magyarfutball.hu

MTK - Fővárosi TC 9 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 14:38
    Fővárosi T. C.—Testgyakorlók.
    M. T. K. győz 9: 0.

    (Soroksári-uti pálya.) A ferenczvárosiak pá­lyája még mindig sáros, sőt egyes helyeken viz-tócsák is vannak, a játékosok azonban hamarosan hozzászoktak a talajhoz. A Magyar Testgyakorlók Köre az utolsó héten erősen megjavult. A jobbszélső fedezetnek beosztott Szűcs helyén Koltai játszott, míg bal-összekötő csatárnak Ellinger ment, a ki pompásan állta meg helyét, mert mind­járt első szereplését négy goallal tette emlékeze­tessé. A csapat gyönyörű összjátékot produkált, az egyéni játékot teljesen kerülte, sőt M. T. K. jeles jobb-összekötőcsatára is annyira önzetlenül játszott, hogy csak egy goalt rúgott.
    Az ellenfél támadása főleg Károly akczióit igyekezett meg­zavarni, úgy hogy a másik négy csatár szaba­dabban dolgozhatott.
    A Fővárosi T. C.-ról ezúttal sok jót nem mondhatunk. M. T. K. harmonikus munkája nyil­ván megzavarta a fővárosiakat, a kik erre az egyéni játékra fektettek súlyt. Hogy közben a fair játéktól teljesen megfeledkeztek, súlyos hiba, a mit idejében kell megakadályozni. Küszöböltessenek végre ki azok, a kik a labdarugó-sport intenczióival nem képesek egyetérteni.
    A játékot mind a két félidőn át a kék-fehérek dominálták. Negyed órák múltak, hogy a Fő­városi T. C. a félvonalon át sem birt átjutni és ha offenzivába kerültek is, M. T. K. kitűnő vé­delme résen volt, A nélkül, hogy az unatkozó Beimel kapuvédet meg kellett volna zavarniuk.Az első goalt Károly rúgta, de többet sem, mert Főv. T. C. védelme lefedezte. Annál szorgalma­sabbak voltak a többi csatárok, a kik szinte meg­babonázva a goalfára, de négy labdát a kapuba is rúgtak.
    Félidő 5 : 0.
    á második 45 perczben sem változott meg a játék képe. A Fővárosi T. C. védelme most méginkább résen volt, úgy hogy a Testgyakorlók csak kilenczre szaporíthatták goaljaikat. Szász Hugó(33 F. C.) bíráskodott.

    Az Újság 1907 március 12.