magyarfutball.hu

Budapesti AK - MTK 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 21. forduló
referee : Kiss Menyhért
attendance:
  1. Sporthírlap: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.25, 22:33 (szerk.: 2022.02.26, 11:28)
    MTK - BAK 3:0 (1:0)

    Hungária-uti pálya, 7000 néző
    Biró: Kiss Menyhért

    A BAK legutóbbi kitűnő eredményei alapján nagy szenzációnak ígérkezett a két csapat mai találkozása, amelytől azonban meglepetést is vártak. A meglepetés azonban elmaradt; nem azért, mintha a BAK formáján alul szerepelt volna, de mert az MIK együttese különösen a második félidő első 35 percében olyan játékot produkált, amelyhez hasonlót még nem láttunk ebben a szezonban. Kropacseknek nem volt egyet­len komoly védeni, való labdája sem. Feldmann legjobb formáját játszotta ki, bár Mandl is kitett magáért. A csapat gerince a Kertész II—Nyul— Kertész III. összeállításu halfsor volt, amelyben Kertész III. fénykorára emlékeztető játékot produkált A csatársor ezuttal uj és mindjárt jól bevált összeállításban szerepelt. Molnár játszott jobbösszekötőt, mig Winkler a bal­szélre került ki. Ez a változás nagy előnyére vált a csapatnak, mert Molnár megértő partnere volt Braunnak, emellett eredményes is tudott lenni, míg Winkler, mint balszélső, sok szép beadással vált hasznára csapatának. Schlosszer sehogysem tud önmagára találni, mig Orth mesteri trükkjei és nagy technikája ezuttal is jól érvényesült. A csatársor legjobb embere Braun volt a jobbszélső helyén; villámgyors lefutásai, pontos beadásai és jól irányított lövései egyaránt veszélyt jelentettek a BAK kapujára.

    A BAK sok igyekezettel játszott, de az MIK nagy technikai felsőbbségével szemben tehetetlen volt. Volenszky ezúttal feltűnően rosszul védett; jó kapus az első és a harmadik gólt feltétlenül kivédi. A két hátvéd, Müller és Szendrö, jórugásu védőjátékosnak bizonyult. A fedezetsorban Tóth és Deutsch tetszett, mig Erbstein időelőtt elkészült erejével. A csatársor nem igen jutott aktív szerep­hez s így egyénileg sem szolgált rá senki a dicsé­retre. Mint érdekességet említjük meg, hogy Károly balösszekötőt játszott — igen gyengén.

    A játék egész tartama alatt az MTK van front­ban, csak az utolsó 10 percben, kerül a BAK fö­lénybe a viharszerü szél támogatásával, anélkül azonban hogy pozitív eredményt tudna elérni. Az MTK első gólját Orth lövi az első félidő 21. per­cében szép 20 méteres lapos, de védhető lövéssel. A második félidő 15. percében Schlosszcr passzából Molnár lövi a második gólt, míg a 20.perc­ben Molnár hosszu magas labdája harmadik gól formájában Volenszky kezéről jut a BAK kapu­jába.

    Sporthirlap, 1920. március 22.