ezúttal az előző napon pihentett játékosait is beállította csapatába, amely igy teljes volt. Sajnos, maga a mérkőzés nem elégítette ki a hozzáfűzött várakozást, mert a MAC. oly nagy fölényben volt ellenfeleivel szemben, hogy a játék egészen egyoldalúvá lett. Bizonyos azonban az, hogy a 33FC. védelme most kitűnő formában van, különösen Lili E., ki jelenleg a leggyorsabb hátvédünk. Kíméletlenül játszott Rzehák.
    A két csapat a következő összeállításban játszott: MAC.: Oláh—Höfle, Veres—Meleghy, Mészáros K., Bayer — Medgyessy, Fitt, Mészáros Gy., Vangel, Borbás. 33FC.: Lili K.—Lili E., De­pold—Zsidó, Kis, Rhezák—Várady, Koch N., Steiner, Székány, Eichinger.
    A mérkőzés maga meglehetősen egyhangú. Szél ellen is rögtön a MAC. támad s alig pár percnyi játék után Meleghy egy pompás hosszú lövéssel megszerzi a vezető gólt, amelyet Vangel csakhamar még egygyel megtold. Félidő 2 : 0. A második félidőben a szél is kedvez a MAC.-nak, amely erősen tá­mad is, de az egész csapattal védekező 33FC. ellen nem bol­dogul. Biró: Pick Pál (BAK.) volt.­

    Nemzeti Sport 1905 szeptember 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.24, 22:10
    Magyar AthleíikaiClub győz 2:0 a »33« Football- Club ellen.

    (Margitszigeti pálya.) A M. A. C. daczára annak, hogy az előző napi nemzetközi mérkőzést még a lábaiban érezhette, frissen és jól játszott; a 33. F. C. védelme derekasan megállta helyét, de a csatársor gyenge volt. A 33 F. C. az első félidőben a széllel kedvező oldalon játszik; annak daczára M. A. C. támad, szabadrúgáshoz jut, melyből Meleghy a vezetö goalt rúgja (5 percz). Öt perczczel későbben Vangel ügyes start-tal kettőre szaporítja az atléták goaljainak számát. Váltakozó játék után 2:0 eredménynyel a M. A. C. javára véget ér a félidő. A második félidőben majdnem mindvégig a sárga-kékek vannak fölényben, de a >33« F. C. önfeláldozó védelme ellenfelének minden to ábbi eredményét meghiúsítja. Biró Pick Pál (B. A. K.)

    Az Újság 1905 szeptember 18.