magyarfutball.hu

MAFC - UTE 0 : 1 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 25. forduló
referee : Schiller Gyula

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.27, 23:01 (szerk.: 2022.02.28, 10:43)
    UTE — MAFC 1:0 (1:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Schiller Gyula

    Az előzőleg lefolyt durva, céltalan rugdalódás után valóságos oázisként hatott a két csapat nívós, tetszetős játék keretében megvívott küz­delme. Mint már annyiszor a tavaszi szezonban, ismét a balszerencse fosztotta meg a MAFC-ot munkájának gyümölcsétől s meg nem érdemelt vereséget szenvedett. Csapata legalább is egyen­rangu ellenfele volt az ujpestiek legénységének, sőt a második félidőben többet és tervszerűbben is támadott, mint amazok s igy az eldöntetlenre feltétlenül rászolgált.

    A műegyetemiek csapata veresége ellenére is respektabilis formát mutatott, a mezőnyben szépen kombinált, de az-ellenfél kapuja előtt nem volt szivük a csatároknak küzdeni, ami azután az eredményésség rovására ment. Ginzery néhány labdát szépen fogott, a hátvédek külö- nösen Solymár, biztosan látták el feladatukat. A fedezetsorban viszontláttuk régi reprezentativünket Biró Gyulát, aki álló helyzetekben még ma is régi nagy technikai tudásával operál, de oly esetekben, amikor gyorsaságra, állóképességre van szükség, nem bírja már tüdővel és erővel. A csatársorban Reik volt a legveszélyesebb.

    Az UTE, mult vasárnapi rossz védése miatt, Knoll helyett Neuhausot állította a kapuba.; nem volt nehezebb védeni valója. A hétvédpárt, annak ellenére, hogy Vogel II-t előző vasárnap sulyos természetűnek látszó baleset érte, a Vogel testvérpár alkotta s különösen Vogel II mutatott hatalmas formát. A fedezetsorban Király tet­szett leginkább, bár Baubach sem volt rossz. A csatársorban csak Schallertöl és Kósától lát­tunk még valamit a többiektől azonban semmit.

    A győztes gólt az UTE az első félidő 43. percé­ben oly módon éri el, hogy Pribojnak egy könnyű labdája Kószán lábán irányt változtatva véd- hetetlenül a kapu ellenkező felső részén jut a MAFC hálójába. A MAFC két gólnak látszó kapu­lövésen kivül nem tud egyebet elérni.

    Sporthirlap, 1920. április 26.