magyarfutball.hu

UTE - MAFC 5 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.12.03, 06:33 (szerk.: 2016.12.03, 06:33)
    U.T.E —M.A.F.C. 5:0.

    A népszigeti pályán nagyszámú néző előtt folyt le e két régi rivális találkozása. M.A.F.C. kezd, de csakhamar Újpest támad és Molnár II. védhetetlen lövése már a 3-ik perczben goalt eredményez. Újabb kezdés után Petz éles lövését Aschner korner árán menti, a kornert Fejér pontosan lövi és Szabó a kapu sarkába fejeli (6 percz). Ily kezdet után goalrekordról beszéltek a nézők, de M.A.F.C. nagyon meglepte a közönséget lelkes védelmével. Molnár I. hatalmas backrugását, csak rávetéssel védheti Aschner, Molnár II., Petz és Prácser éles lövéseit egymásután nagy bravúrral menti, Barcsay szépen helyezett soothját már nem képes védeni, de Major az utolsó pillanatban megmenti kapuját. Néhány lövés a kapufélfáról pattan vissza. Szebbnél-szebb támadásokra, a M.A.F.C. hasonló védelemmel felel, mig Fischer kétszeri szép lerohanásával lövésre sem kerül. Félidő 2:0.

    A második félidőben hasonló a játék képe. Fejér lövéseit egymásután védi Aschner, de az egyik Petz lábai elé kerül, ki a 16-ik perczben a 3-ik goalt lövi. Majd egy hármas védelem után Prácser a jobbszélről hosszú lövéssel a 4-ik goalt szerzi meg. Ezután Fischer révén M.A.F.C. is kiszabadul és Szántó erős lövése meghozza az egyetlen, de eredménytelen kornert. A játék vége felé Szabó félpályáról lefut minden eléje kerülő műegyetemi játékost és az 5-ik goalt lövi. Harsády (Postás) kitűnő bíráskodásával vezette a fair matchet.


    Sport-Világ, 1905. június 04.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.02, 20:04
    A Népszigeten szép számú néző előtt folyt le az Újpesti Torna Egyesület és a Műegyetemi Atlétikai és Futtball Klub bajnoki mérkőzése. Az újpestiek felsőbbsége kitűnt mindjárt a játék elején és rövid időközökben ötször rúgták be a labdát a teknikusok kapujába. Eredmény öt gól zérus ellen az Újpesti Torna Egyesület javára.


    Budapesti Hírlap, 1905. május 30.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.02, 19:46
    UTE.—MAFC. 5:0.

    Mint előre látható volt, a MAFC. csapata ezúttal sem állhatott ki teljes összeállításában s különösen a csatársor volt gyenge. A védelem ezúttal is igen jól működött; Major, Aschner, Dybas jók voltak, de a folytonos munka végre is kifárasztotta őket. Félidő 2:0. Biró: Harsády József (Postás) volt.


    Nemzeti Sport, 1905. június 04.