magyarfutball.hu

Budapesti AK - MTK 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1906/1907, 14. forduló
ground : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.09, 18:41
    Testgyakorlók—Budapesti Atlétikai Klub 2 : 2.

    (Amerikai-uti pálya.) A kik a B. A. K.-nak a Ferenczvárosiak ellen aratott győzelmének reali­tásában kételkedtek, ma már elhiszik a nagy csodát. A B. A. K. ma igen szép játékkal eldön­tetlen arányban mérkőzött a Magyar Testgyakor­lók Körével, mely utóbbi ennélfogva csak egyenlő pontszámot érvén el a M. A. C.-bal, utóbbi jobb goalaránya alapján elhódította M. T. K.-től a bajnokság második helyét.
    A B. A. K. agilisan, szépen dolgozott; az egész csapat nagy lelkesedéssel, figyelemreméltó kvalitásokkal játszott s Kormos a goalban remekelt. M. T. K. csaknem vasárnapi klasszikus formájában játszott, csak Károly esett vissza teljesen a második félidőben.
    A játék változatosan mind a két goal előtt hullámzik; mind a két kapuvédnek akad munkája, de B. A. K.-ának valamivel több. B. A. K. kornere után M. T. K. rug két eredménytelen kornert. A vezető goalt B. A. K. éri el. Oldal leviszi a labdát, melyet Rudas goallá értékesít (33 p.). A kiegyenbtés nem késik sokáig, mert Károly két percz múlva védhetetlen goalt rug. A hátralevő időben M. T. K. ve­szélyesen támad.

    Félidő 1 : 1.
    Újra változatos támadásokkal folyik a játék mig Sebestyén gyönyörű csavart lövéssel M. T. K. vezető goalját rúgja. Továbbra is M. T. K. van offenzivában, kornert rúg, mire ismét a B. A. K. nyomul fel, az utolsó perczekben erősen támad s Oldal egy perczczel a befejezés előtt remek goallal kiegyenlít. Biró Vámos Soma. (Főv. T. C.)

    Az Újság 1907 május 31.