magyarfutball.hu

MAC - 33 FC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 8. forduló
referee : Fehéry Ákos
attendance:
  1. Pesti Napló: kisszámú közönség
  2. Sport-Világ: -

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.20, 22:51 (szerk.: 2021.09.21, 14:16)
    M. A. C. I. — "33" F. C. I. 2:1

    Az első félidő csaknem végig a 33-asok térfelében folyt le, de az egész csapat védvén, a M. A. C. mind­össze Borbás szabadrúgása után Vangel éles fejese révén jutott egy goalhoz.

    Helycsere után a fekete-fehé­rek használják ki a szelet s bár támadásaik nem veszélyesek, egy szabadrúgás után keletkezett tolongásból Bosnyákovits révén ki tudnak egyenlíteni. E váratlan sikertől fellelkesedve, már-már veszélyeseknek látszanak, mig végre korner után Vangel a szélsők támogatásával lefut s éles lövése arasznyira süvít el a kapu mellett. Pár perezre rá Lill kénytelen védeni lövését. Koch vezetésével a 33-as csatársor is támad s Oláh gyors kifutással szépen véd, s utána két ízben van alkalma tudását bemutatni. A játék vége felé Medgyessy a bátor­ságot merített Fitt szép passza után a kapuba fut s 6 m.-ről lő. A labda a kapus lábáról mellére pattan s onnan a goalba A biró épp ez esetben nem követve a labdát, a 33-as kapus óvására, állítólagos hands miatt nem adta meg a goalt, holott a szándékosság még hands esetén is ki volt zárva a labda villámgyors ide-oda pattanása miatt. A kék-sárgák nem csüggednek s Borbás gyönyörű lefutás után a korner-vonalról rövid paszszal beadja a labdát s Vincze védhetlen lövéssel megszerzi csapatának a győztes goalt.

    Fehéry Ákos teljes pártatlansággal s szigorral bírás­kodott, de nem követte eléggé a támadásokat.

    Sport-Világ, 1905. február 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.20, 22:48 (szerk.: 2021.09.21, 14:13)
    M. A. K. — 33-asok 2:1

    Szép játékban volt része a kis számban megjelent közönségnek a mar­gitszigeti pályám A már többszőr elparentált 33-asok ugyancsak kemény munkát adtak a M. A. K. kitűnő csapatának.

    Az első félidő elején az Atléták egy gyönyörű goalt érnek el Vangel révén, amit azon­ban a 33-asok a második félidőben kiegyenlítenek. Közvetlen a befejezés előtt Vince megszerzi az Atléták második goalját. Mindkét csapat védelme kitünően működött.

    Fehéry (B. T. K.) 30 verseny­bíró volt.

    Pesti Napló, 1905. február 20.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.09.20, 22:45 (szerk.: 2021.09.21, 14:13)
    Magyar Athletikai Club 2:1 győz a 33-as Football Club ellen.

    Az uj tagokkal és uj vezetéssel sze­replő M. A. C. győzelme előre volt látható és tényleg az első félidőben nagy fölénynyel ját­szottak : úgy hogy a 33-asok alig tudták a já­ték színhelyét az ellenfél térfelébe áttenni. A tréning-hiány nagyon meglátszott a 33-asok rend­szertelen játékán, különösen az első félidőben*' A M. A. C. egy szabad rúgásából kifolyó­lag Borbás oldalról beadja a labdát, amelyet az ügyes középcsatár fejjel belőtt a kapuba.

    Félidő 1:0 a M. A. C. javára.

    Az uj kezdésnél a 33-asokat segíti a szél és most már nagyobb igyekezettel is játszanak, úgy hogy mintegy ne­gyedórái játék után Bosnyák megcsinálja a kiegyenlítő goalt, ami olyannyira leveri a M. A., CL-ot, hogy teljesen fejvesztve, kapkodva játszik tovább és csak a félidő vége felé emberellk meg ismét magukat és Vincze megszerzi csapatának a vezető goalt.

    A mérkőzést Fehéry Ákos (B. T. C.) teljes pártatlansággal, kitünően vezette.

    Magyarország, 1905. február 21.